Dijous, 23 de juny de 2011 | 12:27
Vostè es troba a: Inici > Política >

Les converses d'última hora salven la negociació col·lectiva

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern aprova la Reforma Laboral
Les converses d'última hora salven la negociació col·lectiva
22/06/2011 14:59
9Duren i Lleida parla amb Zapatero, salgado i Rublacaba al Congrés
P. Alegre.- Després d'un matí d'intenses negociacions amb els partits nacionalistes, el Govern ha aconseguit aprovar la reforma col·lectiva per un escàs marge de 10 vots. Finalment, l'abstenció de CiU i del PNB ha estat suficient per tramitar el text, després del fracàs de la negociació entre sindicats i patronal.
Sindicats i patronal no van ser capaces d'arribar a cap acord, per la qual cosa el Govern ha hagut d'aprovar el nou text pel qual es regiran els convenis col·lectius d'Espanya, que no ha agradat ni a sindicats ni a la patronal. Des de l'FMI també s'ha cridat l'atenció a Espanya, demanant que es facilités l'acomiadament.

El text ha estat aprovat amb 169 vots a favor per 159 en contra i 20 abstencions. Al principi, tant CiU com PNB anaven a votar en contra, però les negociacions durant el matí d'aquest dimecres han permès l'aprovació del text. UPN i CC també s'han abstingut.

L'abstenció s'ha produït a canvi del compromís per negociar un paquet d'esmenes que modifica la norma aprovada pel Consell de Ministres del passat 10 de juny.

Així, a més d'aclarir el principal 'escull' en la negociació acceptant la prevalença dels convenis autonòmics sobre els estatals i obrir la porta a una major flexibilitat interna de les empreses i canvis puntuals dels terminis sobre la 'ultraactivitat' dels convenis, l'acord també introdueix les qüestions sobre mútues i l'absentisme -que el Govern va aparcar en fracassar l'acord entre patronal i sindicats- i una menció explícita a la lligam entre salaris i productivitat.

Per l'Executiu, no es tracta d'un canvi de postura sobre el decret, ja que sempre s'han mostrat "oberts" a debatre aquestes qüestions. Això sí, sense comprometre l'"equilibri" entre empreses i treballadors. "No ens hem negat en cap moment a estudiar aquestes coses, però no abandonem la filosofia de la norma per estimular el compromís dels treballadors", ha incidit en aquest sentit el ministre de Treball, Valeriano Gómez.

El text ha rebut dures crítiques també dins del Congrés, per part de tots els partits, i només ha comptat amb els vots a favor del PSOE, que d'haver perdut la votació hagués quedat en una posició molt incòmoda i hagués hagut d'avançar les eleccions.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1