Rss Feed
Tweeter button
 

Segons la vostra visió, quins són els principals reptes a nivell d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones i inclusió social que afronta el país?

En primer lloc, entenc que hi ha un gran repte de país a nivell d’igualtat i seguretat com és la xacra de la violència de génere, no es pot tolerar cap tipus de violència en una societat civilitzada. Un altre repte és la igualtat a nivell laboral entre homes i dones, tant a nivell salarial com des de la visió dels permisos de maternitat i paternitat. I el darrer que plantejaré, i no per això l’últim ni el menys important, i que va lligat a l’anterior són les mesures de conciliació familiar i laboral, així com la gestió del temps i de les tasques domèstiques dins del propi domicili. Nosaltres volem obrir el camí de considerar que la conciliació no és un tema de dones sinó de famílies.

En resum, entenem que aquests tres fronts suposen elements per evitar l’exclusió social de les dones, perquè qualsevol persona que se sent segura, té una feina normalment remunerada i pot tenir cura de la seva família, té moltes menys possibilitats de caure en l’ exclusió social.

Quines tres polítiques clau caldria implementar per a fer-los front?

Per combatre la violència domèstica, és evident la importància de les mesures de seguretat i l’eficàcia del sistema judicial. Alhora és imprescindible totes les campanyes de sensibilització de la societat, i alhora el treball amb la persona que exerceix aquesta violència per evitar la reincidència, ja no només amb la víctima sinó amb futures parelles.

Per a la igualtat en l’àmbit laboral i la conciliació de la vida laboral i familiar, s’haurà de treballar amb patronals, sindicats i entitats del sector per a crear les mesures concretes, però és evident que alguna cosa ha de canviar quan l’estructura familiar ha evolucionat tant, és imprescindible una evolució dels elements que l’envolten, i la família i la natalitat és un repte de futur. Tampoc podem oblidar que les competències en la regulació de l’àmbit es troben al Congrés de Diputats de Madrid, per tant, també caldrà fer molta feina en aquell hemicicle.

Per la distribució del temps en la cura dels fills i de la llar, així com amb la destrucció de patrons de conducta negatius, és important la feina a les escoles, els infants són una importantíssima font de canvis socials, però no cal oblidar també les campanyes de sensibilització dirigides a les persones adultes.

Comenta’ns una bona acció política implementada pel govern actual i una acció a millorar,  en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

En positiu el Programa Minuts Menuts, duta a terme conjuntament amb els Ajuntaments i Consells Comarcals. És una bona iniciativa, però que ha quedat molt reduïda, per tant també em serveix per a respondre la pregunta sobre la mesura que milloraria.

Un altre àmbit que crec que es podria millorar és tot els recursos destinats a la inclusió de les dones víctimes de violència de gènere, durant molt anys s’han mantingut pràcticament les mateixes places quan el nombre de les situacions a atendre és creixent.

Tagged with:
 

2 Responses to “Marta Llorens – CiU – microentrevista Gènere i Inclusió”

  1. [...] Marta Llorenç, Diputada al Parlament de Catalunya de Convergència i Unió [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Marc Arza and Xavier Fähndrich, Magda Barceló. Magda Barceló said: La visió de @marta_llorens sobre gènere i inclusió http://n-giny.com/marta-llorens-ciu-microentrevista-genere-e-inclusio #unacatalunyamillor [...]

Leave a Reply



Better Tag Cloud