Quico Sallés/Parlament | Actualitzat el 05/08/2011 a les 16:41h

ICV porta Covit al Parlament

Els ecosocialistes pregunten sobre la garantia dels llocs de treball abans de l'incendi del 2010

Façana de l'empresa Covit de Torelló,a bans de l'incendi. Foto: Adrià Costa


Després de la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, a l'empresa torellonenca Covit, ICV-EUiA no les té totes sobre el futur de la plantilla que es va quedar sense feina per l'incendi que va patir el setembre de 2010. En aquest sentit, la portaveu parlamentària de la formació Dolors Camats i la diputada adscrita a les comarques centrals, Laura Massana, han registrat una pregunta per escrit al Govern a través del Parlament de Catalunya sobre el futur dels 120 treballadors que, segons els càlculs d'ICV, encara resten a les files de l'atur a causa de l'ERO per força major.

Segons ha pogut saber Osona.com, el grup ecosocialista "interessa saber quines actuacions ha realitzat o realitzarà el Govern de la Generalitat per garantir la plena reincorporació de la plantilla amb què comptava Covit en el moment de produir-se l’incendi de setembre de 2010?"

Per altra banda, els diputats d'ICV també volen saber "quins contactes ha mantingut el Departament d’Empresa i Ocupació amb la direcció de l’empresa Covit i amb el comitè d’empresa, per garantir la plena recuperació de l’empresa i la reincorporació dels treballadors i treballadores?"

Covit, però, torna als beneficis

L’empresa Covit de Torelló, fabricant de peces d’alumini per a envasos de perfumeria i cosmètica, ha tornat a obtenir beneficis, després de canviar de propietaris i sortir de l’entrellat del desaparegut grup Vemsa, segons informa el web Alimarket. Covit va mantenir les seves vendes durant el 2010 per sobre dels 13 MEUR i va acabar l’any amb un benefici d’explotació de 3,46 MEUR i un resultat net de 7,05 MEUR.

El problemes financers de Vemsa van empènyer el grup català a un procés de desinversió de les seves filials, i Covit va ser venuda a PHI industrial, companyia especialitzada en la compra d’empreses amb necessitat de reestructuració. Abans d’aquesta operació, Covit va posar en marxa un expedient de suspensió temporal d’ocupació que va afectar 32 treballadors, ja que al 2009 les seves vendes es van reduir un 28,6% fins als 13,74 MEUR i va registrar unes pèrdues de 6,84 MEUR. En aquesta situació crítica, s’hi va sumar l’incendi que l’empresa va patir a Torelló, el mes de setembre de 2010 i que va destruir part de la fàbrica.

El passat mes de maig es va posar en marxa una nova línia d’anoditzat automàtica, amb una capacitat de 500 milions de peces. La segona fase, amb la mateixa capacitat que la primera, s’iniciarà en 2012, amb major capacitat per anoditzar en colors especials.

Covit està especialitzada en components d’alumini d’alta qualitat que afegeixen valor al producte final, com tapes, collars i altres peces per a flascons de perfums i cosmètics, així com bases i tapes per a màscara, pintallavis i altres articles per a packaging de productes de maquillatge. Entre els seus principals clients hi ha empreses internacionals del sector. El 85% dels ingressos de Covit arriben de les exportacions.

Notícies publicades de Covit


Navega per les etiquetes

Covit

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
divendres
16°C  30°C
dissabte
19°C  30°C
diumenge
30°C  16°C
Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 48
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: