Tota l'actualitat, minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per NacióDigital , 15 de desembre de 2020 a les 06:00 |
 12:21 

 12:16 
Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts en un desnonament

Els tres detinguts aquest dilluns a Barcelona pels Mossos d'Esquadra mentre intentaven aturar un desnonament han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar avui a disposició judicial. Dos d'ells estan acusats d'un delicte de desobediència greu i un d'atemptat contra l'autoritat. Van ser detinguts ahir pels Mossos quan intentaven aturar un desallotjament al carrer Còrsega. El grup d'habitatge de la Dreta de l'Eixample denuncia que la família afectada no havia rebut notificació. L'Ajuntament també assegura que ni els serveis socials ni la unitat antidesnonaments havien rebut cap avís. Informa Andreu Merino.

 12:00 

 11:15 
L'ajut als autònoms arribarà finalment a 132.000 persones

L'ajut de 2.000 euros als autònoms beneficiarà finalment a 132.000 persones a Catalunya, segons les últimes dades del Govern -16.000 més de les anunciades inicialment-, que ha elevat fins a 264 milions d'euros la partida que es destinarà a pagar aquests diners. Els pagaments es començaran a fer a partir d'aquesta setmana, i fins al 31 de desembre, en grups de 35.000 persones. L'augment de beneficiaris i de la partida destinada a pagar-los ja estava previst pel Govern, que havia fet una reserva de 300 milions d'euros per a aquesta convocatòria. Dimecres, Treball publicarà la resolució d'atorgaments dels ajuts.

 10:52 
Macrodispositiu dels Mossos per desnonar quatre famílies a Sants

Els Mossos d'Esquadra han desplegat una dotzena d'unitats antiavalots per desnonar quatre famílies amb menors, entre ells un nadó acabat de néixer, al carrer Gayarre del barri de Sants de Barcelona. Les famílies ocupen el bloc des de fa dos anys i el jutjat va ordenar un desallotjament amb data oberta. La propietat s'ha negat a negociar un lloguer social i la unitat antidesnonaments de l'Ajuntament no tenia constància que el llançament s'executaria avui. Informa Andreu Merino.

 10:52 
ÚLTIMA HORA | 

 10:21 

 09:53 
Putin felicita Biden per la victòria als Estats Units

El president rus Vladimir Putin ha felicitat al demòcrata Joe Biden per guanyar les eleccions presidencials als Estats Units. El rus ha esperat més d'un mes des de la celebració dels comicis per avalar la victòria del demòcrata, que dilluns van confirmar el Col·legi Electoral. Segons ha informat l'agència russa Tass, Putin ha enviat un telegrama a Biden on ha assegurat que Rússia i els Estats Units tenen una "responsabilitat especial en la seguretat global i l'estabilitat i poden, malgrat les seves diferències, contribuir a resoldre molts dels problemes i reptes actuals del món". El Col·legi Electoral va aprovar dilluns la victòria de Biden, que va aconseguir 306 delegats, superant el llindar mínim dels 270 necessaris, i lluny dels 232 de Trump.

 09:51 
ÚLTIMA HORA | 

 09:50 

 09:17 

 08:37 

 08:03 
PRIMÍCIA | 

 08:02 
MAPES INTERACTIUS |

 07:14 

 07:00 
Les portades

Recull de les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Brussel·les sanciona Espanya per gestionar malament els fons de l'AVE», destaca «El Mundo»

 22:12 

 21:15 
El Govern començarà a pagar l'ajut de 2.000 euros als autònoms aquesta setmana

El Govern ha anunciat que començarà a pagar l'ajut de 2.000 euros als autònoms aquesta mateixa setmana i fins al 31 de desembre. Els pagaments es faran per grups de 35.000 persones fins arribar a ingressar la prestació a tots els sol·licitants, que són 132.000, motiu pel qual la partida que s'hi destinarà serà, finalment, de 264 milions d'euros.

 21:15 

 19:49 

 19:39 
Simón veu una "estabilització" de la davallada de casos, i no observa un impacte del pont de la Constitució

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha assenyalat una "possible estabilització" en el descens de casos de Covid-19 que s'estava produint en les últimes setmanes, però ha puntualitzat que encara no ha observat un impacte de la major mobilitat registrada durant el pont de la Constitució. En roda de premsa aquest dilluns, l'epidemiòleg del Ministeri de Sanitat ha comentat les xifres d'aquest dilluns, que mostren un augment del nombre de contagis pel que fa al mateix dia de la setmana anterior. En concret, les comunitats autònomes han notificat aquest dilluns al Ministeri de Sanitat 21.309 nous casos de Covid-19 aquest cap de setmana, davant dels 17.681 de dilluns anterior.

 18:56 
L'Estat registra 21.309 nous positius de Covid-19 i suma 389 noves defuncions en les últimes vint-i-quatre hores

El Ministeri de Sanitat ha registrat aquest dilluns 21.309 nous casos positius de covid-19, fet que deixa la xifra global de contagis des de l'inici de la pandèmia a Espanya en 1.751.884 casos confirmats per proves diagnòstiques. Pel que fa a les defuncions, des de divendres n'hi ha hagut 389, i ara la xifra total és de 48.013. Madrid continua al capdavant en nombre de contagis i n'acumula 365.184 des de l'inici de la pandèmia, tot i que en la darrera setmana n'ha registrat 7.534, xifra superada per Catalunya amb 8.263. Andalusia, que durant setmanes ha encapçalat aquest rànquing, n'ha registrat 4.941.

 18:34 
Òmnium demana l'amnistia amb una pancarta de 500 metres quadrats al Passeig de Gràcia

Òmnium Cultural ha desplegat aquest dilluns una pancarta gegant al número 59 del Passeig de Gràcia de Barcelona per reclamar l'amnistia dels presos independentistes i l'autodeterminació de Catalunya. Amb el lema 'Amnistia, fem-nos lliures' Òmnium reitera que aquests dos conceptes, amnistia i autodeterminació, són "un consens de país i l'única via" per resoldre el conflicte polític a Catalunya. La pancarta, instal·lada en aquest punt cèntric de la ciutat fins al dia 27 de desembre, fa 531 metres quadrats. Òmnium ha desplegat la pancarta el mateix dia que ERC, JxCat i la CUP han anunciat que registraran la proposta de llei d'amnistia al Congrés dels Diputats el proper 15 de març, després de les eleccions catalanes del 14-F.

 18:27 
L'associació majoritària de jutges denuncia que la reforma del CGPJ de PSOE i Podem és una "invasió de competències"

L'Associació Professional de la Magistratura (APM), majoritària i de tall conservador, ha denunciat que la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) presentada per PSOE i Unides Podem suposa una "invasió de competències reveladora del menyspreu pel principi democràtic de divisió de poders". "Suposa traslladar al CGPJ la disfunció provocada per la incapacitat de les mateixes formacions polítiques per renovar la institució, disfunció que no existiria si els vocals d'origen judicial fossin triats pels mateixos jutges", diu l'entitat en un comunicat en el qual demana la retirada de la proposició de llei que limita les funcions del poder judicial quan l'òrgan està en funcions.

 18:24 

 18:23 

 17:55 
El PSC acusa JxCat de "corrupció ètica" i en critica el "silenci còmplice" pel cas Volhov

El diputat Jordi Terrades (PSC-Units) ha acusat JxCat de "corrupció ètica i de les idees" durant el debat al ple monogràfic d'aquest dilluns a la tarda sobre corrupció. El parlamentari socialista ha criticat el "silenci còmplice" de Junts pel cas Volhov i ha lamentat que el partit liderat per Carles Puigdemont critiqui el jutjat d'instrucció acusant-lo de perseguir l'independentisme. 

 17:43 
El PNC insta el PDECat a aclarir si el 'no' a l'aliança "emmascara" que donarà suport a un govern de Junts

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha lamentat aquest dilluns que el PDECat es negui a estudiar aliances amb formacions polítiques del "catalanisme moderat" que aposten pel diàleg i el bon govern. En un comunicat, la formació de Marta Pascal ha emplaçat el partit que postula Àngels Chacón com a presidenciable a aclarir si la negativa a l'acord amb el PNC "emmascara" una estratègia política per seguir donant en el futur suport a un govern de JxCat. Chacón ha reconegut que els demòcrates han mantingut contactes amb el partit de Pascal però que concorreran en solitari als comicis del 14-F.

 17:47 

 17:41 

 17:20 
Mallorca, en risc màxim per la situació del coronavirus 

La presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha avisat aquest dilluns que l'illa de Mallorca passa al nivell 4 dins la situació epidemiològica, el que significa que està en situació de risc extrem a causa de l'extensió dels casos de coronavirus. Com a conseqüència, des del 15 de desembre i fins el 28 d'aquest mateix mes, es tornen a reduir les reunions a 6 persones i el toc de queda passa a ser de les 10 de la nit a les sis del matí. 

 

 16:28 
Una infermera afroamericana és la primera persona a rebre la vacuna contra el coronavirus als EUA

Una infermera de la ciutat de Nova York s'ha convertit aquest dilluns en la primera persona a rebre la vacuna contra el coronavirus als Estats Units, el país més afectat en nombre total de casos i morts des de l'inici de la pandèmia. Sandra Lindsay, que treballa al Long Island Jewish Medical Center de Queens, ha dit "trobar-se bé" després de la vacunació. "Vull donar les gràcies a tots els treballadors de primera línia i a tots els meus col·legues", ha dit després de rebre la dosi de la vacuna. Per la seva banda, l'encara president Donald Trump s'ha felicitat per la vacunació, però ha assegurat que és la primera vegada que es fa, quan al Regne Unit ho van fer la setmana passada.

 16:22 

 15:22 

 15:22 

 15:14 
Nova protesta dels pagesos

Unió de Pagesos ha convocat tractorades i marxes lentes arreu de país el pròxim dilluns, 21 de desembre, per defensar que el sector és important sempre i no només quan tothom està tancat.

 15:12 

 15:05 

 14:29 
Protesta dels treballadors dels serveis socials de Barcelona

Desenes de treballadors dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona s'han manifestat aquest dilluns davant del consistori per exigir millores laborals i en l'atenció als usuaris. Les reivindicacions venen de lluny i ja han provocat que els treballadors facin una aturada parcial de l'atenció telemàtica. Per ara, l'opció de convocar una vaga ha quedat descartada. La convocatòria d'avui ha estat impulsada pels sindicats CCOO, CGT i Intersindical-CSC-

 14:18 

 14:09 
Borràs assegura que Puigdemont ocuparà "la posició que ell determini" a les llistes

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha celebrat aquest dilluns els resultats de les primàries de la formació, un procés "extremadament participatiu" en què els més votats van ser Joan Canadell i Elsa Artadi. Les llistes quedaran enllestides, ha avançat, a tot estirar a principis de la setmana vinent. Pel que fa al paper de Carles Puigdemont, ha remarcat que "hi ha unanimitat dins de JxCat que ocuparà la posició que ell determini". "No és el candidat a res, és el president de tots, i per tant quan ell doni a conèixer quina posició ocuparà, des de JxCat estarem atents a conèixer la seva opinió i la respectarem com no pot ser d'altra manera", ha apuntat.

 13:53 
[noticiadiari]2/213061[/noticia]

 13:52 
El PDECat admet converses amb el PNC però assegura que es presentarà en solitari al 14-F

El PDECat ha admès contactes amb el Partit Nacionalista Català (PNC) de Marta Pascal. Tot i això, la candidata del Partit Demòcrata a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha insistit que la seva formació s'hi presentarà en solitari. L'exconsellera ha subratllat que els dos partits estan "analitzant l'espai" i ha reconegut que es "distribuiran" vots entre les dues formacions si es presenten per separat a les eleccions. Tot i això, Chacón ha afegit que cal preguntar a Pascal per què va preferir marxar del PDECat i fundar un partit nou. 

 13:43 

 13:23 
Salut preveu vacunar 500.000 persones el primer trimestre del 2021

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat aquest dilluns en roda de premsa que la Generalitat preveu vacunar 500.000 persones durant el primer trimestre del 2021. Es prioritzaran els col·lectius de risc i els primers a ser vacunats seran els interns i treballadors de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat. El sistema de vacunació s'organitzarà amb 25 equips repartits pel país, integrats per 500 infermeres.

 13:21 
Troben una quarta víctima mortal a la nau incendiada a Badalona

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha informat que s'ha localitzat el cos d'una quarta víctima mortal a la nau del barri del Gorg de Badalona que es va incendiar dimecres passat. Sàmper ha assegurat que el recompte de víctimes mortals no es tancarà fins que acabin els treballs de desenrunament de la nau.

 13:16 

 13:13 

 13:13 

 13:00 
El PSOE no es planteja una regulació de les funcions de la Corona

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dilluns que la seva formació no es planteja per ara impulsar una regulació per llei de les funcions de la Corona per evitar que es puguin produir nous casos com els del rei emèrit. En roda de premsa a la sey del partit després de l'executiva socialista, Ábalos ha afirmat que els socialistes "no estem en el debat de regular les funcions de la Corona" perquè el règim amb què opera la Casa Reial "està bastant clar a la Constitució" i "no entrarem en polèmica". Ábalos ha insistit que "cal distingir les accions personals de les que afecten la institució". "Tenim tot l'interès de preservar la corona com a part de l'arquitectura constitucional", ha sentenciat.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació