Trobada del món municipal de CiU a valls

Kursaal de Valls

El Kursaal de Valls va ser ahir l’escenari d’un dinar de germanor en el que ens hi vam aplegar militants i simpatitzants de Convergència i Unió. La trobada, amb un marcat caràcter informal, va servir per retrobar-nos amb aquells amics que dia rere dia treballen per donar suport al president Artur Mas. Però durant l’àpat també vam parlar de política i d’assignatures pendents del govern de l’estat al Camp de Tarragona, com per exemple l’impagament de les expropiacions de l’-A-27 i que demostren el menyspreu amb què ens tracta el govern de l’estat. (Cliqueu a + info i podreu veure el vídeo).

YouTube Preview Image

+info

-info

El simbolisme de Poblet

MÛn local Poblet Catalunya, nou estat d'Europa

El simbolisme ha marcat la primera part de la jornada d’avui, en la qual ens hem reunit més de tres-cents representants del món municipal del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per demostrar el ple suport al camí cap a l’assoliment d’un estat propi dins de la Unió Europea expressat per més d’un milió i mig de catalans el passat 11 de setembre i que el nostre president, Artur Mas, s’ha compromès a acompanyar fins el final.

Però també ens hem reunit a Poblet perquè la fundació d’aquest monestir marca el naixement de la Catalunya Nova, de la Catalunya Sud, ja que és en aquesta època quan s’acabà la configuració del territori que avui coneixem com Catalunya amb la incorporació de ciutats i places fortes com Tarragona, Tortosa, Prades o Siurana.

Per tant, a Poblet podem dir que neix el territori que avui aspira, 900 anys després, a tornar a ser un estat d’Europa. Però també hem escollit Poblet perquè el monestir acull el Panteó dels Comtes-Reis de Catalunya-Aragó, on hi van rebre sepultura fins a vuit reis catalans del casal de Barcelona i de Trastàmara. Persones que, en la seva època, van contribuir a fer que Catalunya fos un estat europeu gran i poderós, amb les institucions de governs que encara avui conservem, amb un dels primers parlaments del continent, i respectat per la resta de regnes i d’estats de la Mediterrània i d’Europa.

Però també hem escollit Poblet  perquè és un monestir que pertany a l’orde del Cister, una comunitat religiosa que, durant gairebé 1000 anys, ha demostrat la seva vocació europea, contribuint a l’expansió del coneixement i de la cultura des d’aquí fins a l’altre extrem d’Europa. Per tant, Poblet simbolitza la nostra vocació europea i el gran arrelament que té Europa en els nostres sentiments i en els nostres valors com a espai de convivència i de prosperitat.

I finalment, en quart lloc, hem fet aquest acte a Poblet perquè també compartim els valors que la Regla de Sant Benet, la regla que l’Orde del Cister ha mantingut tants i tants segles. Els valors del treball i de l’estudi, de la pau i de la solidaritat.

YouTube Preview Image

+info

-info

El dèficit d’infraestructures evidencia la manca d’inversió de l’estat al territori

Doc Session Infraestructures

El disseny radial de les infraestructures que ha impulsat el govern de l’Estat sempre ens ha perjudicat. Històricament, aquest model ha esdevingut un pal a la roda, que ha dificultat el desenvolupament econòmic i social de Catalunya. Però durant els darrers anys, amb la irrupció de la crisi econòmica i l’escassetat de recursos que tenen les administracions aquesta situació encara s’ha agreujat. Tot plegat, a la vegada, és un exemple clar del menyspreu de l’Estat espanyol amb Tarragona i les Terres de l’Ebre, però també un exemple tangible de l’enorme potencial econòmic del nostre territori.

Així ho vam poder constatar ahir en el decurs de la Doc Session que en matèria d’infraestructures vam celebrar a la Cambra de Comerç de Tarragona i va comptar amb la participació de Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat; Josep Maria Panisello, membre de la Comissió d’Ordenació del Territori de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona i també; Josep Borràs, director de planificació portuària del Port de Tarragona.

En el cas específic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, aquestes deficiències tenen noms i cognoms: com el model aeroportuari que ha frenat el desenvolupament de l’aeroport de Reus, tant necessari en matèria turística. Com també ens ha mancat una actuació decidida que hagi permès concloure la construcció del Corredor del Mediterrani, sense oblidar l’A-27. O el Port de Tarragona, que amb una millor connexió per tren i carretera encara seria un major motor econòmic del país. Aquests són tant sols alguns dels exemples del dèficit en infraestructures que té Catalunya i és per això que amb una major sobirania podrem aconseguir més oportunitats i més futur.

 

+info

-info

Els castells, generadors d’extraordinaris valors

Xiquets de Hangzhou mostrant el punt quilomètric zero del Fet Casteller

Els castells formen part de la vida social vallenca. Fa més de dos segles que el pols ciutadà és marcat per les colles, amb extraordinaris valors com els de la solidaritat, la integració, el treball en equip, la unió d’esforços i d’objectius. I des de Valls els valors castellers s’han escampat com una taca d’oli arreu. És més, ara ben bé podem parlar d’uns castells amb efecte globalitzador perquè trobem colles en continents llunyans com Àsia o Amèrica del Sud

Tot just avui s’escau el segon aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. Des d’aleshores s’ha incrementat la repercussió del fet casteller arreu del món però especialment dels seus valors. Precisament per això, avui l’Ajuntament de Valls ha aprovat l’adhesió al document que ha confegit la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i que posa l’accent en els valors socials del fet casteller.

Tanmateix, la celebració d’aquest segon aniversari també es traduirà en la incorporació a la nomenclatura dels carrers i places de Valls perquè també hem autoritzat la definició d’un carrer, avinguda o plaça com: “dels Castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat”. Tot plegat són accions, sabedors que les grans fites les continuen materialitzant les colles amb els seus castells, amb el seu seny i amb l’extraordinari valor perseguint l’equilibri en el gran horitzó casteller.

+info

-info

El nostre horitzó social

Us convido a mirar aquest vídeo -cliqueu a +info-. Podreu conèixer el nostre projecte social. La Montserrat Vilella, regidora de Benestar de l’Ajuntament de Reus, ho ha explicat molt bé:”podem fer una gran acció social, però mirant primer què tenim, què volem aconseguir i ajustant les dues coses; però no fent les coses pensant que ja les pagar algú després, com ens vam trobar en arribar al Govern”.

+info

-info

Estat propi, estat del benestar

Imatge de la Doc Session

El nostre país pateix els efectes d’una crisi econòmica de dimensions mundials. Però en el nostre cas, la patim amb més gravetat per tres raons principals: l’espoli fiscal, el forat econòmic deixat per govern tripartit, i la negativa d’Espanya a pagar el què ens deu. Aquest tres factors ha fet augmentar l’impacte de la crisi i que ens trobem davant una situació molt complicada.

Des de Convergència i Unió volem treballar per fer mantenir i, si és possible, créixer l’Estat del benestar. Com? Doncs amb accions que ens permetin reduir el nombre de persones que es troben en risc de pobresa o exclusió social. Per això, ens hem fixat com a una de les prioritats: millorar l’Índex de Desenvolupament Humà, per situar-nos entre els quinze primers països del món. Però també treballarem per augmentar la salut i l’atenció sanitària per disposar de més l’esperança de vida en bona salut i també garantir un major índex de supervivència davant malalties com el càncer.

Tot plegat, però, s’haurà d’aconseguir si podem garantir un major finançament per al nostre país, uns diners que també ens han de permetre millorar les actuals pensions i incrementar, fins a 5.000, el nombre de places amb finançament públic de serveis de centres residencials per a gent gran amb dependència.

Són nombroses les accions que volem impulsar, tot dibuixant un país on les administracions treballem conjuntament al servei de les persones i vetllant per la cohesió social. Per això, sempre dic que tenir un estat propi és la garantia de tenir un estat del benestar que podríem mantenir de ser lliures i sobirans.

+info

-info

Gent del sud, gent d’arrels profundes

Albert Batet i Meritxell Roigé durant el míting celebrat a Tortosa

Amb el president Artur Mas, en Ferran Bel, la Meritxell Roigé i també la Mila Fernández hem estat a Tortosa. Es tracta d’un territori que m’agrada perquè la gent del sud som gent que ens estimem la nostra terra i les tradicions. Amb arrels profundes i amb valors que s’han transmès de generació en generació. I precisament, perquè la gent del Camp i de l’Ebre compartim aquests valors, els hem de fer servir com a base per aconseguir més unitat: per fer front a les adversitats que estem patint, fruit de la crisi econòmica i també davant les dificultats de relació amb el govern espanyol.

Sóc conscient que a les Terres de l’Ebre la gent té ben clar que no s’ha de defallir i plantar cara davant el discurs de la por i de les amenaces. Perquè els reptes als quals hem de fer front són assumibles sempre que aconseguim unitat per garantir el finançament i l’autogovern necessari que doni resposta a les nostres necessitats socials, econòmiques i culturals. A l’Ebre, com a la Camp, com al conjunt de Catalunya, el camí esta traçat i estic convençut que podem comptar amb vosaltres.

+info

-info

Aquestes eleccions van de crisi i llibertat

Doc Session

Ahir vam encetar les Doc Sessions amb les què anirem desgranant, aquests dies, el nostre programa electoral. Per començar, com ja vam fer amb les trobades presencials, vam triar les propostes econòmiques que relacionem amb la capacitat de decidir lliurement com a país. El lloc triat per desenvolupar aquesta primera comunicació va ser la seu de la Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona (CEPTA) i em van acompanyar Oriol Pujol, número tres de la candidatura per Barcelona, i Ferran Bel, senador de CiU.

Com he anat insistint en la precampanya i aquests primers dies de campanya, l’eix econòmic és el repte més important amb el què ens enfrontem en aquests moments, ja que ens trobem en un context de crisi global de la qual Catalunya tampoc se n’escapa, entre d’altres coses perquè no disposem de tots els mecanismes i recursos per fer front a la situació. Precisament per això, la lluita contra la crisi la lliguem indefectiblement a la plena sobirania com a poble per decidir el què fem, quan ho fem, com ho fem i com distribuïm els recursos propis que tenim.

La indústria i el turisme són dos dels principals actius i motors de Catalunya –i també de la nostra demarcació!– però per potenciar-los i treure-lis el màxim rendiment ens cal un estat propi. No anem amb mitges tintes. El nostre missatge és clar i inequívoc: els catalans i les catalanes volem decidir la possibilitat de crear un estat propi i disposar d’estructures d’estat per tenir els recursos necessaris que ens permetin prosperar com a país a l’Europa de les nacions.

Poca broma. Estem parlant de 16.000 milions d’euros que els catalans paguem a l’Estat espanyol i que no ens són retornats. I a més, mal vistos! Doncs bé, aquests recursos són cabdals per activar polítiques per a que les empreses generin ocupació, per a reactivar l’economia, per facilitar la inversió, per ajudar a les PIMES i microempreses de manera específica, per impulsar polítiques socials i de benestar…

Si Catalunya fos un nou Estat europeu, seria el setè país més pròsper de la Unió Europea i un país on la gent viuria molt millor i tindria moltes més oportunitats que no pas ara. La decisió és clara, no creieu?

+info

-info

Créixer al costat de les petites i mitjanes empreses

batet-torre14-1

Des del passat onze de setembre ens han bombardejat amb missatges de la por. La por cap el què ens depara un estat propi; la por per a l’empresari; la por per al jubilat… Em refereixo a aquestes amenaces perquè ahir Oriol Pujol, número tres de la llista de CiU al Parlament, ens va acompanyar en un dinar celebrat a Torredembarra i va deixar ben clar que “cadascun d’aquests missatges es pot rebatre”. A la vegada que posava l’exemple amb les pensions, la cohesió social o el futur econòmic del país.

Coincideixo plenament amb el missatge que ahir ens va voler transmetre Pujol, quan parlava de l’obsessió de l’empresari català per créixer. De fet, tenim un país on les petites i mitjanes empreses són l’autèntic motor econòmic. Per garantir que aquest model no canviï hem de fer un salt endavant, potenciant les línies de finançament per l’empresari, impulsant la internacionalització, donant suport en tot allò que necessita per garantir que el país avança, genera riquesa, recursos i ocupació per fer un salt endavant i superar la crisi econòmica.

Ja ho sabeu, sóc fill d’un empresari i m’he fet gran amb els valors del petit empresari que ha de lluitar dia rere dia. Una lluita que tots els catalans som conscients que cal fer per créixer i anar endavant. N’estic segur que tots vosaltres ens donareu el suport i recolzament que necessitem perquè Catalunya pugui continuar creixent.

 

+info

-info

Míting a Valls

duran-batet13

Ahir al vespre vaig viure un míting especial. Els meus amics i veïns ens van acompanyar en l’acte celebrat al Teatre Principal de Valls on els vaig demanar tot el suport i ajut per fer ben àmplia la victòria de Convergència i Unió el proper 25 de novembre.

 


 

Durant el míting, al que va participar-hi el president del comitè de govern d’Unió Democràtica de Catalunya i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, també vaig refermar el meu compromís amb Valls perquè, com bé vosaltres sabeu, ser alcalde de Valls, servir a la meva ciutat és el que em fa més feliç. Moltes gràcies a tots.

 

+info

-info

12345...10...»