"No importa el temps exercit, els parts atesos o el cansada que em senti de vegades, la meva feina constantment em re-apassiona".
Ellie Daniels CPM

Avancem la programació formativa de l'ACL pels pròxims mesos

  • Sessió científica: Detecció i diagnòstic d'anquiloglòssia (19 setembre 2023)
  • Sessió científica: Transit 2 (27 setembre 2023)
  • Curs d'intervencions grupals en els homes que seran pares (15, 20 i 22 novembre 2023)
  • Jornada lactància materna (29 novembre 2023)
  • Curs VPH. Prevenció càncer de cèrvix (tardor 2023)
  • Curs de detecció, atenció i abordatge de les Violències Masclistes en dones/persones vulnerables i amb risc psicosocial (tardor 2023)
  • Programa formatiu en violència obstètrica pels professionals de la salut sexual i reproductiva (tardor 2023)
  • Curs de simulació en habilitats no tècniques contra la violència obstètrica (tardor 2023)
  • Jornada Llir i tutores (octubre 2023)
  • Compte enrere pel Congrés de l’ACL Lleida (23, 24 i 25 maig 2024)

i moltes activitats formatives més!!!...

Pla de salut de Catalunya 2021-2025

2021, Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

La Catalunya d’avui és part d’aquest món en crisi, en procés de canvi altament accelerat, que és capaç de generar grans avenços, però que alhora necessita trobar respostes a un entorn de complexitat i d’incertesa.

L’emergència de la COVID-19 ha demostrat la resiliència del sistema sanitari, però també ha fet aforar algunes insufciències acumulades al llarg dels anys. En l’àmbit social, l’impacte de la pandèmia fa preveure l’empitjorament de les condicions de vida de la població i l’augment de col·lectius en situació de vulnerabilitat, amb els efectes que això tindrà sobre la seva salut. Més enllà de la capacitat de resposta sanitària a la pandèmia, la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest que aquesta resposta sanitària ha estat imprescindible per abordar la complexitat de les necessitats de salut de les persones2, però no sufcient.

En conseqüència, el nou Pla de salut ha d’encarar el repte de millorar els resultats en salut i benestar de la població adoptant una visió més àmplia del concepte de salut i avançar en la transformació del sistema.

IPN Mi plan de nacimiento

Mis preferencias para la atención al parto y al posparto

Federación de Asociaciones de Matronas de España. (FAME), 2023

Com a professionals de la salut, ens servirà de guia per a conèixer com vols que sigui el teu part, la rebuda de la teva criatura i el que esperes de nosaltres. Saber-ho ens ajudarà a oferir-te una atenció integral i personalitzada. L'elaboració d'aquest document és sovint un procés dinàmic. Tant les professionals d'atenció primària com d'atenció especialitzada o l'hospital estem a la teva disposició per a informar-te sobre quant sigui necessari i assessorar-te sobre les diferents opcions perquè puguis prendre decisions informades.

IPN Iniciativa al Parto Normal

Federación de Asociaciones de Matronas de España. (FAME), 2023

La Iniciativa al Part Normal (IPN) és una campanya que va posar en marxa la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME) l'any 2006, aquesta campanya qüestionava l'alt grau d'intervencionisme i medicalització del part que existia en aquestes dates al nostre país, anava dirigida bàsicament a les llevadores que treballen en l'acompanyament al naixement als hospitals i a aquelles que realitzen el control de l'embaràs i la preparació al naixement en atenció primària.

Els seus objectius eren: sensibilitzar i enfortir a les llevadores en les seves competències en el part normal; crear opinió entre les dones i la societat sobre l'acompanyament al part normal per part de les llevadores; fer reflexionar a les societats científiques sobre la importància del part normal, així com ser un referent en el Ministerio de Sanidad i en les respectives Conselleries de Salut.

D'aquella campanya inicial va sorgir la definició de part normal en la FAME:
«Es el proceso fisiológico único con el que la mujer* finaliza su gestación a término, en el que están implicados factores psicológicos y socioculturales. Su inicio es espontáneo, se desarrolla y termina sin complicaciones, culmina con el nacimiento y no implica más intervención que el apoyo integral y respetuoso del mismo».
Federación de Asociaciones de Matronas de España, Vélez-Málaga, junio de 2006.

Dia Internacional de la Llevadora 2023

5 maig 2023


Un any més celebrem el dia internacional de la LLEVADORA i com cada any hem de felicitar-nos per continuar acompanyant a les dones en totes les etapes de la seva vida sexual i reproductiva, respectant i vetllant pels seus drets com s'ha anat fent al llarg dels segles.

Aquesta vegada és especial, atès que és el primer any que ho celebrem en situació de normalitat després de la pandèmia per la Covid-19, amb la satisfacció de la feina ben feta en situacions que mai hauríem imaginat, tornant-nos a reunir i compartir.

L'EMPENTA i RESILIÈNCIA són unes de les molts senyals d'identitat de la llevadora, sempre amb ganes de seguir avançant, innovant, amb una gran capacitat d'adaptació per oferir una atenció integral a les dones, als seus fills i parelles i de ser referent en la salut sexual i reproductiva de la societat.

Estem vivint temps convulsos i la manca de llevadores a Catalunya, a Espanya i al món és generalitzada. Les seves repercussions pel que fa a la població poden ser devastadores com ja alerten el Fons de Població de les Nacions Unides, la International Confederation of Midwives i l'Organització Mundial de la Salut.

La manca de llevadores a Espanya provoca inequitat en l'accés de les dones a rebre una atenció integral en salut sexual i reproductiva i, d'altra banda, dificulta el desenvolupament de les competències de les llevadores repercutint en la població.

A Catalunya, la nostra realitat és diferent, tenim la sort de ser la comunitat autònoma on les llevadores tenim més competències desenvolupades, gràcies a l'esforç de les nostres companyes de generacions anteriors que van treballar des de les institucions, universitats i en l'àmbit assistencial per ubicar a la llevadora com un membre reconegut dintre del sistema sanitari, tant en l’Atenció Primària com l’Hospitalari. Però l'escassetat de llevadores, pot repercutir en el manteniment de les nostres competències, que tant ha costat desenvolupar.

Aquesta situació ens ha posat en alerta i ha fet que de forma espontània les llevadores catalanes s'organitzin aconseguint que aquesta "empenta" hagi traspassat a altres comunitats autònomes.

Ara toca canalitzar les nostres forces treballant des dels diferents àmbits. Per la qual cosa, més que mai necessitem un col·lectiu cohesionat i fort per poder tenir la màxima influència davant les institucions i poder defensar a la nostra professió.

EMPENYEM JUNTES!! 

Descarrega’t el manifest...

Carta a TV3 programa "Tot es mou"

24 març 2023

L’Associació Catalana de Llevadores ha enviat un comunicat al programa de TV3 "Tot es mou"” arran del reportatge emès el passat dimecres, dia 21 de març, "Free birth, parir a casa sense assistència mèdica", en el qual donen a entendre que les doules són personal sanitari qualificat per a l'assistència al part.

L'Hospital General de l'Hospitalet necessita incorporar LLEVADORES

2 JUNY 2023

Busquem professional amb el Grau Universitari en Infermeria i títol d’especialista en Infermeria Obstètrica-Ginecològica (Llevadora) per l’Hospital General de l’Hospitalet.

Què t’oferim?
• L’oportunitat de treballar al Consorci Sanitari Integral, una entitat pública de serveis sanitaris, socials i sociosanitaris de més de 3.400 professionals.
• Una vacant en torn 12 hores. Horari de 8h a 20h, rotacional amb 1 cap de setmana al mes (dissabte i diumenge de 8h a 20h).
• Contracte mínim d’un any amb possibilitat d’interinitat pendent de convocatòria.
• Salari segons conveni SISCAT.

Què has de fer si estàs interessat/ada?
Hauràs de lliurar un Currículum Vitae a la següent adreça de correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , indicant a l’assumpte la referència BET/3123 i per quin mitjà has conegut aquesta oferta de treball.

Més informació...

Centre de naixements de Martorell precisa LLEVADORES

27 ABRIL 2023

La Fundació Hospital Sant Joan de Deu de Martorell es troba en procés reobertura del centre de naixements, i per això, necessita incorporar llevadores al seu equip. (vegeu oferta laboral adjunta)
Actualment, s’està treballant un projecte materno-infantil multidisciplinari, en el que participen (ginecòlegs, pediatres, anestesistes, llevadores i infermeres), amb el suport de la MUNET.
L’equip proposat consta de tres llevadores per torn de 12 hores, per donar cobertura al projecte materno-infantil (centre de naixements, sala de parts, hospitalització i consultes externes)

Més informació...

 

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.