Dilluns, 7 de novembre de 2011 | 13:56
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

"Oferim tenir un planetari en miniatura a qualsevol escola de Catalunya"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Patricia Alocen. Sotsdirectora d'Acció Educativa de la Fundació "la Caixa"
"Oferim tenir un planetari en miniatura a qualsevol escola de Catalunya"
28/10/2011
Patricia Alocen. Sotsdirectora d'Acció Educativa de la Fundació "la Caixa"
CatalunyaPress.- L’Obra Social "la Caixa" ha presentat eduCaixa, la seva nova aposta educativa per als alumnes catalans. Patricia Alocen, sotsdirectora d'Acció Educativa de la Fundació "la Caixa", afirma que el principal objectiu d’eduCaixa és arribar a tota la comunitat educativa, adreçant-se als alumnes que tenen entre de 3 i 18 anys, als professors i als seus pares.
--Què és eduCaixa?
--eduCaixa és la nova proposta educativa de l’Obra Social. La nostra institució fa més de 35 anys que treballa en temes d’educació. Seguint amb el mateix compromís, eduCaixa neix amb el repte d’ arribar a tota la població escolar a Catalunya.

El valor afegit d’eduCaixa és l’oferta educativa que engloba tots els àmbits temàtics que es treballen dins de l’Obra Social (social, cooperació internacional, cultural i científic i medi ambiental).

A més, disposem de recursos escolars adreçats a tots els nivells educatius del sistema escolar. Es tracta d’una educació no formal, és a dir, un complement que posem a disposició dels mestres perquè puguin treballar tot un món de recursos amb els seus alumnes. De la mateixa manera, ens adrecem als nens i joves de 3 a 18 anys, i a les associacions de pares i mares, perquè la família, per a nosaltres, té un pes específic dins del que és el sistema educatiu.

--Com us poseu en contacte amb les famílies?
--L’accés és a través del nostre portal, www.eduCaixa.com. Dins d’aquest, hi ha accés a tota la informació de la nostra oferta educativa. És aquí on qualsevol persona, pares, mares, professors o els alumnes tenen accés a tota aquesta informació i diversitat d’oferta.

En aquests moments, estem organitzant la nostra oferta principalment en activitats que es duen a terme fora de l’escola i d’altres que es fan dins de l’aula.
Les activitats que es fan fora de l’escola són aquelles que impliquen un desplaçament per part del grup a alguna de les nostres activitats itinerants, o bé a un equipament propi. Aquí a Catalunya, tenim una tradició molt important d’activitats educatives en els nostres centres (quatre CaixaForum i el CosmoCaixa, que com equipament de ciència és únic en l’Estat espanyol).

El concepte eduCaixa és el paraigües que aglutina tota la nostra oferta educativa. Potenciem de forma especial els recursos on-line, que ens permeten ser universals i poder arribar a totes les escoles. A part, per treballar dins de l’aula tenim materials físics que transportem a les escoles per a que puguin treballar amb els alumnes. Amb l’oferta per treballar a les aules intentem cobrir totes les àrees temàtiques de la Fundació i tots els nivells educatius. Per exemple, el Planeta Mòbil, una esfera on es projecten programes d’astronomia i biologia. Els oferim tenir un planetari en miniatura que nosaltres traslladem temporalment a l’escola perquè els nens ho puguin gaudir, i que qualsevol col•legi de Catalunya pot sol•licitar a través de la nostra web. Aquest és un més dels exemples que evidencien la vocació de l’Obra Social “la Caixa” d’universalitzar tots els nostres recursos.
Patricia Alocen. Sotsdirectora d'Acció Educativa de la Fundació "la Caixa", amb nens
--Són les escoles les que ho han de sol•licitar o sou vosaltres els que oferiu els vostres recursos?
--El portal és la via d’accés per demanar els nostres recursos. A través d’aquest, es pot accedir a l’oferta educativa dels nostres centres i de les activitats itinerants, sol•licitar els recursos que són per treballar dins de l’aula, i navegar per tota l’oferta on-line.

--El projecte s’enfoca a Catalunya?
--El nostre objectiu és arribar a l’oferta escolar de tot el territori espanyol, adaptant l’oferta educativa a les necessitats que pugui tenir cada Comunitat Autònoma, en aquest cas Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1