Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
 
DOCUMENTS
Benvingudes i benvinguts a la vila d´Arenys de Mar
Ramon VinyesCom veieu, amb les noves tecnologies, Arenys s´afegeix, com altres municipis, a explorar nous escenaris de comunicació. És des d´aquest espai a la xarxa que us oferim tot un seguit de possibilitats, no solament pel que fa referència a tràmits administratius, d´organització municipal i plenària, sinó que volem anar més enllà i crear una finestra a la vida de la vila. Esperem que tot això us engresqui prou per venir, sempre que ho desitgeu, a fer-nos una visita.

Els arenyencs i les arenyenques estimem el nostre poble, pel nostre passat, el nostre present i per tot el que junts desitgem llegar al futur.

L´actitud i l´activitat de les entitats arenyenques dóna molt bona mostra del tarannà, sempre amatent, del conjunt de la població. Aquí trobareu informació sobre elles i també de tota l´activitat lúdico-cultural que des de l´Ajuntament es va programant.

Volem des d´aquí convidar-vos a descobrir racons de gran valor històric i cultural, que ens distingeixen com a poble.

Històrics, com es plasma en edificis monumentals com torres de guaita, cases d´indians i modernistes, conjunts escultòrics que trobareu al cementiri de Sinera o a l´església de Santa Maria amb el seu retaule barroc, un dels més importants i ben conservats de Catalunya.

Culturals, seguint la Ruta d´Espriu i la Ruta de Ferran de Pol, així com fent una visita als Museus Mollfulleda de Mineralogia i Marès de la Punta, per la menció especial que Arenys té com a zona d´interès artesanal per la tradició en el treball de les puntes al coixí i en especial pel ret fi o punta d´Arenys.

Tot coordinat des de l´edifici de l´antiga fàbrica Calisay, transformada en Centre Cultural Calisay,  lloc de referència de tot tipus d´activitats culturals i exposicions.

Arenys de Mar és també una vila termal i gastronòmica, amb una reconeguda cuina, com es reflecteix, any rere any, cada mes d´octubre, en les Jornades Gastronòmiques Calamarenys, que, com el seu nom suggereix, es fan amb un ingredient principal, el calamar d´Arenys.

Ser vila marinera té un encant especial, ja que ofereix l´atractiu de veure cada tarda com tornen les barques cap a port, amb el peix fresc per a la llotja. Hi ha un port pesquer i un d´esportiu, que conviuen amb l´activitat industrial que es desenvolupa a les drassanes. Tot plegat convida a passejar per les platges i gaudir del mar, fent vela, caiac... fent esport.

Arenys de Mar és una vila que reinventa cada dia un somriure per oferir el millor d´ella mateixa, esperant que el progrés sigui ferm, segur i en positiu.

Treballem per fer-ho possible!
Ben cordialment,

Ramon Vinyes i Vilà
Alcalde d´Arenys de Mar
alcaldia@arenysdemar.cat
Informació publicada el 15 de juny de 2003
Destaquem
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00