Inici > Catalunya té dret a decidir el seu futur - Punt de partida

Catalunya té dret a decidir el seu futur - Punt de partida

 

 

Durant anys, des del catalnisme polític, s'ha buscat l'encaix de la nostra identitat dins l'estat espanyol. Ara el catalanisme ha constatat que amb les actuals eines no podem servir les esperances de la gent d'aquest país. L'evolució lògica del catalanisme és plantejar l'objectiu de l'estat propi.

Catalunya és una nació mil·lenària
No som un invent de fa quatre dies, no som una comunitat nascuda fa 30 anys en el marc de l’estat de les autonomies, sinó que Catalunya és una nació que existeix des de fa més de mil anys.

 

Per què hem arribat fins aquí?

L’estat espanyol diu no a tots els plantejaments fets des de Catalunya.
L’actitud de l’estat espanyol ha estat la de rebutjar sistemàticament tots els plantejaments fets des de Catalunya per dialogar i arribar a acords.

 

NO a les infraestructures.
El febrer del 2007 es va celebrar un acte del món empresarial català a l’IESE per emplaçar el govern espanyol a millorar les infraestructures a Catalunya com a element indispensable per al progrés econòmic. La posició de l’estat va ser un no rotund a tots els plantejaments.

 

NO a la dignitat de Catalunya.
El 26 de novembre de 2009 tots els diaris amb seu a Catalunya van publicar un editorial conjunt titulat La dignitat de Catalunya on alertaven a l’estat espanyol que el poble català respondria si el Tribunal Constitucional escapçava l’Estatut d’Autonomia que havia estat aprovat en referèndum. La resposta de l’estat va ser novament la de rebutjar el contingut.

 

NO a l’Estatut votat pel poble de Catalunya.
Quatre anys després de ser aprovat en referèndum, el mes de juny del 2010 el Tribunal Constitucional donava a conèixer la seva sentència sobre l’Estatut on declarava la inconstitucionalitat de 14 dels seus articles i en feia una interpretació restrictiva deixant-lo a la pràctica com una eina clarament escapçada.

 

NO al Pacte Fiscal.
El 25 de juliol de 2012 el Parlament de Catalunya aprovava amb el suport d’una àmplia majoria la proposta sobre el Pacte Fiscal en la línia del concert econòmic. A partir de la seva aprovació al Parlament de Catalunya el Govern català va iniciar una negociació amb el Govern espanyol sobre el Pacte Fiscal. En una reunió celebrada el 20 de setembre el President Rajoy va traslladar al President Mas la seva negativa a negociar un model de finançament per a Catalunya basat en el Pacte Fiscal.

 

Aquest escenari va conduir a la convocatòria d’ unes eleccions en les quals CiU es va presentar amb un programa que traça un camí diferent al que hem fet fins ara i que passa pel dret a decidir i per la creació d’un estat propi.

  La consulta es farà