Divendres, 9 de setembre de 2011 | 14:42
Vostè es troba a: Inici > Esports >

El 'G-12' impulsarà "un canvi profund" a la LFP

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Madrigal escenificarà aquest dissabte la mort de la Lliga
El 'G-12' impulsarà "un canvi profund" a la LFP
08/09/2011 20:38
9José María del Niu
Els representants dels dotze clubs que s'han reunit aquest dijous a Sevilla per dialogar entorn de la desigualtat que presenta actualment el repartiment dels drets televisius del futbol espanyol han acordat impulsar "un canvi profund" a la Lliga de Futbol Professional (LFP).
La trobada d'aquest 'G-12' va tenir lloc a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán, amb assistència d'Athletic de Bilbao, Atlètic de Madrid, Betis, Espanyol, Granada, Màlaga, Osasuna, Racing de Santander, Sevilla, València, Vila-real i Zaragoza.

El president del Sevilla, José María del Nido, amfitrió de la 'cimera', va oferir  una roda de premsa, en presència dels directius i presidents que van acudir en representació dels altres clubs. En ella, el dirigent nervionense va donar a conèixer un comunicat de sis punts on van anunciar la seva intenció d'impulsar "un canvi profund en l'actual estructura de la LFP, mitjançant la corresponent modificació estatutària".

Igualment, es pretendre obtenir l'aportació dels drets de televisió i publicitat estàtica de tots els clubs a la pròpia LFP, per a la seva posterior venda conjunta als diferents operadors. Un altre acord aconseguit consisteix a usar els canals de la LFP per dur a terme els cobraments i els pagaments relacionats amb la transferència de drets de jugadors, i procedir a l'engegada "efectiva i immediata" del control econòmic aprovat per l'organisme de lliga.

Des del 'G-12' s'expressa, a més, "el respecte més absolut a la Segona Divisió, garantint els seus drets i aportant un percentatge dels ingressos que obtinguin els clubs de Primera per la comercialització dels seus drets televisius, assegurant l'ajuda econòmica als clubs que descendeixin".

Finalment, s'anuncia que la reunió d'aquest dijous tindrà continuïtat en unes altres que s'efectuaran de forma periòdica, la primera de les quals tindrà lloc "en dues o tres setmanes", segons va dir el propi Del Nido. Així, es buscarà la presència en successives reunions de tots els clubs de Primera i Segona Divisió, "dins del marc de la LFP en interès del col·lectiu, de la competició i de la satisfacció conjunta dels compromisos econòmics dels clubs amb els seus creditors, especialment jugadors, altres clubs i Administracions Públiques".

"Es respectaran els contractes"

De totes maneres, i consultat sobre aquest tema, el mandatari va explicar que en cap moment s'ha qüestionat en la reunió la figura del president de la LFP, José Luis Astiazarán, sinó que el que s'ha posat en qüestió és "el model de funcionament" de la pròpia Lliga.

Del Nido ha assenyalat que cap dels clubs presents en la reunió "té intenció de no respectar els contractes de televisió signats", però això no vol dir que no es treballi "perquè la venda sigui centralitzada i conjunta per la LFP", ha insitido.

Finalment, quant a la polèmica sobre l'accés de les emissores de radi als estadis, va assegurar que hi ha "un acord assembleari" de la Lliga "pel que poc es podia tractar" aquest dijous sobre aquest tema.

El Madrigal escenifica la mort de la lliga

Les penyes Col·lectiu Vilatà, Celtic Submarí i Penya Garrido de Vila-real repartiran aquest dissabte 22.000 cartolines negres per tenyir de dol el Madrigal abans de l'inici del partit que els enfronta al Sevilla.

Amb aquesta iniciativa, les penyes del Vila-real volen recolzar la reivindicació del G12 davant una lliga que consideren "manipulada".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1