Divendres, 29 de abril de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Multitud de propostes interessants a Barcelona... i de franc

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Agenda Cultural del cap de setmana
Multitud de propostes interessants a Barcelona... i de franc
28/04/2011 21:02
Arriba un nou cap de setmana carregat de propostes culturals perquè gaudiu de la primavera a la ciutat. Les places de Gràcia convertides en escenaris improvisats amb diversos espectacles de dansa, la música en viu i a l'aire lliure del Festival Plaça Odissea, el millor cinema d'autor, l'alegria de la Feria de Abril o una nova edició de la Gimcana de TMB en són alguns exemples.

Aquests dies, les places de Gràcia es convertiran en escenaris improvisats per commemorar el Dia Internacional de la Dansa amb actuacions de tot tipus, des de balls de saló, danses tradicionals, jazz o claqué fins a balls contemporanis.
Música en viu

A més de les actuacions al carrer, durant la Setmana de la Dansa podreu visitar els diversos centres i companyies de dansa del barri, com ara l'Escola Carme Contreras, la Caldera o el Club de Ball Esportiu Rosemeri.

També a l'aire lliure se celebra un any més el Festival Plaça Odissea, que reunirà durant tres dies grups com ara Mojave 3, Nacho Vegas, Maika Makovski, Delorean o Edredón totalment de franc.

Cinema amb nom propi

I com que la primavera pot fer de les seves, tant si el temps acompanya com si no podreu gaudir de les millors pel•lícules d'autor amb el Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona, que un any més arriba amb la voluntat de donar visibilitat als films que no han aconseguit fer-se un lloc a les cartelleres comercials.

L'encarregat d'inaugurar el certamen serà el francès Guillaume Canet, amb la preestrena de la pel•lícula Pequeñas mentiras sin importancia. També hi haurà espai per al cinema en 3D amb el documental Cave of forgotten dreams, de Werner Herzog, o òperes primes com ara Bad Family, Post Mortem o Cold Weather.

De Sevilla a Barcelona

Un any més, la Feria de Abril de Catalunya arriba a Barcelona amb l'alegria i l'essència del sud. El tret de sortida de la festa serà divendres amb la tradicional encesa, a partir de la qual el flamenc, les sevillanes, els vestits de faralaes, les tapes i el rebujito ompliran de gom a gom el recinte del Fòrum.

L'autor del cartell d'enguany ha estat el dissenyador català Custo Dalmau, inspirat en motius molt representatius de la ciutat com ara els llums del MNAC, la Sagrada Família i el Tibidabo, decorat amb unes flors en al•lusió a Sevilla.

Tres, dos, un... temps!

I aquest dissabte a la tarda podreu participar en una nova edició de la Gimcana de TMB amb nous enigmes, proves i jocs. El primer serà escollir disfressa, aquesta vegada d'una obra d'art o d'una escena simbòlica.

Després de recollir les primeres pistes, els participants hauran d'anar superant proves, sempre amb transport públic, per aconseguir un dels premis finals, un viatge a Berlín, París, Roma, Tenerife o Palma de Mallorca.

Espremeu aquest cap de setmana de primavera a la ciutat consultant el web Cap de setmana!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1