dilluns, 18 de juliol de 2016 23:10

La Generalitat es desentén de la precarietat dels vigilants del Palau de Pedralbes

|


Palau


La Generalitat de Catalunya es despreocupa de les condicions dels vigilants de seguretat de l'empresa Protecció de Patrimonis que treballen al Palau Reial de Pedralbes, segons denuncia Intersindical STSP i Serveis de Catalunya.


Malgrat que aquest sindicat de treballadors ha presentat diverses demandes en Inspecció de Treball a l'empresa de Protecció de Patrimonis (PDP) i Generalitat de Catalunya, a més d'una carta informativa al Departament de Presència de la Generalitat de Catalunya, les condicions de treball en les que treballen els vigilants de seguretat de l'empresa no ha canviat, assegura Intersindical en un comunicat.


"La precarietat laboral amb què treballa els vigilants de seguretat de Palau Reial de Pedralbes, és a part de a dia d'avui treballar amb camises d'hivern, és la manca d'equips de treball adequats i en bones condicions per a la vigilància de les instal·lacions , pel risc a l'albergar a les seves instal·lacions la seu del secretariat de la Unió pel Mediterrani".


Aquest fet fa que el complex del Palau Reial de Pedralbes estigui catalogat en un nivell d'alerta antiterrorista de 4 sobre 5. Una de les laboras dels vigilants de seguretat és comprovar que tots els vehicles que accedeixin a la seu de la Unió per la Mediterrània no tinguin adossats cap tipus d'artefacte explosiu.


Intersindical denuncia aquests vigilants de seguretat accedeixen a aquest tipus de vehicles "sense cap tipus de protecció personal, amb un petit mirall, un pal i una llanterna barata".


Malgrat tot, Inspecció de Treball, coneixedora de la situació per les demandes presentades pel sindicat Intersindical STSP i Serveis Catalunya, no ha volgut equiparar els equips de protecció individual (EPI) dels vigilants de seguretat amb els EPI que fan servir els Mossos d' 'Esquadra, ja que presten de manera conjunta la vigilància al Palau Reial de Pedralbes, a més de no instar les dues entitats a buscar una solució organitzativa perquè els vigilants de seguretat no estiguin exposats a esmentats riscos.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1