diumenge 10 d’abril de 2011

Carta de presentació

   
                                                                                                                   







Benvolguts, benvolgudes,

Si em permeteu que entri un moment a casa vostra, em presentaré: em dic Albert Gómez i Casas, i sóc el candidat de Convergència i Unió (CiU) a l’alcaldia de Palafrugell.

Sóc fill de Sant Vicenç dels Horts on vaig estudiar BUP i COU. En el primer any d’universitat vaig haver de deixar la carrera d’Història per posar-me a treballar. Fou una decisió molt dura però de les que, en realitat, no pots triar. Hi ha moments, i en aquest sentit segur que molts m’enteneu, en els que toca fer el que toca. Des de l’any 1999 que visc a l’Empordà. Segurament alguns em coneixeu pel meu negoci, una popular botiga del “dins la Vila” que fou inaugurada el 1970 i de la que sóc, des de fa uns anys, el propietari.

És difícil parlar d’un mateix, però m’agradaria explicar-vos que vaig ser educat en una família on es donava molta importància als valors humans. Valors com l’honradesa, l’honestedat, el rigor o el treball, que procuro tenir a tothora molt presents i que voldria creure que formen part de la meva manera de ser.

Sempre m’ha agradat participar en allò que penso que pot ser útil a la societat, però malgrat haver col·laborat en diferents sectors del món associatiu no m’havia involucrat, fins ara, en el terreny polític. Em considero una persona bastant crítica respecte aquest món, ja que penso que hi ha d’haver un canvi, un acostament cap a les necessitats reals de les persones. I a Convergència i Unió hi he trobat l’opció política que millor respon a les meves inquietuds.

Ens ha tocat, a tots plegats, viure uns anys difícils, en els que necessitem tenir el suport d’una administració propera i ben gestionada. Per tant, i com us podeu imaginar, si he acceptat la responsabilitat d’encapçalar la llista de CiU en les properes eleccions és perquè estem apostant fort per aquest canvi. El nostre és, doncs, un projecte polític realista, rigorós, basat en el sentit comú, que toca de peus a terra i que comença i acaba a Palafrugell. Un projecte que vol ser, alhora, obert a tothom i que té, i tindrà, en el diàleg la seva eina de treball principal. Per aquest motiu, vull reiterar-vos que estic a la vostra disposició per a qualsevol proposta o suggeriment que em vulgueu fer.

Cordialment,
                                 
Albert Gómez i Casas

dissabte 26 de març de 2011

Un Pla de Mobilitat Urbana sota sospita

El 15 de març vaig assistir a una reunió informativa sobre el Pla de Mobilitat Urbana de Palafrugell. En aquella sessió s'ens va presentar l'anàlisi que ha fet l'empresa encarregada de l'estudi. He de reconèixer que em vaig emportar una gran decepció. En primer lloc, perquè la immensa majoria de les conclusions que es van presentar, són conclusions que, els que vivim i patim la circulació de Palafrugell, ja les sabem: "Per això no calia que es gastessin els diners!" va exclamar més d'un en veu baixa.
La segona qüestió que em va decebre va ser que no s'havien recollit ni una de les propostes que es van presentar, en el seu moment, des del sector comercial. Espero que n'aparegui alguna en el document final perquè resulta especialment desencoratjador que s'et demani la opinió i després no es tingui en compte. Una manera de "treballar" de l'actual equip de govern que s'ha anat repetint diferents vegades i des de diferents sectors. El problema és que se'ls comença a veure el llautó. De totes maneres, caldrà esperar a veure els resultats finals del Pla. Tant de bó m'equivoqui...
De moment, aquest primer document és d'anàlisi, però hi conté, també, algunes conclusions molt "sospitoses". Les cito textualment:
  1. "2.1.2. Mobilitat en bicicleta: ...No obstant, tot i la DEFICIÈNCIA GENERAL DE LA XARXA CICLABLE, s'observa un bon nombre de desplaçaments en bicicleta pel nucli urbà. Existeix doncs una BONA PREDISPOSICIÓ DE L'USUARI PER L'ÚS DE LA BICICLETA, tot i no disposar de la xarxa necessària, fet que ofereix bones perspectives de futur."
  2. "2.1.5. Aparcament: De les dades d'aparcament en zona blava durant la temporada d'estiu no es pot concloure que eixisteixi un déficit d'aparcament en les bosses d'aparcament regulat. L'ocupació de places se sitúa sobre el 46%. La resta de l'any, aquesta ocupació de la zona blava disminueix fins a 34%. Pel que fa al balanç d'aparcament global per a residents a Palafrugell fora de la temporada estival, es conclou que no existeix déficit d'aparcament en el nucli urbà."
  3. "2.1.8. Grau d'ocupació del sòl: ...Es pot veure com l'espai destinat al vehicle privat és aproximadament el doble del destinat al vianant, un repartiment que cal equilibrar de cara al futur per aconseguir una ciutat més sostenible." 
Què n'opineu?

Personalment tinc la sensació d'estar davant un Pla teledirigit prèviament, que parteix de les premisses del que podríem anomenar la "troupe flower power". Suposo que els anirà molt bé políticament tenir un PMU que els doni suport a les seves teories. Caldrà estar amatents.

diumenge 20 de març de 2011

Guerra "internacional" a Líbia

Després de setmanes dubitatives, i amb una resolució de l'ONU favorable a sota el braç, la Coalició Internacional ha decidit passar a l'acció i atacar diferents punts estratègics de l'exèrcit de Gadaffi. Espero que aquesta nova "croada internacional" contra un "malvat tirà" causi el menor dels "danys col·laterals" possibles sobre la sempre soferta població civil.
El dubte que em queda emperò, és saber si darrere les paraules del vicealmirall dels Estats Units Bill Gortney quan parla "d'una operació militar per etapes dissenyada per aplicar la resolució de les Nacions Unides i eliminar la capacitat del règim libi per utilitzar la força contra el seu propi poble" només hi ha això, un plec de bones intencions o si es va descuidar de parlar, també, dels interessos econòmics que hi tenen els països occidentals a la zona.
La pregunta és certament capciosa: És una guerra per alliberar al poble libi del dictador Gadafi, és una guerra per tenir controlat el petroli libi o les dues coses a la vegada?

Foto: La Vanguardia.