Dilluns, 22 de agost de 2011 | 15:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Clam silenciós a Lloret de Mar per un turisme de qualitat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els veïns mostren la seva indignació amb els disturbis
Clam silenciós a Lloret de Mar per un turisme de qualitat
16/08/2011 10:12
Protesta veïnal a Lloret de Mar
EuropaPress.- Uns 1.500 veïns de Lloret de Mar s'han manifestat aquest dilluns de forma silenciosa pels principals carrers del municipi, entre elles l'avinguda Just Marlés, que reuneix la majoria de les discoteques -27 de les 45 que té el municipi-, per mostrar el seu desacord amb la imatge que s'ha donat del municipi en els últims dies.
"Hem fet aquesta manifestació per demostrar que estimem Lloret i que no ens agrada la imatge que es dóna de la població en la resta de Catalunya, Espanya i món", ha afirmat l'actor Marc Bertran a la plaça de l'ajuntament, on ha llegit un manifest en finalitzar la marxa, que ha durat una hora.

Famílies, ancians, grups de joves i fins i tot persones amb segones residències en el municipi han volgut sumar-se a la marxa, on també s'ha pogut veure l'alcalde, Romà Codina i alguns regidors de l'ajuntament, encara que han anat a l'acte com a veïns de la localitat i no com a representants municipals.

La portaveu dels veïns, Vicky Serrano, ha explicat als mitjans de comunicació que la iniciativa va sorgir prenent un cafè amb un grup d'amics, tots ells veïns de Lloret de Mar: "Vam veure que havíem de dir prou i veiem que és necessari un canvi", ha afirmat. Un canvi, ha dit, que saben que no es farà en dos o tres anys, però que ha d'anar cap al turisme familiar i anar aparcant el de borratxera.

I és que l'últim mes s'han succeït els problemes en el municipi de la Costa Brava: l'últim va ser dimecres passat, amb 20 detinguts per enfrontaments amb la policia, que es van sumar als disturbis viscuts la matinada del dilluns anterior, que van acabar amb un detingut, i a l'apunyalament mortal d'un jove de 15 anys a mitjans de juliol.

"Som conscients de la realitat que viu el municipi, hem de fer autocrítica, tots som responsables d'alguna manera, per això és absolutament necessària la implicació de tots i cadascun de nosaltres: ciutadania, empresariado, administració pública i món associatiu", ha continuat llegint Bertran del manifest.

Canvi de model turístic

Així, segons ha dit, la ciutadania està d'acord a revisar la normativa, complir-la i fer-la complir perquè el principal objectiu és lluitar contra l'incivisme. I és que, al seu judici, "Lloret de Mar no és solament el que s'ensenya en alguns mitjans de comunicació cada mes d'agost, no és solament gent bevent, cridant i trencant mobiliari urbà".

"Lloret és molt més que això, però desgraciadament aquest altre Lloret atractiu i amable no desperta l'interès dels mitjans, malgrat ser una de les principals destinacions turístiques d'Europa", ha afirmat.

Finalment, els veïns han volgut transmetre que un canvi en el model turístic no és solament necessari, sinó que, si tots van en la mateixa adreça, és també possible.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1