Dissabte, 18 de juny de 2011 | 12:27
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El comitè d'empresa de Yamaha es querella contra l'empresa per espiar-los els correus

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Així ho denuncia CCOO
El comitè d'empresa de Yamaha es querella contra l'empresa per espiar-los els correus
17/06/2011 13:48
9yamaha-manifestacio
El comitè d’empresa de Yamaha i la secció sindical de CCOO han interposat una querella criminal contra l’empresa per, presumptament, haver donat ordre d’accedir al correu electrònic i als arxius del Comitè per descobrir les fonts d’informació i l’estratègia sindical a seguir davant el tancament de l’empresa.
El cas està en mans del Jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell, que aquests dies està prenent declaració als querellats. En aquest sentit, el proper dilluns 27 de maig declararà Hiroshi Tanaka, conseller delegat de Yamaha Motor España.

Aquest fet, segons CCOO, podria constituir un delicte de descobriment i revelació de secrets de l’article 197 del Codi Penal, a més d’altres possibles delictes, del que serien possibles autors els querellats Hiroshi Tanaka; César Ruano, director de recursos humans, i Juan Francisco Sierra, director d’informàtica. Està pendent l’ampliació de la querella a Kojiro Iwasawa, responsable d’informàtica a nivell europeu de la multinacional.

Denuncia als Mossos

El fets van tenir lloc el passat 9 de març, quan membres del Comitè d’empresa, de la secció sindical de CCOO i la resta de treballadors van comprovar que els seus correus electrònics havien estat inutilitzats, fet estrany ja que no s’havia comunicat cap incidència a la xarxa.

L’explicació de l’empresa va ser que s’estava realitzant una auditoria informàtica. Davant el dubte, el comitè d’empresa va avisar als mossos d’esquadra. Poc després els membres del comitè van obtenir la informació per part d’un persona sense identificar que va certificar que en efecte els querellats havien realitzat les còpies.

Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1