Vota
Resultat:
17 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 07/12/2010 a les 23:59h

De com vostè pot enfonsar els bancs

Ahir, desenes de milers de francesos s'havien compromès -via internet- a retirar tots els seus diners dels bancs. Responien a una crida de l'exfutbolista Eric Cantona que, en una entrevista recent, va originar una curiosa bola de neu entre els internautes: "La revolució, avui, es fa en els bancs: tu vas al banc del teu poble i retires tots els teus diners. I si hi ha 20 milions de persones que retiren els seus diners, el sistema s'enfonsa. Res d'armes, res de sang, res de res".

La proposta enllaçava amb les famoses cues del crac del 29 nordamericà, o les més recents del corralito argentí. Una filera llarga d'impositors que volen emportar-se els diners dels seus comptes és mortal de necessitat per a qualsevol entitat bancària. No són els bancs els responsables de la crisi?, venia a dir l'antiga estrella del Manchester United, doncs castiguem-los. Fàcil i ràpid.

A l'hora de la veritat, però, ahir no es va presentar gairebé ningú a les oficines. L'allau de solidaritat es va quedar dins de Facebook. Els bancs, satisfets, van passar pàgina a una remota inquietud. Només va quedar clara una difusa remor de fons contra ells, actors però mai víctimes de la crisi.

Només Eric Cantona va retirar 750.000 euros, en efectiu, de BNP Paribas. Però és que Cantona, com deia ell mateix en una entrevista a l'Express, no s'arronsa fàcilment: "El meu avi patern era sard, el meu altre avi era català. Una nissaga ferotge".

COMENTARIS

+3
-0
prodigi democàtic
Anònim, 08/12/2010 a les 22:15
Anònim ets un prodigi de la democràcia i del respecte a la voluntat de les persones.... Com t'ho fas, marrec?
+0
-7
Ferotges al nord???
Anònim, 08/12/2010 a les 20:11
esta si que es buena, anonimo de las 11.27. Si los catalanes del norte ( por cierto, existe algo parecido??) son feroces y orgullosos, tampoco es que les cunda mucho. Tal vez sean feroces y orgullosos con sus hijos pequeños, con la suegra paralitica, con el vecino pakistaní del tercero primera,que cuenta con setenta y cinco años y es cojo, con el perro faldero. Con todos estos tal vez lo sean. Pero con el Estado francés rotundamente no. En Francia es inaceptable una situación como la nuestra. Bajo ningún concepto se descentralizaria el territorio. Y mucho menos una cámara legislativa. Eso en Francia es como imaginar el restablecimiento de la monarquia con un rey alemán, por ejemplo Klaus I de Francia ( es bueno el ejemplo, jejeje) Pués algo parecido. Cuando le hablo a mi buen amigo Marc de lo que tenemos aqui el tipo no da crédito. Dice que en su pais seria inevitable una intervencion militar para restablecer el orden republicano si sucediese algo parecido a lo que aqui sucede. O sea, que ya me contarás nen lo de "ferotges al nord" jejeje, apa a sopar
+2
-5
gent d'ordre
Anònim, 08/12/2010 a les 13:52
Aixo amb el vell mariscal Petain i la seva França de Vichy no passava
+2
-7
Quina barra
Anònim, 08/12/2010 a les 11:46
750.000€ són gairebé 125 milions de les antigues pessetes.
Aquest "tio" és un antisistema amb tota aquesta pasta?
És molt fàcil anar de progre i solidari amb els ronyons ben coberts.
+21
-0
Ferotges, només al nord!
Anònim, 08/12/2010 a les 11:27
A l'estat francès, els catalans som ferotges i orgullosos, però els catalans del sud som pactictes i assenyats, sinònim de covards. Qui pugui unir la preservació de la cultura i la llengua que hem aconseguit els catalans del sud, gràcies sobretot a la poca eficàcia dels espanyols, amb l'orgull dels catalans del nord, tindrà la clau de la independència del país.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: