Dimecres, 14 de desembre de 2011 | 13:08
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els sindicats denuncien que el Govern planteja reduir la jornada a interins

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquest dimecres, noves protestes contra les retallades als funcionaris
Els sindicats denuncien que el Govern planteja reduir la jornada a interins
13/12/2011 17:59
9vaga funcionaris
EP.- El Govern ha plantejat aquest dimarts en la cinquena reunió de la Taula de negociació de la funció pública la possibilitat d'implantar una reducció de jornada als interins, encara que no ha concretat a quantes persones afectarà. A més, manté la reducció de salaris del 10%, per la qual cosa els sindicats han convocat manifestacions per a aquest dimecres.
La cinquena reunió de la Taula ha acabat de nou sense avanços, i els representants de la Conselleria de Governació i dels sindicats s'han emplaçat a seguir negociant el dijous a les 9 hores, segons han explicat els sindicats presents en la taula -CCOO, UGT i IAC- en una roda de premsa després de la trobada.

Els representants sindicals han reiterat el seu rebuig a la proposta del Govern per reduir les despeses, ja que calculen que suposaria una pèrdua de la massa salarial superior al 10%, i han insistit que estan disposats a negociar, però amb la garantia que es mantinguin tots els llocs de treball.

"Exigim que es retiri el punt 1 del document de la Generalitat, sobre la retallada de plantilles d'interins, perquè és imprescindible mantenir tots els llocs de treball. És una línia vermella", ha manifestat la coordinadora d'Àrea Pública de CCOO de Catalunya, Josefina Pujol, que ha retret que el Govern no ha concretat a quants treballadors afectarà la retallada de plantilles en cap de les cinc reunions.

Així mateix, han demanat a la Generalitat "que tingui la valentia de dir a cada treballador quant li pensen descomptar de la seva nòmina", i que concreti, per tant, el punt dos del document.

Concursos de trasllat

El responsable de la Generalitat d'UGT de Catalunya, Xavier Casas, ha alertat que el Govern "està preparant expedients de regulació d'ocupació encoberts", a través de concursos de trasllat, que suposaran que els funcionaris ocupin posats en els quals hi ha interins, que es quedaran sense treball, ja que no hi haurà noves convocatòries d'oposicions.

La representant de CCOO ha constatat que "el Govern té pressa per tancar la negociació i poder lliurar els pressupostos en el Parlament", però ha insistit que els sindicats estan disposats a seguir negociant mentre duri el tràmit parlamentari.

Concentracions de rebot

Els tres sindicats han convocat per a aquest dimecres una concentració conjunta a les quatre capitals de província catalanes i a Tortosa (Tarragona) per mostrar el seu rebuig a les retallades que planteja el Govern als empleats públics.

A Barcelona, la concentració serà a les 17.30 hores a la plaça Sant Jaume; a Girona a la mateixa hora a la plaça Pompeu Fabra; a Lleida a les 18 hores a la plaça Ricard Vinyes; a Tarragona a les 18.30 a la plaça Imperial Tàrraco, i a Tortosa a les 17 hores a la plaça Dolors.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1