Diumenge, 15 de gener de 2012 | 13:10
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Una estrena decebedora

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
Una estrena decebedora
Marta LLorens
11/01/2012 07:28
No hi ha dubte, com ha remarcat el president de la Generalitat que estem fent els deures. Sabem que les mesures que ha pres el govern són difícils, impopulars, doloroses, però del tot necessàries per sortir de la crisi del deute en que ens trobem i per recuperar la credibilitat imprescindible per garantir polítiques de creixement. Són mesures d’austeritat i de contenció de la despesa, que van acompanyades de mesures que faciliten les activitats emprenedores de recuperació, recollides a les lleis òmnibus

Per aquest motiu, encara sobta la voluntat del president del govern central de traspassar la responsabilitat del dèficit a les comunitats autònomes i d’oblidar que la major part de les polítiques del benestar són pagades directament per les comunitats. És una deslleialtat del govern central envers la Generalitat i envers els catalans i més tenint en compte que primer ens van negar els fons de competitivitat i ara la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut. Tot plegat suposa gairebé 2.500 milions d’euros que l’administració catalana ha deixat d’ingressar.

Tothom desitja que les coses millorin amb el govern Rajoy, si més no hauria de pagar el que es deu a Catalunya tal com havia promès per activa i per passiva abans d’arribar al govern. Si el PP compleix amb el que havia dit, la situació millorarà considerablement perquè amb el que ens deuen i ens pertoca i amb les mesures que està prenent el govern s’estan reforçant els fonaments del nostre sistema econòmic i, per tant, tenim la sortida de la crisi una mica més a prop.

El 2012 encara serà un any difícil, probablement molt, però servirà per bastir uns fonaments sòlids per encarar el futur amb optimisme. Cal seguir treballant i que els governs donin exemple. I en això, també Catalunya ha estat pionera. No demanem que ens ajudin, ens en sortirem per nosaltres mateixos, però sí demanen que no ens escanyin encara més i que respectin els acords. D’aquesta manera, podrem començar a aixecar el vol i tornar a situar Catalunya com un motor d’Europa, un liderat que el nostre país sempre ha assumit i que recuperarem amb l’ajut i el treball de tots catalans. Crec que aquest any dur de transició ens retornarà la confiança i ens permetrà recuperar la credibilitat perduda. Si ho aconseguim, 2012 haurà estat un any veritablement profitós.

Tampoc no podem oblidar que també el president Rajoy havia afirmat una i altra vegada que no apujaria impostos i la primera mesura que ha pres ha estat incrementar l’IRPF. És cert que cal atorgar un marge de confiança al nou govern, els cent dies de gràcia, i més sabent com n’és de complexa la situació, però cal ressenyar que de moment no hem començat bé. De moment l’únic que estem veient són incompliments. Tant de bo redrecin el rumb.

Marta LLorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya i diputada de CiU al Parlament
àlatac
11/01/2012
De veritat, Sra. Llorens: ¿Vosté es creu el que escriu? ¿A qui vol enganyar?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1