Dijous, 31 de març de 2011 | 22:10
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Una cimera profitosa

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Josep M. Pelegrí petita
Una cimera profitosa
Josep M. Pelegrí
29/03/2011 21:41
Divendres es va celebrar la cimera per a la recuperació econòmica. Val a dir que ha estat molt més profitosa del que molts del seus participants han volgut reconèixer, encara que entenc la seva posició. És normal que els partits de l’oposició, pel fet de ser-ho i per trobar-nos a les portes de les eleccions municipals del 22 de maig, hagin volgut aigualir les fites de la reunió.

És normal, ho reconec, però paga la pena remarcar alguns aspectes. D’entrada, no és poca cosa que partits polítics, i agents socials es posin a treballar tots a una, per treure el país de la greu situació econòmica actual. Com tampoc és poca cosa acordar fer un projecte de llei marc per simplificar i alleugerir la burocràcia per als emprenedors; integrar i reformar la formació professional continuada perquè s’adapti al model productiu actual i futur; apostar clarament pel corredor del Mediterrani com una de les infraestructures capitals per a la nostra economia; racionalitzar el marc fiscal de l’activitat productiva o acordar que les empreses depenguin menys del crèdit bancari. Són mesures destinades a la creació de riquesa i a la generació d’ocupació des de l’increment de la competitivitat de les nostres empreses. Tot això, sense oblidar impulsar diverses polítiques per al foment de l’ocupació, així com definir el suport al sectors socials que més pateixen la crisi. I el govern de la Generalitat ja ha començat a aplicar els acords en la reunió d’ahir, en simplificar estructures de l’Administració i en reduir tràmits burocràtics.

Com dic no són poca cosa aquests acords, per no parlar dels encàrrecs rebuts pel govern de la Generalitat per part del assistents a la reunió o de la petició de tenir enllestit a el 31 d’octubre d’aquest any el model de pacte fiscal que ha de permetre a Catalunya millorar el seu finançament.

La cimera va ser, doncs, molt més productiva del que l’oposició ha volgut reconèixer, encara que entenc que el calendari electoral els faci minimitzar el que es va assolir. Però els fets són els que són i cal parlar de la cimera de divendres passat com un punt d’inflexió a partir del qual la societat catalana, amb el seu govern al capdavant, va decidir fer un pas endavant i començar a donar a la societat les accions i les mesures que reclama per sortir de la crisi.

Que la cimera va ser un èxit ho demostrarà el temps, molt més quant les cites electorals no siguin un condicionant immediat i encara molt més quan des de tots els sectors, govern inclòs, es demani una nova trobada per continuar el que divendres passat es va començar a fer. El país així ho demana i els governants així ho farem. La nostra obligació es pensar més en les properes generacions que en les pròximes eleccions.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’unió Democràtica de Catalunya
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1