Diumenge, 4 de març de 2012 | 13:20
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

CiU maneja dos noms per dirigir la CCMA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Si pacta amb el PSC nomenarà Fèlix Riera i si ho fa amb el PP a Brauli Duart
CiU maneja dos noms per dirigir la CCMA
29/02/2012 13:32
Sessió de control de la CCMA
CatalunyaPress.- CiU segueix treballant en la composició del nou Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), procés en el qual pretén incloure el PSC, encara que té més possibilitats d'arribar a un acord amb el PP. Del soci triat per pactar dependrà el nom del proper president.
Una vegada aprovada la nova Llei de la CCMA, pactada pel PP i CiU, el nombre de membres del Consell d'Administració s'ha reduït a sis, enfront dels dotze que ho integraven fins al moment. En aquest nou panorama, el paper del President tindrà un pes especial, doncs el seu vot de qualitat decidirà quan es produeixi un empat. A CiU li corresponen 3 dels consellers, al PSC 2 i al PP l'últim.

Des de CiU s'està buscant un acord amb el PSC, o aparentar-ho, segons Esquerra, que assenyala que el Govern ja ho té tot pactat amb els populars i que les negociacions són estèrils.

Segons publica el diari ARA, hi ha dos noms sobre la taula. D'una banda el del militant d'Unió Fèlix Riera –currículum-, ben relacionat amb els socialistes catalans, que veurien amb bons ulls el seu nomenament. Riera, productor televisiu i cinematogràfic, ha estat conseller del CAC a més d'un dels fundadors d'El Singular Digital.

L'altre nom que maneja CiU és el de consens amb el PP, Brauli Duart, home de confiança de Francesc Homs, que ja formava part del Consell d'Administració de la CCMA. Nascut en 1962, és llicenciat en Geografia i Història i funcionari de la Generalitat des de 1985. Ha ocupat diferents càrrecs polítics durant els últims anys del Govern de Pujol, com a secretari del Departament d'Interior.

El nomenament del Consell d'Administració de la CCMA s'ha de fer per majoria qualificada de dos terços, però si no hi ha acord, valdrà una majoria simple en una segona votació.
Martín
01/03/2012
I als ciutadans en que ens afecta?, tots dos són del mateix partit, el mateix cavall amb diferent "montura". Aixó solament serveix per les petites misseries dels integrants dels partits, a nosaltres els ciutadans de Catalunya, ens dóna exactament igual.
Jaume
29/02/2012
NO és veritat que "A CiU li corresponen 3 dels consellers, al PSC 2 i al PP l'últim". Això és el pasteleig partidista que és un frau a la lletra i a l'esperit de la Llei. Mireu-vos-la.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1