Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:10
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas: "La societat catalana no està en contra de pertànyer a Espanya"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Però amenaça amb un "divorci" si no hi ha pacte fiscal
Mas: "La societat catalana no està en contra de pertànyer a Espanya"
17/01/2012 10:26
9artur-mes
EuropaPress.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat en una entrevista en el diari britànic 'Financial Times' d'un possible "divorci" entre Catalunya i la resta de l'Estat si el nou Govern de Mariano Rajoy rebutja el 'pacte fiscal', encara que ha reconegut que "si Espanya ens ajuda, la societat catalana no està en contra de pertànyer a Espanya".
En el text, recollit per Europa Press, Mas ha assegurat que "el pacte fiscal estarà en la taula de Mariano Rajoy en 2012 o a principis de 2013", i ha reiterat que Catalunya no pot seguir suportant el drenatge fiscal actual, que equival a un 8 o 9% del PIB cada any.

"L''status quo' no funciona. Hi ha un divorci creixent perquè els catalans tenen la sensació, i tenen raó, que no es respecta la seva identitat i la seva llengua, i que no reben suport en matèria econòmica i social", ha manifestat Mas.

"Si Espanya ens ajuda, la societat catalana no està en contra de pertànyer a Espanya, encara que hi ha una part que està clarament a favor de la independència. Però si Espanya ens nega el respecte i el suport, el sentiment que Catalunya necessita un estat propi seguirà creixent", ha advertit.

Mas ha afirmat que el projecte del Govern a curt termini és aconseguir la sobirania fiscal, i que "a llarg termini, ja es veurà". El president català ha sostingut que no veu cap raó per la qual Catalunya no hauria de convertir-se en un estat com Finlàndia o Dinamarca: "Volem ser l'Holanda del sud, i podem ser-ho", ha defensat.

Així mateix, Mas ha comparat Catalunya amb Escòcia, encara que ha precisat que Catalunya té un pes econòmic més important sobre Espanya que Escòcia sobre el Regne Unit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1