Ajuntament d'Arenys de Mar

www.arenysdemar.org - tornar a portada
Notícies
divendres, 23 d'octubre


Taulell Oficial d'Anuncis
Les entitats d'Arenys de Mar
Visita Arenys de Mar: allotjament, plànol, itineraris...
Calamarenys 2009
Centre Cultural Calisay. Equipament municipal
Televisió Digital Terrestre
Arenys recicla
Teatre Principal
Festival de Jazz
Pla d'acció cultural
Participa
50è Aniversari de la Biblioteca P. Fidel Fita
Defensor del ciutadà
Museu d'Arenys de Mar
Ràdio Arenys de Mar
Buscar feina
Platges d'Arenys
E-Tram
Acollida
Llei de Barris 07: Sant Elm
Pla Especial del Port 2006
Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) 2006
Obres del FEIL
 
Notícies - Àrea de Serveis a les Persones - Cultura - Museu d'Arenys de Mar - doc20837Novembre de ciència al Museu d'Arenys de Mar

Tenyits per la pols del carbó
El Museu d'Arenys de Mar vol dedicar el mes de novembre a la ciència, concretament als minerals i l'astronomia. Les activitats començaran el dijous 12 de novembre amb la xerrada Conflicte al Congo: El negoci ocult del coltan, a càrrec de Carles Soler, cap de projectes de Veterinarios Sin Fronteras, que es farà a les 19 h. a la Sala Noble del C.C. Calisay. El dissabte 14, petits i grans contemplaran el cel a l'observatori de l'IES Tres Turons d'Arenys de Mar i escoltaran el conte d'estels a càrrec de l'Albert Estengre. La trobada és a les 18 h al Calisay per pujar fent alguna parada fins l'Institut.

Diumenge dia 15, el Museu proposa fer un itinerari per Arenys de Mar per conèixer l'evolució del planeta, ja que observant les roques dels edificis o els carrers es poden conèixer alguns dels períodes del desenvolupament del planeta i a la Riera s'hi poden veure fòssils. A les 10 del matí tothom que hi vulgui participar cal que estigui davant del C.C.Calisay acompanyats per Josep Antoni Curto. Qui prefereixi experimentar amb minerals, a les 11 h es pot acostar al Museu Mollfulleda, on es farà una explicació de les principals característiques dels minerals. Aquest taller es repetirà el diumenge 22 de novembre a la mateixa hora.

Durant els caps de setmana del 14 i 15 de novembre i del 21 i 22 de novembre es podrà visitar gratuïtament el Museu Mollfulleda de Mineralogia, amb una visita comentada a la col·lecció a les 12 h.

Durant el mes de novembre, en concret del 6 al 22, la Sala d'Exposicions del C.C. Calisay acollirà l'exposició Tenyits de pols de carbó, una història de colors, un conte, feta pels infants del Berguedà amb els testimonis dels vells miners amb la col·laboració del Museu de les Mines de Cercs.

D'altra banda, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència i de l'Any de l'Astronomia, el Museu d'Arenys de Mar organitza un conjunt d'activitats per apropar la ciència a tothom. Experimentar amb minerals, escoltar contes i contemplar el cel o saber com algunes de les guerres es produeixen pel control dels minerals són les activitats que us proposem.
Informació publicada el 20 d'octubre de 2009
Ajuntament d'Arenys de Mar - Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00