dissabte, 30 de gener de 2016 09:41

Entitats de l'àmbit penitenciari aposten per "segones oportunitats"

|


La jornada internacional 'Societat racional i execució penal', que va tenir lloc aquest divendres i ha estat organitzada a Barcelona per Entitats Catalanes d'Acció Social (Ecas), ha reunit més de 300 professionals del àmbit penitenciari. Tots ells han apostat per "polítiques penals que garanteixin segones oportunitats", un factor clau per reduir la reincidència en el delicte i aconseguir major cohesió social.


Així ho recull el document 'Declaració per a la millora contínua en l'execució penal a Catalunya', que han presentat en una jornada organitzada per Ecas, amb el suport de la Conselleria de Justícia i l'Obra Social La Caixa, ha explicat la federació en un comunicat.


Han demanat crear un pla interdepartamental que estableixi accions de suport en l'àmbit laboral, d'habitatge i de salut, així com el compromís de tota la societat, i han proposat impulsar i visibilitzar programes de rehabilitació amb pràctiques de justícia restaurativa --mejorando l'atenció a les víctimes i implicant els agressors en el reconeixement dels danys-- i potenciar l'acompanyament posterior.



CC.OO. denuncia irregularidades en la contratación de personal del Centro Penitenciario Ponent de Lleida
El síndic de greuges advierte que persisten los indicios de malos tratos físicos y psicológicos en los centros penitenciarios
UGT-Presons acusa al Departament de Justícia de querer inaugurar Mas d'Enric "sin tener medios personales ni materiales necesarios"
CCOO "se encierra" para denunciar públicamente la falta de personal en el Centro Penitenciario Lledoners

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1