castellano   english
05-01-2011

"Això que investigues, per a què serveix?", a la Biblioteca Sagrada Família

Sabies que els dispositius GPS que utilitzem en els nostres vehicles cada vegada són més precisos gràcies a l'avanç de la geomàtica? I que la nanotecnologia obre un món de possibilitats, en tenir aplicacions tan diferents com la de construir nous materials o desenvolupar càpsules farmacològiques? La investigació científica "viu" molt més a prop nostre del que ens imaginem i l'exposició "Això que investigues, per a què serveix?" t'ho demostrarà. La mostra s'inaugura el proper dimarts, 11 de gener, a les 19h a la sala d'exposicions Àlex García de la Biblioteca Sagrada Família, a Barcelona.

 

invitació

 

03-01-2011

"16 científiques catalanes", a la Biblioteca Pública de Lleida

L'exposició "16 científiques catalanes" arriba a Lleida, en concret, a la Biblioteca Pública de Lleida. Organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i la Xarxa d'Unitats de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s'obri al públic el proper dissabte 8 de gener, a les 10:00 hores, al pati de l'àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida.

 

15-12-2010

El llenguatge còsmic de Galileu, per fi en català

"Sidereus Nuncius és a la història de la ciència el que Hamlet és a la història del teatre." Amb aquesta contundència indiscutible Ramón Núñez, director del Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT), presentava aquest dimarts l'edició català de la primera obra científica de la història basada en l'observació. El llibre cimera de Galileu Galilei va revolucionar la història de l'astronomia gràcies a la utilització del telescopi.

15-12-2010

Encara hi ha un sostre de vidre que hem de trencar

Raül Torán (ACCC). "Encara que la dona ha avançat molt, encara ha d'avançar molt més". Aquesta és una de les conclusions aportada per Maria Terrades, directora gerent del Parc Científic Barcelona (PCB) que es desprenen de la taula rodona "Dones, ciència i societat: es trenca el sostre de vidre?". L'acte, celebrat ahir al Parc Científic de Barcelona (PCB), va ser organitzat amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) en el marc de l'exposició "16 Científiques Catalanes".

 

07-12-2010

L'ACCC, al programa "Pa ciència la nostra"

El divertit programa radiofònic "Pa ciència la nostra" ha entrevistat Raül Torán, secretari general de l'ACCC, amb motiu de l'obertura al públic de l'exposició "16 científiques catalanes" al Parc Científic de Barcelona el passat 2 de desembre. Escolta aquí l'entrevista íntegra (des del minut 35).

 

 

ACCC@Twitter

Blocs socis