dijous, 15 de desembre de 2016 11:08

Puigdemont i la 'cimera del torró'

Joan Ferran
Joan Ferran

Puigdemontgabriel 2


La màgia del nadal és indiscutible: pel·lícules edulcorades en gairebé totes les cadenes de televisió; anuncis de perfums protagonitzats per noies deu i bells efebs; festival de bombolles daurades i massapans que tornen a casa; desitjos d'amor, fraternitat i algun que altre reclam solidari per als que ho passen malament. Fins i tot, en premsa, pots trobar articles de Pilar Rahola sobre les virtuts laiques del Nadal. Llumetes, avets assassinats, fires amb caganers, pagues extra, loteries, purpurina, restriccions de trànsit i pessebres adulterats al Colau ... I, enmig d'aquest magma tradicional, Puigdemont ha decidit convocar els membres del Pacte Nacional pel Dret de Decidir amb l'objectiu (?) de començar a concretar mil desconnexions i una altra consulta. I així, com qui no vol la cosa, ha pres carta de naturalesa l'anomenada 'Cimera del Torró' prevista per al 23-D. Sí, una reunió de cap d'any -com la de l'amic invisible de les empreses- per desitjar-se bones festes i brindar per un any nou millor i més fructífer que l'anterior.


Molt enxampat pels nois de la CUP ha de caminar el president Carles Puigdemont per recuperar la vella tàctica de la fugida cap endavant. Per ventura ignora que aquest tipus de decisions s'ha saldat amb l'enviament dels seus protagonsites a la paperera de la història? Preguntin a Artur Mas com se sent sobre això, sortiran de dubtes.


La 'Cimera del Torró' no passa de ser un placebo per la CUP, un exercici de distracció per mantenir greixats els motors de l'independentisme, a l'espera que una actuació' providencial 'de la justícia, contra Carme Forcadell, faciliti combustible barat per caldejar l'ambient nacionalista. Tot val per recuperar la iniciativa perduda i no ser acusat de entreguista.


El govern del Partit Popular ha mogut fitxa amb Soraya Sáez de Santamaría, Millo i l'Operació Diàleg. ¿Puigdemont va a cometre la malaptesa de negar-se a dialogar per no irritar l'independentisme més radical? El President de la Generalitat sap que la 'Cimera del Torró' no té sentit més enllà de la gesticulació i la seva publicitació a TV3. Ho encerta la socialista, Meritxell Batet, quan afirma que la reunió convocada per parlar d'un nou referèndum és perseverar en la via del ridícul. Tothom coneix en quines coordenades es mou el Govern ia qui ha de retre homenatge si pretén aprovar els pressupostos. Molt ullet, President, al costat de la carta als Reis Mags d'Orient la màgia del Nadal també deixa als balcons carbó per als que es porten malament.

1 Comentaris

1

Inexperiència + Desesperació del nàufrag + Previsions dolentes electorals = Gestió brillant de Puigdemont

escrit per julio 12/des/16    18:51 h.

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1