Steve McCurry capgira l'Àsia de «Les mil i una nits» en una mostra
11/05/2012

Coincidint amb Temps de Flors, la Casa de Cultura mostra amb 70 fotos un món «no tocat per les noves tecnologies»

El nord-americà Steve McCurry exposa a Girona una selecció de 69 fotografies, entre les quals la de la nena afganesa Sharbat Gula, que va merèixer el reconeixement mundial després de la seva publicació el 1985, sota el títol La Mirada de Steve McCurry.

La inauguració de la mostra ha comptat amb la presència del fotògraf gironí Tino Soriano, company de Mccurry a la revista National Geographic, així com del president de la Diputació, Jaume Torramadé. Va ser el mateix Soriano qui va explicar que aquesta mostra ofereix una visió molt peculiar de "l'Àsia de les mil i una nits", a partir de les experiències del prestigiós fotògraf.

Soriano va destacar de Steve McCurry la seva feina amb els colors, que permet "per contrast" donar-li una dimensió diferent al retrat; i va definir-lo com un dels quatres fotògrafs clàssics de la reconeguda publicació. De la mateixa manera, també va elogiar-lo dient que és una de les poques persones que, amb les seves imatges, ha explicat el món. No en va, el membre de l'agència Magnum atresora premis com la Robert Capa Gold Medal, o quatre World Press Photo.

Innocència perduda

Soriano va explicar que la tècnica de Mccurry passa per sol·licitar sempre permís al personatge i a passar-hi "molt de temps, fins i tot hores" amb ell abans de fotografiar.

La Casa de Cultura acollirà fins el 30 de juny aquesta mostra, composta per 69 imatges preses a països d'arreu del món com l'Afganistan, Birmània, Cambodja, Colòmbia, Cuba, Hondures, l'Índia, Perú, Tailàndia, la Xina, Iemen, Mali, Japó o Mauritània. La mostra ofereix també la projecció d'un reportatge sobre la fotografia que va tenir com a objecte la mateixa nena afganesa Sharbat Gola, disset anys després de la primera instantània que va immortalitzar la seva mirada cristal·lina.

"Aquestes fotografies mostren un món no tocat per les noves tecnologies. Ara s'ha perdut la innocència perquè qualsevol pot prendre una imatge, però en aquestes no hi ha photoshop ni cap mena de filtre", va exposar Soriano.
La mirada de Steve McCurry coincideix en la seva arrencada amb el festival Temps de Flors, que s'inaugura demà, i que amb la seva exposició floral a monuments, patis i jardins de la ciutat s'ha convertit en un reclam turístic de primer ordre.

Font: diaridegirona.cat


 
Compartir a Facebook


Tornar   |   Imprimir

 

 

 

Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
Notícies
König