Divendres, 25 de novembre de 2011 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Caixa Penedès obliga a dimitir al seu president i al seu director

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tenen un pla de pensions de 20 milions d'euros
Caixa Penedès obliga a dimitir al seu president i al seu director
25/11/2011 11:04
caixa 9penedes
El president de Caixa Penedès, Ricard Pagès, i el director general de l'entitat, Manuel Troyano, han dimitit dels seus càrrecs després de saber-se que ells i altres dos directius, que ja no estan en la caixa, comptaven amb un pla de pensions en una altra entitat de 20 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
El consell d'administració de l'entitat va sol·licitar la dimissió de Pagès i Troyano després de comprovar la veracitat sobre el pla de pensions i que havia avançat 'La Vanguardia'.

També comptarien amb aquest pla de pensions l'ex director general Joan Caellas i l'ex director de recursos humans Jaume Jorba, encara que el repartiment de la dotació del pla de pensions no és igual per a cadascun d'ells, ja que a Pagès li correspon una quantitat superior en ostentar el càrrec més elevat, segons el rotatiu.

El pla s'articula en una pòlissa d'assegurances dipositada en una entitat diferent a Caixa Penedès, i d'altra banda Troyano tenia un sou al voltant de mig milió d'euros, la qual cosa el consell ha considerat inadequat, segons el diari.

En el comunicat, el consell d'administració de l'entitat ha manifestat la seva "desaprovació en contingut, mètode d'instrumentació, falta de transparència, excepcionalitat i desproporció dels paquets de caràcter remuneratori".

Així mateix, ha destacat que no comptava amb informació suficient, veraç i detallada sobre aquestes remuneracions i prestacions, per la qual cosa estudiarà la manera de corregir aquesta situació.

Nou president

El consell ha nomenat al vicepresident primer de l'entitat, Albert Vancells, nou president de manera provisional fins a la convocatòria de la propera assemblea general.

Caixa Penedès, integrada en el grup BMN, va rebre juntament amb els seus socis ajudes públiques per valor de 916 milions d'euros a través del Fons de Reestruturación Ordenada Bancària (FROB).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1