Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
 
EXPOSICIONS A ARENYS DE MAR
Vull rebre informació per correu electrònic de les exposicions municipals


SALA D'EXPOSICIONS DEL C.C.CALISAY


Dracs i Colors
DRACS I COLORS.
MARESME MODERNISTA
del 4 al 27 de març de 2011
A través de la seva càmera, Marga Cruz fa un recorregut pel llegat modernista de la comarca, i rescata la figura del drac com a icona representativa de la tradició cultural del Maresme. L´autora ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme amb l´objectiu de donar a conèixer el patrimoni arquitectònic modernista maresmenc dins i fora de la comarca.

Organitza Consell Comarcal del Maresme
Horari:
Divendres de 6 a 9 del vespre.
Dissabtes, diuemenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.


SALA D'EXPOSICIONS LLOVERAS


Exposició lloveras Març -Ninots de neu-
LUMIUKOT (Ninots de neu)
del 4 al 27 de març de 2011
Ja fa alguns anys que treballo amb ninots de neu i el paisatge que els envolta. El 2003 vaig començar un projecte en el qual he ajuntat fotografies de la gent que ha fet de ninots de neu. Vaig reunir fotografies preses a Europa i Rússia. En les fotografies i els ninots es pot sentir clarament l'esperit de l'època en què van ser preses.

La primera fotografia d'un ninot de neu la vaig fer fa uns 30 anys. A més de les fotografies sóc aficionada a crear els ninots de neu. Penso que el que m'atrau dels ninots de neu és l'humor, la humanitat i el seu sentit tràgic, i estant sempre a disposició dels capricis de la natura - i acabant per fondre's en ella. A les fotos que he pres més recentment l'entorn ha cobrat prioritat, i el ninot de neu apareix més aviat com a guardià del seu esperit. En aquesta exposició es poden veure algunes de les fotografies de la meva col·lecció i també fotos de ninots que he fet jo.

Leila Tanskanen
Horari:
Divendres de 5 a 8 del vespre
Dissabtes i diumenges d´11 a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre


SALA DE LES BÓTES DEL C.C. CALISAY


Afa ecologiaECOLOGIAdel 24 de març al 3 d'abril de 2011
Exposició de fotografies sobre ecologia de la VIII Lliga Social de Fotografia 2011 de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar
Horari:
De dilluns a divendres de 8 del matí a 10 de la nit
Dissabte de 9 a 2 del matí i de 4 a 9 de la tarda
Diumneges de 9 a 2 del matí


  
 
 


MUSEU D'ARENYS


Pirita
LA MIRADA TÀCTIL
Exposició permanent
El Museu de Mineralogia disposa d'un mòdul sensorial anomenat La mirada tàctil, una proposta adreçada a les persones amb discapacitat visual patrocinada per la Diputació de Barcelona, amb la intenció de fer més accessibles els museus a tots els públics. El mòdul interpreta els minerals a través de les teories del filòsof grec Empedòcles sobre els quatre elements de la natura: aigua, aire, foc i terra; es pot seguir en Braile i permet tocar els minerals que s´exposen.
Horari:
De l'1 de gener al 30 de març i de l'1 d'octubre al 31 de decembre
de dimarts a dissabte d'11 a 13 h i de 16 a 18h

De l'1 d'abril al 30 de setembre
de dimarts a dissabte d'11 a 13 h i de de 18 a 20 h

Diumenges i festius tot l'any d'11 a 13.


Carmen Tórtora ValenciaCARMEN TÓRTOLA VALÈNCIA, PASSIÓ PEL COL·LECCIONISMEdel 10 d'octubre de 2010 al 25 de setembre de 2011
El Museu d'Arenys de Mar dedica una exposició a la ballarina Carmen Tórtola Valencia, especialment a la seva col·lecció de puntes propietat del Col·legi de l'Art Major de la Seda i dipositada al Museu Marès de la Punta.

Carmen Tórtola Valencia (1882-1955) va ser una ballarina reconeguda internacionalment. La seva carrera artística es va desenvolupar des de l'any 1908 fins a l'any 1930. A partir d'aquesta data i fins a la seva mort es va dedicar a recopilar informació sobre la seva carrera artística i es va centrar en les seves col·leccions.

L'exposició se centra en la col·lecció de puntes que la ballarina va reunir al llarg d'anys i que va ser adquirida pel Col·legi de l'Art Major de la Seda, que la va dipositar al Museu d'Arenys de Mar l'any 1992. Es tracta d'un conjunt de més de 200 peces de puntes de diferents estils que la ballarina va col·leccionar però que també va utilitzar en les seves coreografies. L'exposició també mostrarà la faceta de col·leccionista de Carmen Tórtola Valencia amb mostres d'altres col·leccions: els teixits que es conserven al Centre de Documentació Museu Tèxtil o la indumentària teatral que es troba al Centre de Documentació Museu de les Arts Escèniques.
Horari:
De l'1 de gener al 30 de març i de l'1 d'octubre al 31 de decembre
de dimarts a dissabte d'11 a 13 h i de 16 a 18h

De l'1 d'abril al 30 de setembre
de dimarts a dissabte d'11 a 13 h i de de 18 a 20 h

Diumenges i festius tot l'any d'11 a 13.


I no oblideu visitar el Museu d'Arenys, amb les seves exposicions permanents, de puntes, minerals i història de la vila!
Destaquem
 
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00