dijous, 15 de desembre de 2016 11:02

Rajoy a Puigdemont: "Ningú pot esperar que em salti la llei"

|

Rajoy7


El president del Govern, Mariano Rajoy, ha recalcat aquest dimecres al Govern català i als seus socis que el Tribunal Constitucional "ha parlat" i ha demanat que compleixin la llei, de manera que no segueixin avançant en el seu full de ruta per celebrar un referèndum d' independència en 2017. Per això, ha subratllat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no li pot demanar que es "salti la llei".


Així ho ha assegurat Rajoy en el tradicional sopar de Nadal del PP de Madrid que aquest any s'ha celebrat a Torrejón de Ardoz, després que el Ple del Tribunal Constitucional hagi paralitzat aquest dimecres l'acord del Parlament català que donava via lliure a la celebració d'un referèndum l'any vinent.


"Avui el Tribunal Constitucional ha parlat demanant que es compleixi la llei, que és el propi d'una democràcia avançada com és la nostra", ha declarat Rajoy a la part final de la seva intervenció davant uns mil militants del PP madrileny que han assistit al pavelló esportiu José Antonio Paradís. Prèviament, ha pres la paraula la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.


El cap de l'Executiu ha recordat que ha ofert "diàleg" a Puigdemont. "Hem mostrat la nostra voluntat d'entesa però el que ningú pot esperar del PP ni del seu president és que em salti la llei o que faci alguna cosa en contra de la unitat espanyola, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols", ha emfatitzat, per subratllar que això no ho van a "acceptar mai".


RAJOY DEMANA SALUT I AMOR PER NADAL


A l'acte han acudit també el president del Senat, Pío García-Escudero i diversos membres de la cúpula del PP: el vicesecretari d'Organització, Fernando Martínez-Maillo, el responsable de Comunicació, Pablo Casado, i la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Llei. També hi eren Aguirre i el conseller madrileny de Transports i president local, Pedro Rollán, i el regidor de Torrejón, Ignacio Vázquez, entre d'altres.


Després de posar en un 'photocall' a la seva arribada a Torrejón de Ardoz, el president del Govern ha gravat un 'Periscope' amb Cifuentes en què ha demanat per al Nadal salut i "alguna cosa més: salut i amor". La presidenta madrilenya ha afegit també "treball" per al qual encara no tingui.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1