Assemblea general ordinària 2013

El passat dia 16 de novembre va tenir lloc l'Assemblea General Ordinària de l'Associació a l'Espai del Peix. Es va fer un  recordatori de les activitats desenvolupades el curs precedent, l'exposició de l'estat de comptes i la renovació de la junta directiva de l'entitat. També es va valorar positivament la iniciativa del director del Museu de Sant Feliu de Guíxols per tal d'establir la gratuïtat o bonificacions en les entrades entre els socis dels museus adherits a la Xarxa de Museus de la Costa Brava.
La nova Junta va quedar constituïda per:
Florenci Serra (president), Quim Esteve (sots-president), Consol Tamarit (secretària), Joan Ruibal (tresorer), Miquel Martí (vocal Museu), Josep Llàtzer (vocal pescadors), Feliu Antúnez (vocal Ràdio), Salvador Aixarch (vocal).

Finalitzada la reunió va tenir lloc un refrigeri de degustació d'espècies marineres.

Sopar de final de Converses de Taverna

El divendres dia 7 de juny, coincidint amb la darrera sessió de Converses de Taverna, va tenir lloc el sopar tradicional amb la presència de la Sra. Alcaldessa M Teresa Ferrés, la Sra. Regidora M Gràcia Artigas, socis, personal del Museu de la Pesca i simpatitzants. Va fer la presentació el President de l'Associació el Sr. Florenci Serra.


En iniciar l'acte es va fer un homenatge pels seus mèrits entorn a la mar i per la seva vinculació al Museu de la Pesca a la persona de Joaquim Pla Bartina, a qui se li va lliurar una placa.

També es va passar una breu projecció de vídeo que recollia la darrera activitat de l'Associació en una sortida en velers per fer albirament de cetacis el 26 de maig passat. A continuació va tenir lloc el sopar.
                                                               
  Per finalitzar vam poder gaudir de la magnífica actuació del cantautor de Sant Feliu de Guíxols en Josep Andújar "SE"

Sopar de final de Converses de Taverna

Com ja ha esdevingut tradicional, el proper divendres, dia 7 de juny de 2013, coincidint amb el final de les Converses de Taverna, l'Associació d'Amics del Museu de la Pesca organitza un sopar de comiat a l'Espai del Peix. Les persones interessades cal que passin a recollir el seu tiquet per la recepció del Museu de la Pesca. Preu: 20 € (socis: 15 €).

Desenvolupament de la jornada
20.15 h Arribada a l’Espai del Peix i benvinguda
Parlaments i acte d'homenatge a persona distingida per mèrits en l'espai mariner.
20.45 h Inici de la degustació de gastronomia marinera:
Entrants:
tastet de canapè de bonítol (per compartir a taula)
tastet de patata farcida de brandada de peix i salsa al cava (individual)
Amb cervesa INEDIT de Damm
Plats principals:
ravioli fred de maire i verdures amb vinagreta de fruits secs
platillo de canana farcida i pèsols
Amb vins del Celler de Can Saïs DO Empordà
Postres:
macèdonia de fruites amb xarrup
Inclou: aigua mineral, vins de la DO Empordà
Nota: l’activitat podrà sotmetre’s a variacions de productes en funció de la llotja de Palamós.

Èxit espectacular en la sortida d'albirament de cetacis

El passat diumenge dia 26 de maig, tal com estava previst i amb la condescendència del temps meteorològic,  va tenir lloc la sortida amb vaixell per fer albirament de cetacis. Van ser 29 persones, entre socis i simpatitzants del Amics del Museu de la Pesca, que van poder gaudir d'una experiència molt interessant. L'associació va noliejar tres velers i encara se n'hi va afegir un quart d'un bon col·laborador.
A les 7 del matí es va fer la sortida des del port Marina de Palamós seguint un rumb d'uns 80º fins a arribar a la boia meteorològica localitzada a 23 milles de Palamós. Al migdia, i coincidint amb un període de calma, vam observar tres conjunts separats de Dofí Llistat que van fer les delícies de tots els tripulants. També es van poder observar 7 peixos lluna (bots), així com també ocells com baldrigues, mascarells, gavines i fins i tot un rapinyaire (que en un primer moment es va confondre amb un paràsit). 
Des d'aquesta plana volem donar les gràcies a totes les persones que ens van donar la confiança i van compartir l'experiència.