dijous, 24 de març de 2016 08:43

Ciutadans presenta una proposició de llei per "millorar" la relació entre Catalunya i la UE

|



"Millorar la relació entre la Generalitat amb la UE en benefici de tots els catalans". És l'objectiu de la proposició de llei presentada aquest dimecres per Ciutadans que aspira a modificar la llei d'acció exterior de Catalunya.


En un comunicat, la diputada Susana Beltrán ha defensat la necessitat que el Govern i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, "es coordinin amb el Govern d'Espanya, que té la competència exclusiva en matèria de relacions internacionals".


La diputada demana al Govern que respecti la Constitució i l'Estatut i destaca que hauria de "entendre" amb Ciutadans en aquesta matèria, ja que és un tema molt important i és el principal partit de l'oposició a Catalunya.


Ciutadans critica que la Generalitat utilitza la seva projecció exterior per defensar el procés sobiranista, quan s'hauria de centrar en "atreure inversió estrangera, afavorir l'exportació i la internacionalització d'empreses i promocionar el turisme, el comerç i la cultura de Catalunya".


"La gran majoria dels catalans no donen suport al projecte separatista de la Generalitat, que ha de centrar-se en solucionar els problemes dels ciutadans també a nivell internacional", ha tancat Beltrán.


La memòria de la llei de Ciutadans recorda que diversos preceptes de la norma catalana estan suspesos pel Tribunal Constitucional, el que justifica la necessitat de "reconsiderar" alguns dels seus continguts.


Una de les propostes que recull la llei és que la Generalitat ha de realitzar la seva acció exterior "sota la direcció, coordinació i orientació del Govern".

Arrimadas demana al PP que se sumi al pacte amb Ciutadans: "Falta voluntat política"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1