Dijous, 12 de maig de 2011 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Esports >

El Barça, a un sol punt 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els blaugranes vencen sense dificultats a l'Espanyol (2-0)

El Barça, a un sol punt
 

Esports 08/05/2011 23:59
Amb una victòria còmoda davant l'Espanyol, en el derbi barceloní de major concòrdia i esportivitat dels últims anys, el Barça s'ha col·locat a solament un punt de proclamar-se campió de Lliga. Els gols d'Iniesta i Piqué, un en cada temps, han derrotat a un Espanyol molt lluitador, però poc amenaçador en atac.
valeria
Guardiola ha felicitat als seus jugadors per haver sabut sobreposar-se al desgast -tant físic com a psicològic- de les semifinals de la Lliga de Campions davant el Madrid, i ha afirmat que el seu equip ha estat "molt sencer" davant l'Espanyol.

"Hem fet una excel·lent primera part. Després del segon gol hem baixat una mica la tensió, però en global hem fet un molt bon partit davant un equip que sempre ens crea molts problemes", ha explicat el tècnic.

El Barça serà campió matemàticament el dimecres si obté un punt a València davant el Llevant, encara que podria ser-ho abans si el Madrid no guanya al Getafe, dimarts que ve.

"El Madrid guanyarà, ja sabeu com està. Hem tingut la sort que ha tingut ensopegades inesperades a casa, com contra el Sporting, si no ens hagués portat a l'última setmana per guanyar la lliga", ha explicat un Guardiola que vol tancar el campionat al més aviat possible.

En aquest sentit, ha apuntat que vol acabar amb la lliga perquè els seus jugadors "porten una tralla damunt inhumana", i per poder centrar-se en la final de la Lliga de Campions davant el Manchester United.

"Com més s'allargui més nervis i angoixa hi haurà. Jugarem amb equips com l'Esportiu que es juga la Lliga", ha dit Guardiola, que ha remarcat en reiterades ocasions que ara el títol depèn exclusivament del que faci el Barça.

El tècnic català ha destacat a Javier Mascherano, "un fitxatge de dimensions descomunals" i un "extraordinari portaveu de la plantilla", i el del canterano Andreu Fontás.

"Fontás ha fet un partit d'abecé perfecte, en una posició en la qual no havia jugat mai", ha matisat Guardiola, que ha lloat el joc d'aquest jove futbolista que va començar la temporada en el filial.

Finalment, Guardiola ha destacat que està donant minuts a Éric Abidal per veure si pot arribar en les millors condicions a la final de Wembley, encara que ha indicat que de moment és "una incògnita", però que l'objectiu és recuperar al màxim de jugadors per a aquesta cita, com els lesionats Carles Puyol o Adriano Correia.

 
"Hem donat la cara", diu Pochettino

Maurici Pochettino, s'ha mostrat "satisfet" amb la imatge del seu equip, malgrat la derrota per 2-0, i ha assenyalat que els seus jugadors "han donat la cara" amb les seves pròpies armes.

"Hem tractat de fer el nostre futbol, ens anem amb la sensació de que ho hem intentat i hem donat la cara", ha afirmat després del partit.

Per Pochettino, l'Espanyol ha respectat la seva pròpia "filosofia" i ha assenyalat que han tingut controlar al Barça en els primers 30 minuts, fins que ha arribat el gol d'Iniesta.

A partir d'aquest tant, el tècnic ha admès que "l'esforç ens ha passat factura, en un equip en el qual quatre o cinc jugadors debutaven en el Camp Nou", ha recordat.

"Tenim a veure la realitat, hem jugat contra un equip que està en la final de la Champions i a punt de guanyar la lliga. Hem vingut amb el nostre plantejament i les nostres armes", ha indicat 'Poche'.

"Per guanyar en un camp com aquest cal fregar pràcticament la perfecció, que no existeix. Potser hem pagat car dues jugades afortunades que ens han costat els dos gols", ha reflexionat.

Finalment, Pochettino ha dit que l'equip ha de recuperar-se del gran esforç per tractar de portar-se els tres punts davant el València en la propera jornada i seguir poder lluitant per classificar-se per a Europa.

Partit 100 al capdavant de l'Espanyol

Pochettino ha dirigit davant el Barcelona el seu partit nombre cent com a entrenador del RCD Espanyol entre Lliga i Copa del Rei, una trajectòria que fins ara s'ha saldat amb 36 victòries, 23 empats i 41 derrotes, a més d'una aposta per pedrera que marca la política del club.





FC Barcelona 2
: Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Fontàs (Abidal, m. 71); Busquets, Xavi (Keita, m.89), Iniesta; Pedro (Afellay, m.84), Messi i Vila.

RCD Espanyol: Kameni; Galán, Raúl Rodríguez, Amat, Chica; Javi Márquez, Javi López (Isaías, m. 77); Joan Verdú, Iván Alonso (Luis García, m.46), Carreró (Álvaro Vázquez, m.59) i Osvaldo.

Gols: 1-0, m.29: Iniesta. 2-0, m.47: Piqué.

Àrbitre: Fernández Borbalán (col. Andalusia). Ha mostrat cartolina groga a Luis Garcia (m.62), Pedro (m.62), Kameni (m.62) i a Isaías (m.84).

Incidències: Han assistit a la trobada 89.994 espectadors en partit corresponent a la trentena cinquena jornada de Primera Divisió, disputat en el Camp Nou. Abans de l'inici, els afeccionats han homenatjat a l'equip de futbol sala, campió de la Copa del Rei, i al juvenil, campió de la Copa de Campions. S'ha guardadoun minut de silenci en memòria de Severiano Ballesteros, mort la matinada del passat dissabte.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1