Quico Sallés | Actualitzat el 07/10/2011 a les 23:59h

Cosmètica salarial

S'han de reconèixer dues coses. Primera, que Bruce Lee era molt més àgil que el conseller Mas-Colell, i, segona, que l'anunci perpetrat aquesta setmana pel president Mas al Parlament és de premi d'Honor de L'Oreal. Una operació de cosmètica ben calculada, d'orfebreria tan fina com perillosa.

Primer lies un pollastre amb un col·lectiu concret com ara els metges, especialment sensible. Els amenaces amb retallar-los el sou i deixar-los sense el reducte del falangisme que és la paga extraordinària de Nadal si volen que l'onada expansiva dels acomiadaments s'evapori. Un cop la cosa s'esvalota, apareixes al Parlament, i amb to solemne i descansat anuncies que el membres del Govern i els seus adlàters es quedaran sense la paga.

Immediatament, la segona autoritat de Catalunya, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, amb un català d'acadèmia de ball del Xino de Barcelona, emet el crit de guerra: "Els diputats no serem menys!". I au, aviam qui és el guapo que aixeca la cresta i queda retratat en l'arena mediàtica, despòtica, irreflexiva i venjativa que és la política. A empassar-se la granota, que qui gemega ja ha rebut.

La conclusió és ben clara: els sous dels diputats serviran per apagar el cristo muntat pel Govern. Mesura més simbòlica que adient, és tan perillosa com cosmètica. Si a cada bugada perdem un llençol això pot acabar com el rosari de l'Aurora. I l'Aurora tenia molta mala llet.

Navega per les etiquetes

artur masla gran retallada

COMENTARIS

+0
-1
és un incompliment de contracte
bacus, 08/10/2011 a les 15:29
és cert francisco no si sé si és totalment legal de totes maneres no sé quin tipus de contracte tenen les polítics o si són autonoms.

si tens un contracte indefinit a la economia real el sou que hi surt està escrit per any i en brut i després es pot repartir en 12 o 14 pagues, per tant si elimines una paga és com un incompliment de contracte, si el vols modificar el treballador l'ha de tornar a signar, seria com si el contracte diu que treballes 8 hores al dia amb 2 festius a la setmana i de cop hi volta perds un festiu o t'eliminen les vacances d'estiu.
+0
-2
Es un joc de paraules
Francisco G. Guillen, 08/10/2011 a les 15:02
Una persona cobra un sou l'any i punt. Es pot distribuir en 12-14 o 200 cops pero "paga extra" no existeig.
+1
-1
I mentrestant se;'n van
Anònim, 08/10/2011 a les 13:32
els nostres joves -els nostres, eh...- : han de marxar a l'estranger... Potser caldria fer un pla de retorn i donar-los alternatives aqui... En cas contrari anem per molr mal cami...
+2
-5
lialla.....y no enmendalla
un, 08/10/2011 a les 12:57
Ala , Sallès. Ya tan enmendao la plana (con perdón). Ya tiene que ser jodido, ir de catalanista. Y no saber el catalán.... :-)
+3
-3
Assetjament a Catalunya
Anònim, 08/10/2011 a les 09:52
A quin no li han fet la punyeta a la feina?
Catalunya està en aquest punt fa segles!
PP i PSOE van de la mà. El PSOE + PSC han preparat el camí, perquè el PP ataqui i faci que marxem o ens rendim!
CyU és l’amic covard, que et diu que cal aguantar i mentre Catalunya es va desagnant i els catalans es tornen ximples, pensant que aquest amic farà alguna cosa per tu. No farà res, perquè té por de perdre el seu status, conclusió Catalunya està sola i és vulnerable als atacs.
Però no està sola, perquè la societat civil és més important, que tots aquests polítics. Hi ha polítics de totes les formacions, que són valents, però que els hi manca fer un pas i sortir per crear una plataforma, que tregui a Catalunya d’aquesta situació.
Per entendren’s la Marie France Hirigoyen descriu aquesta situació: “L’assetjament moral a la feina” i ens aqust punt on està Catalunya.
+6
-6
Farcit de castellanades sense estil a ND
Anònim, 08/10/2011 a les 08:44
Sr. Sallés, Els catalans no liem cap pollastre. Això mai ho hem dit els catalans. Es penós veure com els joves, que ja heu estudiat el català a l'escola parleu i escriviu tan malament.
Comprí's un bon llibre de frases fetes en català. N'hi ha molts, com per exemple el Diccionari de Frases Fetes de Joana Rspall. Editorial Aula.
Pot dir en comptes de liar cap pollastre : N'ha fet un gra massa, un embolic de cal Déu. N'ha fet una gran com un cabàs. n'ha fet una de l'alçada d'un campanar. Ens els ha pres de cavall estant...
Si us plau llegeixi una mica de literatura catalana i menys de castellana, això ajuda molt a escriure bé.
+14
-4
La xocolata del lloro.
Anònim, 08/10/2011 a les 00:57
Doncs això, retallar les pagues de Nadal és, ni més ni menys, la xocolata del lloro, tenint en compte la deliciadíssima situació econòmica que vivim; no solucionarem res.
Si es pogués evitar que 22.000 milions d´euros volessin cap a Madrid any rera any, altra cara faríem, oi que sí, senyors polítics?.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: