Dimarts, 22 de Maig de 2012
Alcover Alcover
Alt Camp
Muntanyes de Prades
 
 
Salutació
 
Ajuntament
 
Organismes
 
Equipaments
 
Urbanisme
 
Educació
 
Medi Ambient
 
Promoció econòmica
 
Hisenda i Governació
 
Joventut
 
Sanitat i Serveis Socials
 
Serveis Municipals
 
Arxiu Municipal
 

 
  
 El CAP organitza l'Hospital Ossets de Peluix a l'Escola

Una iniciativa perque els infants perdin la por als metges
Estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus van participar a l'Hospital Ossets de Peluix que es va realitzar a l'Escola el Remei d'Alcover. Durant una jornada els alumnes de P4 i P5 van prendre part en diferents tallers en els quals els nens simulaven ser els pares i els ossets de peluix els pacients. Aquest intercanvi de rols afavoreix que els infants perdin la por als metges i als entorns mèdics, en un ambient lúdic i divertit.
L'Hospital Ossets de Peluix és una iniciativa que permet als infants conèixer de ben a prop el món sanitari. A través de diferents tallers de medicina, nutrició i fisioteràpia, els nens es familiaritzen amb els metges i amb els espais sanitaris com les consultes o els quiròfans.
 
Fins a 120 alumnes de P4 i P5 de l'Escola el Remei d'Alcover van jugar a ser els pares dels seus ossets de peluix malalts, els quals van ser atesos per un grup d'estudiants de Medicina. Amb aquesta finalitat educativa i de prevenció de la salut, van col·laborar en l'Hospital Ossets de Peluix un metge, dotze estudiants de 4rt i un estudiant de 5è curs de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus.

Mitjançant diferents tallers, els infants van poder veure com els estudiants de medicina curaven els seus ossets de peluix, alhora que van aprendre com evitar tornar-se a posar malalts. Amb el taller de fisioteràpia van practicar les bones postures corporals, i amb els de nutrició van conèixer els bons hàbits alimentaris per estar sans.

Enguany, l'Hospital Ossets de Peluix ha estat organitzat per l'ABS Alt Camp Oest, l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) i l'Escola el Remei d'Alcover.


Hospital Ossets de Peluix: Una iniciativa d'èxit que repeteix
L'Hospital Ossets de Peluix és una activitat que es fa arreu del món en moltes associacions vinculades a la Federació Internacional d'Estudiants de Medicina (IFMSA). Des de fa uns anys, aquesta activitat també es realitza a les escoles de Catalunya a través de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS).

L'Hospital Ossets de Peluix ja es va dur a terme a Alcover durant el curs 2009-2010. L'èxit de participació i la bona acollida van propiciar la nova edició d'enguany.
Data: 04-05-2012
 
Turisme
 
el poble
 
Festes
 
Esports
 
Àrea de Premsa i Comunicació
 
entitats i grups locals
 
activitats
 
informació d'interès
 
Descàrregues
 
SERVEIS
fotografies
enquestes
contacte
cerca al web
 

  Patrocinadors Patronat de Turisme de la Costa Daurada La Ruta del Cister Consell Comarcal de l'Alt Camp