Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:55
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els sindicats temen el col·lapse dels grans hospitals davant un eventual brot fort de grip

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Conscient d'això, Boi Ruiz recepta "autocura" als usuaris
Els sindicats temen el col·lapse dels grans hospitals davant un eventual brot fort de grip
26/09/2011 19:05
9boi-ruiz-comissio
X. Prera.- El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat la campanya del Departament per a una eventual epidèmia de grip, i ha receptat "autocura" als usuaris per no incrementar la pressió assistencial. Als grans hospitals temen el col·lapse.
Als grans hospitals de Barcelona i les capitals de província circulen diversos documents en els que els sindicats alerten del que pot ocórrer si es produeix una epidèmia de grip forta aquesta tardor o hivern, segons adverteixen fonts sindicals. Fins i tot en una carta redactada per metges i caps de servei i remesa al President Mas se l'advertia en aquest sentit.

I és que, més enllà de les reivindicacions salarials, entre els professionals sanitaris hi ha por al col·lapse. L'argumentació és que si hi ha una entrada important de pacients, metges i infermeres hauran de decidir en qüestió de minuts a qui s'atén. Això els preocupa perquè deixa el problema sanitari exclusivament a les seves mans –el Departament es renta les mans- i, òbviament, per les conseqüències que pugui tenir per a la salut dels usuaris, adverteixen les mateixes fonts.

"Si hi ha devessall, no el podríem assumir". "De les plantes tancades a l'estiu encara no sabem res, i aquests mesos, que són els que generen menys problemes de malalts crònics, hem estat al límit en ocasions. Imagina't un escenari de grip forta", reflexionen des de Bellvitge. "A més, dels CAP que tanquen a la nit derivaran als usuaris als hospitals", sentencien.

Boi Ruiz recepta calma i autocura

Mentre això ocorre entre els treballadors, el conseller Boi Ruiz segueix sense deixar el seu discurs triomfalista i tranquil·litzador. Ha garantit que Catalunya està preparada de "forma sòlida" per afrontar la grip malgrat les retallades.

Ha subratllat que el sistema, que està "altament preparat", serà flexible si es requereix més personal, llits i fins i tot la reobertura de dispositius d'urgències nocturns, sempre que ho recomanin criteris clínics i científics.

No obstant això, per evitar aquestes obertures, que anirien contra el compliment de la retallada pressupostària, el conseller ha receptat l'"autocura" de la salut per afrontar processos gripales, que poden fins i tot seguir els consells de personal del Sanitat Respon -902111444- sense necessitat d'incrementar la pressió assistencial en un determinat dispositiu.
Margarita
27/09/2011
Ahora solo falta que lleguen a un acuerdo con la red de cajeros para que nos dispensen las recetas de la "autocura", firmadas y selladas. Años luchando contra la automedicación y acabamos así. Vivir para ver
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1