diumenge, 28 octubre de 2012

Els catalans, mereixem la independència?

Sovint sento que per alguna raó o fet que s'esdevé, es posa en dubte si els catalans mereixem la independència. La darrera que recordo fou el no acord per fer una coalició per la independència. Aquest cop, com els altres, es denuncia les mancances, la manifesta ineptitud dels líders i, fins i tot, de tota la classe política per obtenir allò que el poble creiem una obvietat. I el més trist de tot és que s'afirma que els principals motius són "raons personals", és a dir, conflictes i picabaralles entre alguns membres destacats de les diferents forces polítiques, que avantposen les raons personals a les raons de país.

I s'acaba sentenciant: "amb aquests líders, començo a dubtar que Catalunya de veritat mereixi ser independent".
Doncs bé, el primer que vull dir és que el dret a la llibertat d'un poble, els drets polítics dels seus ciutadans, no emanen ni depenen de l'aptitud o ineptitud dels seus membres, líders o no. És a dir, els catalans tenim dret a la independència independentment de les aptituds o mancances dels nostres líders.

Ara bé, els catalans hem de reflexionar profundament i decidir si el que volem és esdevenir un estat independent o el que volem és continuar lluitant per la independència sine die. I en aquesta empresa tenim una fita molt important el dia de les eleccions, el 25N.

Aquell dia a alguns votants independentistes se'ls presenta una paradoxa, sovint inconscient, amagada. Diuen, alguns, que voldrien votar una determinada opció, però que no ho volen fer perquè tal o tal altre líders "no els cau bé". Ja la pujarem ben dreta la paret, ja, si cometem el mateix error que critiquem als nostres líders!

Com més aviat canviem de xip els catalans, més aviat aconseguirem la independència. Per aconseguir la independència, valdrà la pena que fem allò que que sigui més efectiu, no allò que a nosaltres ens agradi més de fer. Vull dir que si una determinada composició del Parlament creiem que és el millor punt de partida per a la proclamació de la independència, doncs hem de maldar que obtenir-la, encara que això signifiqui que hem de votar una opció on hi figura algú que "ens cau malament". Hem de primar l'objectiu per damunt de les nostres fílies.

En conclusió, els catalans mereixem la independència tant com qualsevol poble que així ho desitja i, ara que arriba el moment decisiu, hem de canviar la mentalitat consevadora que ens ha servit fins ara i fer-ho amb una mentalitat d'efectivitat. És a dir, ara cal anar per feina!

dijous, 25 octubre de 2012

"DUBITO", ERGO SUM?

Dubto, doncs existeixo...
Dubtar deu ser qualitat si va acompanyat de fer-se preguntes:
Remenen massa els convergents dins l'ANC?:
El text sobiranista de l'ANC::  s'estima més parlar de partits que treballin per la independència que no pas de "partits independentistes"... Haurem de canviar el nom nostre encara que no siem partit?
Comencen a l'ANC les modulacions semàntiques properes a politiqueria: res d' "independència" però si "estat propi independent" cosa assumible per CiU (!?),segons Carme Forcadell...
Ës que Duran estarà per una "mena" d'Estat, com ja va assenyalar l'Homs portaveu del govern?
Amics meus se'ns gira molta feina...

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/587466-lanc-vol-que-els-partits-signin-un-text-sobiranista.html

dimarts, 23 octubre de 2012

Claredat amb informació incontestable.. Argumentació sòlida... Educació...

Es diu que els polítics perden credibilitat...
Vetaquí petites mostres que més enllà del gestionar, governar o representar, els la fa perdre:

1.- Pere Navarro: "El Sr. Artur Mas no pensa per res en les persones...". (acusació gratuita i despulladora d'humanitat)
2.- Montserrat Candini al Senat: "Sr. Rajoy Vté és covard..." (gairebé insultant). O en citar la famosa manifestació substituir per eufemisme el que en ella es demanava. una CDC no pot dir "independènciaa".
3.- Sr. Montilla al Senat: li diu al Sr. Rajoy, El Sr. Mas li presentava el Pacte Fiscal com una trampa per poder convocar eleccions". (Atribució d'intencions).
4.- Sr. Rajoy, contestar només al que li interesa, sovint esbiaxadament, i no contestar per exemple quan se li parla del tracta que ha rebut Catalunya.
5.- Rubalcaba: Al Sr. Montoro: "Lo suyo es una chapuza!"
6.- Montoro: "Como se atreve Sr Rubalcaba, habiendo lo que ha sido en el gobierno pasado a hablar...?
7.- Homs: " Es per això, Sr. Montoro, que hem d'anar cap una mena d'Estat Propi..." (Una mena?)
8.- Artur Mas i en Jordi Pujol, poden parlar hora i mitja parlant de Congostos pero ni balbucejar "independència". Vaja! serà com en Salmond o la Manifestació "que tant els inspira"! .... però aquests parlan al poble i per al poble i representant el poble.
9.- De vegades és curiós comparar el que diuen i el que deien...
El que deien als independentistes aquí i el que ara els diuen allà als ara conversos... vegeu l'entrada del 5 de setembre del 2010 en aquest bloc...
10.- Luis de Grandes: responent al diputat flamenc, "Lo que Ud. dice son sus apreciaciones personales que yo puedo respetar pero desprecio!"  (respecte amb menyspreu...?). El diputat flamenc deia que era una vergonya la carta de Vidal Cuadras dient que "a Catalunya s'havia d'enviar la Guardia Civil"... i li semblava cosa dels temps de Franco...

I els que no cito...

Acusacions, que no arriben ni al nefast argument "ad hominem".
Insults, eufemismes per sistema, cinisme, interpretar gratuitament iintencions...
On és l'argumentació sòlida? L'educació? La claretat de la informació incontestable...
Amb tota la baixa retòrica i aparent formalitat semblen escenes de pati de col·legi.


I  després actes solemnes fora de la política...
IV Premi Internacional Comte de Barcelona a les Clarises de Pedralbes: Guardonat: el Secretari d'estat del Vaticà, Cardenal Tarsicio Bertone,  el confereix, com no, Sa Magestat Juan Carlos.
I allà hi son, el President de la Generalitat, i el Cardenal de Barcelona, i el President de l'Institut d'Estudis Catalans, el President de la Caixa, el Comte de Godó, el cardenal Rouco Varela, Jordi Pujol, Joan Rigol,....

Protocol? Rutines de sempre fora del poble i de la gent? Què li agraeix Juan Carlos al Cardenal Bertone? el que va dir el Cardenal de Barcelona: "El Cardenal Bertone ha trobat una cordial comprensió de la nostra personalitat, de la nostra llengua i de la nostra cultura..."?
Segur que el Rouco Varela aplaudia amb gran goig....
Estat del Vaticà. Estat Independent... políticament....


Això si el discurs del homenatjat, va ser particularment en català....

diumenge, 14 octubre de 2012

TENIM FEINA...

Tenim feina...
(No pas por: amb la dita castellana: "ladran, luego cabalgamos")

1-Presentar a votació una pregunta clara, com ara:
"Vol una Catalunya Estat independent, dins la Unió Europea?"
2-Convèncer gent empresonada en dubtes o desinformada, sense conèixements ni vivències històriques, de passat i present.
3-Fer clar a força gent que solució de la crisi i independència, van juntes.
4-Presentar que només amb la Independència podrem afrontar amb força la crisi de la cultura actual, i treballar per bastir:
-Una economia en base a la creativitat pròpia, l'intercanvi just dels bens, la productivitat en el benestar, l'empresa per sobre del negoci, les botigues i mercats trobada i festa.
-Una cultura que representi formes de vida inspiradores de solidaritat, associacionisme, dels valors del fer pinya i no pas d'inflació pròpia: força, equilibri, valor, seny.
5-S'ens ha girat feina, però ja hem entés que paga més la pena viure que només sobreviure. I que en llibertat un puntejar en rotllana de germanor el silenci de l'ànima, pot gaudir de la alegria de la tenora. La que canta les més diverses modulacions del som i serem gent catalana tant si es vol com si no es vol.

I es poden anar afegint "punts"...
Hi ha transicions de formes de vida, aquí, a Europa, i més enllà, però no volem que les transicions esdevinguin una "nova forma de vida" que s'eternitzi.



COALICIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA



El clam del poble demana independència. I també reclama una gran unió de les forces independentistes a les properes eleccions. Per què? Doncs perquè la legislatura que surti d’aquestes eleccions pugui ser constituent, pugui proclamar la independència de Catalunya. Just després es convocaran noves eleccions i cada partit s’hi podrà presentar per separat amb les seves propostes particulars de cap on encaminar el nou país. És evident, doncs, que aquestes propostes particulars no són les principals en la propera legislatura. La feina a fer, ben grossa, importantíssima i necessària per a la marxa del país, la comparteixen totes les forces independentistes.

Per això és important que es produeixi aquesta unió. En el format que es vulgui. No fer-ho és frenar l’onada d’entusiasme popular generada a partir del passat 11 de setembre. No fer-ho és no entendre la força electoral que aquesta unió tindria. No fer-ho és renunciar, frívolament, a uns resultats electorals extraordinaris i que garanteixen el procés d’independència. No fer-ho és sembrar el dubte en el poble de si alguna formació política no ha entès el moment que vivim, o hi passa pel davant interessos del seu partit o, senzillament, en realitat no vol la independència.

El passat dia 11 d’octubre acabava el termini per presentar coalicions electorals. Però el mateix dia en Josep Manel Ximenis, batlle d’Arenys de Munt per la CUP, proposava  a ICV, ERC, SI, CUP i DC formar un front electoral independentista i anar plegats als comicis del 25 de novembre (http://www.vilaweb.cat/noticia/4046741/20121011/josep-manel-ximenis-moment-treballar-junts.html).
Desconec els detalls de la proposta, però també crec fermament que des d’ara i fins la independència, de cap taula de negociació no ens podem aixecar els independentistes sense arribar a un acord.

Mireu, voler és poder. Ara és el moment del què, per davant del com. Goso proposar un model de document d’acord per anar junts a les eleccions:

***********************************************************************
ACORD                                 Barcelona, x de talmes del 2012

Les formacions polítiques A, B, C, D, E i F acorden que concorreran juntes a les eleccions del dia 25 de novembre del 2012 amb l’objectiu que el Parlament que en resulti pugui engegar el procés d’independència de Catalunya i proclamar-la en termini més curt possible d’acord amb la voluntat popular.

Aquest acord es farà públic en roda de premsa conjunta el mateix dia de la seva signatura.

Signen:
Nom 1, formació política A, Nom 2, formació política B, Nom 3, formació política C
Nom 4, formació política D, Nom 5, formació política E, Nom 6, formació política F
***********************************************************************
Aquest model de document és el què. El com, s’ha de discutir un cop signat i anunciat el què. El poble vol aquest què, no li interessa saber el com, ja ho discutiran, tant com vulguin els diferents partits.
Si us plau, feu-hi les correccions que calguin. Però signeu-lo!

divendres, 12 octubre de 2012

PER LA INDEPENDÈNCIA

Quan el 2007 vam iniciar els escrits en aquest bloc vèiem la independència de Catalunya encara llunyana. Llunyana, sobretot, de l'imaginari, dels plantejaments dels catalans. Ara el poble de Catalunya ha assumit majoritàriament la independència com al proper pas. I proper en els dos sentits: és el següent i és a prop.
Hi haurà dificultats, però no necessàriament més que les que se'ns presenten ara que encara som dins d'Espanya. I en tot cas és un camí just, il·lusionador i sense retorn.
Des de la nostra pròpia transversalitat d'orígens i fins i tot de militància política, volem posar de manifest la nostra unitat d'acció per la independència, de manera totalment prioritària i com a mitjà per afrontar i, en molts casos, solucionar els reptes que com a país i societat tenim.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes