Dimarts, 9 de agost de 2011 | 12:22
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Extreuen el pesquer enfonsat del port de Sant Feliu de Guíxols

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Controlat l'abocament que va provocar l'incident
Extreuen el pesquer enfonsat del port de Sant Feliu de Guíxols
08/08/2011 10:27
9Barco en un port amb grua
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha donat per finalitzada la prealerta del Pla especial per contaminació marina (Camcat) després d'extreure de l'aigua el pesquer enfonsat aquest diumenge i controlar l'abocament de combustible.
Segons ha informat la DGPC en un comunicat, cap a les 20 hores de diumenge una grua de gran tonatge va començar les maniobres per treure de l'aigua el vaixell, i quan el van tenir suspès a l'aire, els operaris van accedir als quatre dipòsits de gasoil de coberta i van extreure la quantitat que quedava.

La grua, arribada des de Barcelona, va alçar el vaixell, de 13 metres d'eslora, i l'ha col·locat al moll després de l'extracció de fuel.

L'operació va ser complexa ja que era important evitar que el vaixell es decantés o patís desperfectes durant l'aixecament.

De fet, efectius de la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra van inspeccionar el casc de l'embarcació, abans i durant l'operació.

La taca de combustible abocada s'ha dissolt mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut d'hèlix, al que ha ajudat la calor del sol, que agilita l'evaporació del producte.

L'abocament de combustible ha estat a cada moment contingut entre barreres, que limitaven una zona de 10.000 metres quadrats de superfície, tot i que algunes taques han aconseguit sortir, el que ha obligat a hissar la bandera groga a la platja, malgrat que el fuel no ha arribat fins a la zona de bany.

El vaixell 'Ankapema' té un dipòsit de combustible d'entre 2.000 i 2.500 litres de capacitat, tot i que no se sap la quantitat exacta de fuel que s'ha abocat i l'extensió que ha arribat a tenir la taca.

L'activitat de la zona esportiva del port ha operat normalment, però la dàrsena, on estava la barca enfonsada, ha estat tancada.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1