Dissabte, 5 de novembre de 2011 | 14:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

La policia marroquina agredeix  a l'eurodiputat d'IU Willy Meyer al Sàhara

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
No el van deixar baixar de l'avió i el van obligar a tornar a Espanya
La policia marroquina agredeix  a l'eurodiputat d'IU Willy Meyer al Sàhara
30/10/2011 17:33
9Willy Meyer, eurodiputat d'Esquerra unida
EuropaPress.- L'eurodiputat d'Izquierda Unida Willy Meyer ha estat retingut i agredit aquest diumenge per efectius de les forces marroquines quan intentava baixar de l'avió que l'havia conduït a la ciutat sahrauí d'Aaiun, segons ha informat aquesta formació.
Willy Meyer va viatjar aquest diumenge a Al-Aaiun des de les Canàries per verificar durant aquests dies la situació dels milers de sahrauís que viuen a la ciutat i en altres zones dels territoris ocupats del Sàhara Occidental.

L'eurodiputat va viatjar en companyia de José Pérez Ventura, candidat d'IU al Congrés per la província de Santa Cruz de Tenerife i advocat membre de l'Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental (IAJUWS).

Segons IU, després d'aterrar a l'aeroport d'Aaiun, Meyer va tractar de baixar per les escaletes de l'avió, moment en què va ser interceptat per diversos policies marroquins per obligar-lo a tornar a pujar a l'avió. En ser "violentament empès", l'eurodiputat va rodar per les escales i va resultar amb contusions al coll.

Així mateix, ha explicat que el comandant de l'avió que cobreix la línia entre Las Palmas i Aaiun increpar els policies i militars marroquins, exigint que "deixessin de sacsejar" a Meyer i fent valer el fet que la nau és jurisdicció espanyola, per el que els efectius de les forces de seguretat del Regne del Marroc no podien entrar a l'aparell.

Segons ha pogut informar l'eurodiputat abans de ser obligat a tornar rumb a Las Palmas, l'avió va ser envoltat en aquest moment per militars i per efectius de la Policia, tant uniformada com de paisà, per "impedir cap nou intent de descens" per part de Meyer i Pérez Ventura.

En el mateix aeroport d'Aaiun, envoltats per un cordó militar, es trobaven un grup de ciutadans i ciutadanes sahrauís, entre els quals hi havia l'activista Aminatu Haidar.

L'eurodiputat d'IU ha anunciat que realitzarà una queixa formal davant el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, alhora que no descartar presentar una denúncia davant els tribunals espanyols contra el Regne del Marroc per les agressions sofertes per part de les forces de seguretat marroquines.

Meyer i Pérez Ventura tornen a la mateixa aeronau rumb a l'aeroport de Las Palmas.
Paco
31/10/2011
Santa Inocencia!!! Estamos demasiado bien acostumbrados en Occidente, a que se nos respete. Pero también hay que saber que fuera de aquí hay otro mundo, dónde no se respeta nada. Y cuando uno va a uno de esos paises, ya debería saber lo que le espera. De que va a valer todas las protestas que se presenten, pues ya se lo digo yo ahora mismo: de NADA.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1