Ajuntament d'Arenys de Mar

www.arenysdemar.org - tornar a portada
Igualtat
divendres, 23 d'octubre


Taulell Oficial d'Anuncis
Les entitats d'Arenys de Mar
Visita Arenys de Mar: allotjament, plànol, itineraris...
Calamarenys 2009
Centre Cultural Calisay. Equipament municipal
Televisió Digital Terrestre
Arenys recicla
Teatre Principal
Festival de Jazz
Pla d'acció cultural
Participa
50è Aniversari de la Biblioteca P. Fidel Fita
Defensor del ciutadà
Museu d'Arenys de Mar
Ràdio Arenys de Mar
Buscar feina
Platges d'Arenys
E-Tram
Acollida
Llei de Barris 07: Sant Elm
Pla Especial del Port 2006
Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) 2006
Obres del FEIL
 
Regidoria d'Igualtat

Igualtat de gènere

Tota la informació referent a la feina diària de l'Ajuntament d'Arenys de Mar per garantir la igualtat de gènere a la població i arreu.

Nova Ciutadania

Guia d'acollida


guia
La regidoria de Nova Ciutadania ha editat una guia d'acollida per a persones nouvingudes a la vila. Es tracta d´un document que conté informació bàsica dels serveis que ofereix el municipi a mode d'adreces i telèfons. Els seus usuaris hi trobaran informació municipal, sanitària i d'escolarització, així com les eines d'atenció a necessitats bàsiques i d'inserció laboral de què disposa la vila. Tot plegat acompanyat d'un plànol que ubica els diferents serveis i equipaments d'Arenys de Mar. La guia s'ha editat en català, castellà, anglès i àrab i, a banda de trobar-se en format paper, es pot consultar en format digital.{j}



Portal per a persones nouvingudes

Des del 28 d´abril de 2009, el Departament d´Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya té en marxa un nou portal a Internet per facilitar la integració de les persones nouvingudes, disponible en 10 llengües. El web s´estructura en deu àmbits diferents: Catalunya, Acollida, Legislació, Veïnatge i convivència, Economia i treball, Educació, Salut, Habitatge, Serveis Socials i Participació. En tots els casos incorpora models de diàlegs, glossaris, expressions habituals, així com preguntes i respostes més freqüents. En la majoria dels apartats també s´inclouen enllaços a materials audiovisuals d´acollida, traduïts també als mateixos 10 idiomes. Es tracta d'un instrument que ha d´ajudar a fer de les noves i nous catalans una ciutadania més autònoma i, per tant, menys dependent. Ajudant a superar els entrebancs i el desconeixement inicial lògic que poden patir les persones d´origen estranger hi guanya tothom.

Per què una Regidoria de Nova Ciutadania a Arenys de Mar?

La Regidoria de Nova Ciutadania neix de la voluntat del Bovern municipal de gestionar la realitat del fet migratori i de garantir la cohesió social del municipi, tot potenciant la inclusió dels nous vilatans.

D´una manera transversal, tocant tots els àmbits de competència municipal, definim un model d´acollida per a qualsevol nou vilatà, arribi de la procedència que sigui, que li garanteixi l´accés en igualtat de condicions als recursos i serveis municipals, que l´informi de tots els seus drets i deures de ciutadania, i que l´ajudi a assumir fàcilment el grau d´autonomia necessària per desenvolupar la seva activitat social, cultural i professional a la nostra vila, evitant qualsevol risc d´exclusió, per raó de llengua, cultura o religió.

L´Ajuntament d´Arenys de Mar, a través de la regidoria de Nova ciutadania, i en col•laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme, treballarà per fer realitat aquests principis essencials del Pla d´Acollida als nous vilatans.
Regidora: Maribel Illescas
Ajuntament d´Arenys de Mar. Plaça de la Vila s/n
Telèfon 93 795 99 00
 
 
 
Ajuntament d'Arenys de Mar - Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00