Dilluns, 21 de gener de 2013 | 17:25
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Cruz Roja llança una campanya per pagar beques menjador a aquest 28% de nens catalans pobres 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 Llança una trucada a la solidaritat comuna
Cruz Roja llança una campanya per pagar beques menjador a aquest 28% de nens catalans pobres
 
Societat 15/01/2013 07:17
Creu Vermella
 
Cruz Roja de Catalunya ha llançat una campanya internacional de captació de fons a través d'Internet --estratègia coneguda com 'crowdfunding'-- per finançar projectes d'alimentació infantil a les escoles catalans davant la caiguda de les beques menjador i l'increment de nens que el seu únic àpat diari és el que reben en el col·legi.
 
    Segons ha explicat el coordinador de Cruz Roja de Catalunya, Enric Morist, aquesta campanya s'ha creat a través de la nova plataforma solidària Worldcoo, creada recentment per tres joves catalans,   La quantitat que pretén recollir Creu Vermella de Catalunya permetria ajudar a 90 nens catalans al llarg de 119 dies escolars, estimant el preu del menú escolar en 3,10 euros. 

   El programa, creat al setembre de 2012, ha rebut 125.000 euros de la Marató de Tv3 i 100.000 més de donacions particulars i fons propis de Cruz Roja.
 
   Aquests recursos han permès que actualment tinguin cobertes les seves necessitats alimentàries prop de 260 menors en risc d'exclusió, encara que la xifra augmenta setmanalment per la incorporació de nous nens al programa. 
 
   "Estem ajudant a petits de 160 escoles diferents de tot Catalunya, la qual cosa demostra que la pobresa infantil està molt repartida", ha valorat Morist, afegint que en breu es beneficiaran 40 nens més d'aquesta ajuda. 
 
   L'impuls d'aquest programa per pagar beques menjador als alumnes catalans en risc d'exclusió ha provocat que els professionals de Cruz Roja descobreixin "el veritable abast de la gana infantil a Catalunya", ha lamentat Morist, revelant que l'entitat humanitària ultima un programa específic per combatre aquesta xacra.
 
   "Està tot pitjor del que ens pensàvem", ha deplorat Morist, que ha celebrat poder recollir donacions a tot el món a través d'Internet gràcies a la col·laboració de Worldcoo, però ha admès que és necessari una estratègia integral d'ajuda immediata.   
 
   El "pla d'emergència" per alimentar als petits catalans que prepara Cruz Roja de Catalunya es presentarà el febrer vinent i contempla, entre altres accions, el repartiment de desdejunis i berenars als nens, que moltes vegades acudeixen a l'escola en dejú. 

   Morist ha recordat que la pobresa infantil a Catalunya frega ja el 28%, "i les famílies s'estan empobrint a marxes forçades, per la qual cosa cada vegada hi ha més nens que no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques". 
 
   Després de recordar que actualment es beneficien de beques menjador uns 61.000 nens i la pobresa afecta a tres de cada deu dels 720.000 alumnes que hi ha a Catalunya, Morist ha lamentat que "són massa els que no poden accedir a ajudes públiques".
 
   D'aquestes xifres es desprèn que solament el 30% dels alumnes catalans que necessiten una beca menjador accedeixen a ella, tenint en compte que haurien de poder comptar amb una ajuda més de 201.000 petits.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1