Dilluns, 3 de octubre de 2011 | 14:24
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"L'ICS pensava que les protestes eren cosa dels sindicats; potser ara desperten"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'ocupació de l'edifici de l'ICS obliga a suspendre una reunió
"L'ICS pensava que les protestes eren cosa dels sindicats; potser ara desperten"
29/09/2011 12:12
9ocupacio-ics
El pols entre el Departament de Sanitat i els treballadors és total. La irrupció de més de 200 sanitaris a les dependències de l’ICS ha obligat a suspendre la reunió de la Mesa Sectorial, en la que s’ha de negociar la retallada que pretén aplicar Boi Ruiz.
La reunió s’ha suspès, i serà dilluns vinent quan es reanudin les converses, segons que han informat ambdues parts. En un comunicat, l'ICS assegura que manté la "voluntat negociadora" que els sindicats posen en dubte.

El pols, però, ha augmentat. Segons que explicava a CatalunyaPress la portaveu de CCOO, Carme Navarro, “potser la gerència de l’ICS hagi aterrat avui a la realitat sanitària. Pensaven que els treballadors ho aguantaven tot i que les protestes eren cosa dels sindicats, però l’ocupació de l’edifici no ha estat cosa dels delegats, o no només d’ells”.

Entre els ocupants, que també han tallat la cruïlla entre Gran Via i Balmes, hi havia interins, infermeres i administratius dels centres que pertanyen a l’ICS.

Nou escenari

El cert és que l'ocupació i la suspensió de la reunió obre un nou escenari en la negociació. Ni ICS ni els sindicats representats a la Mesa Sectorial esperaven aquesta demostració de força per part dels treballadors, i ara tothom anirà amb peus de plom a l'hora de signar cap acord.

Per a l'ICS ha estat un avís important en el sentit que la indignació entre els treballadors és cada cop major, mentre que els sindicats també han comprovat que les bases estan al límit de la paciència, i que la seva reticència a convocar una vaga sanitària potser els fa quedar-se enrere.

Els metges, els grans absents

El col·lectiu més escàs, quasi invisible durant l'ocupació, ha estat el dels metges. El portaveu d'UGT, Juan Cobacho, ha censurat tant als sindicats corporatius per mirar només pels seus interessos com al Departament, al que acusa de "jugar amb la divisió". Assegura que mentre negocien una retallada de 45 milions d'euros, "pacten condicions només amb els metges".

Es defensen


El sindicat Metges de Catalunya (MC) s'ha defensat de les crítiques i ha responsabilitzat l’Institut Català de la Salut (ICS) de la "forta crispació" que ha desembocat en l'ocupació. El secretari adjunt de MC, Jaume Giménez, ha lamentat que la negociació amb l’ICS “no existeix”, ja que “perquè hi hagi una autèntica voluntat negociadora les dues parts han de poder aproximar-se i la proposta de l’ICS és o caixa o faixa”.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1