Carnet Jove - Solidaritat

Solidaritat

Projecte CJ Solidari 2010/2011

El valor de la solidaritat és un dels presents al Carnet Jove. Així, un percentatge de la quota de cada titular es destina a un projecte de caire solidari desenvolupat per una ONDG. El propòsit es desplega amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i es fa de manera bianual. Per a aquests 2010 i 2011, el Projecte Carnet Jove Solidari està dedicat al Comerç Just i Consum Responsable, motiu pel qual l'aportació dels 100.000 € es dedicarà a quatre entitats (25.000 € cadascuna) que destinaran aquests ingressos a cooperatives de productes de comerç just com Intermón - Oxfam, Setem, Alternativa 3 i Xarxa de consum solidari.

En resum, l'objectiu del Projecte Carnet Jove Solidari 2010/11 és sensibilitzar en matèria de Comerç Just i Consum Responsable. Fer veure que les decisions més senzilles, les que prenem tots els dies, defineixen com s'aprofita i es pertorba la natura, les relacions socials i econòmiques.
Són decisions simples, relacionades amb el que mengem, la manera com ens transportem, què comprem, què produïm i què tirem a les escombraries. Com utilitzem l'aigua, l'energia elèctrica, en què invertim el nostre esforç, diners i confiança. Aquestes mínimes decisions, sumades a les de milions de persones són fonamentals.

Camps solidaris 2011
En el marc d'aquesta edició, s'ha organitzat una estada solidària a Nicaragua per a 8 persones, amb la voluntat de reforçar la sensibilització dels i les joves catalans en temes de comerç just, mitjançant la seva participació en el projecte. Si vols més informació sobre aquests camps solidaris entra a http://www.carnetjove.cat/cjsolidari/?pg=camps_solidaris. Per altra banda, també pots consultar el Blog Solidari, on podràs veure el dia a dia dels 8 joves seleccionats i les seves vivències. Entra a http://nicaranicreu.blogspot.com/

Informeu-vos i participeu al Projecte CJ Solidari 2010/11 a www.carnetjove.cat/cjsolidari

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Projectes anteriors

El projecte solidari del Carnet Jove, va néixer el 2006 amb la intenció de promoure el seu vessant social i participatiu. Aleshores es va demanar als titulars del Carnet que seleccionessin un país d'entre els 9 d'africans víctimes de les anomenades crisis oblidades. Els i les joves que van participar en la consulta que es va fer en línia a través d'un petit qüestionari van decidir destinar 75.000 € del projecte a Etiòpia. Els diners es van recaptar amb l'aportació d'una part de la quota anual dels titulars del Carnet Jove i la missió la va dur a terme la Creu Roja, que va desenvolupar un programa de seguretat alimentària.

El 2008, per no desvincular els progressos assolits i afavorir que els resultats siguin més satisfactoris, es va acordar seguir l'actuació a Etiòpia i que l'ONG que desenvolupi el projecte sigui la Creu Roja. Els titulars del Carnet, això sí, vau poder decidir a través d'aquest web a quin àmbit concret d'actuació d'entre tres de possibles (agricultura i dona, aigua i dona o salut i dona) es destinaven els 100.000 €.

Paral·lelament, per tal de comprovar l'evolució sobre el terreny del projecte que s'ha desenvolupat els dos darrers anys, a principis de març de 2008 es va fer un viatge tècnic a Etiòpia i, amb l'objectiu d'implicar d'una manera més clara els joves en temes de solidaritat i cooperació, es va obrir una convocatòria per tal que un dels titulars del Carnet Jove pogués fer el seguiment in situ del projecte.

Trobareu informació sobre els projectes d'anys anteriors a www.carnetjove.cat/connectat

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 347
© 2007-2008 Agència Catalana de la Joventut