Conferència de Canvi Climàtic Barcelona 2009

La Conferència de Barcelona acollirà més de 4.000 delegats de diversos països i observadors internacionals per tal d’arribar a un text de possible acord a la Conferència de les Parts COP15 que tindrà lloc el desembre a Copenhaguen.

Del 2 al 6 de novembre, el recinte firal FIRA GRAN VIA, al carrer del Foc núm. 47 de Barcelona, acollirà l’última reunió preparatòria prèvia al possible acord que es durà a terme a la Conferència de les Parts COP15 el desembre a Copenhaguen.

La negociació de Barcelona serà l’última de les reunions establertes aquest 2009 per arribar a un text acordat internacionalment en matèria de lluita contra el canvi climàtic més enllà del 2012, any en el qual expira el Protocol de Kyoto, a la Conferència de les Parts COP15. Les reunions que han precedit aquesta durant el 2009 han estat:
* Reunió a Bonn l’abril del 2009
* Reunió a Bonn el juny del 2009
* Reunió a Bonn l’agost del 2009
* Reunió a Bangkok el setembre del 2009
Aquestes reunions varen ser establertes en el Pla d’acció de Bali acordat a la COP13, per tal d’aconseguir un acord futur sobre canvi climàtic post- 2012.

Les persones sensibilitzades per aquesta qüestió poden col·laborar activament des del seu ordinador personal i la plataforma Boinc, més informació a www.canviclimatic.net

5ª Reunió Anual Internacional BOINC a Barcelona

Congrés Boinc BarcelonaDijous i divendres, 22 i 23 d'Octubre, es farà a Barcelona (Institut d'Estudis Catalans, sala Pi i Sunyer) , el congrés internacional Boinc, es parlarà sobre els diversos temes que envolten la plataforma BOINC.

L'objectiu d'aquest "workshop" és compartir informació sobre BOINC i els projectes que l'utilitzen a través de breus presentacions i discussions informals, en un ambient obert i amistós. El taller té com a objectiu estimular nous desenvolupaments i activitats relacionades amb la computació, permetent als participants compartir les seves experiències i necessitats, donant als desenvolupadors l'oportunitat de presentar els seus plans, i impulsar noves col·laboracions entre els participants.

En Xavier Mor-Mur ens ha fet arribar les seguents fotografies del 5e BOINC Workshop, les dos últimes son d'en "knreed".

David Anderson Jaspal Subhlok

Daniel Lombrana  Adam Kornafeld

Jordi Portell

mitja part sortida a Montserrat David Anderson a Montserrat

Més de 100 escoles amb panells solars.

panells solarsLa Generalitat de Catalunya ha aprovat recentment un decret per construir panells solars a 108 escoles, la idea, a més de generar energia, tindrà un component educatiu, si la prova pilot funciona s'estendrà a 200 edificis púbics.

Catalunya es planteja disposar pel 2015 un 11% d'energia renovable, l'última dada del 2007 només era 2.8%.

Empreses privades competeixen per instal·lar i operar, també proveiran els materials educatius que les escoles podran incorporar en els seus plans d'estudi, així com instal·lar panells d'interior a les aules per mostrar als estudiants l'electricitat que es genera en temps real i la quantitat de C02 que es deixa d'alliberar a l'atmosfera.

competició internacional "SETI@Netherlands"

www.seti.nl celebra el 10è aniversari el proper divendres 25 de setembre 2009. En honor a aquest aniversari, s'organitza una competició internacional anomenada "SETI@Netherlands 10è Aniversari de Gauntlet 2009", a la qual l'equip Catalunya ha sigut convidat.

La competició durarà 3 setmanes, del dia 25 de setembre (00:00 hrs GMT+1) al 16 d'octubre  (00:00hr GMT+1).

Per ser exactes, el temps d'execució serà de la primera exportació d'estadístiques de Berkeley després del dijous 24 de setembre 20:00 (GMT +1) fins a la de la primera exportació després del dijous 15 d'octubre.

El registre d'aquesta competició va finalitzar el passat divendres 18 de setembre amb els següents participants inscrits;

1     Martix
2     Carles Garcia Arbusa
3     Pinya de Catalunya Nord
4     carni
5     Josep Lluis Lliberia
6     Xavier Mor-Mur
7     Jordi Portell

Les estadístiques apareixeran aquí.

Vacances amb ciència!

Ciencia i vacancesL'estiu no està pas discutit amb el coneixement, ven bé el contrari, és un bon moment per escampar la boira.

Tots els anys, universitats, centres de recerca i organitzacions emprenedores dediquen ofertes en diversos camps de la ciència, i en un ampli ventall d'edats, com el programa per aprendre francès realitzant projectes científics d’alt nivell "les vacances scientifiques!", o el portal "Recerca en Acció" que ha estat treballant per oferir una relació d’indrets interessants per a fer turisme científic.

Pels més atrevits, hi ha qui organitza vols en gravetat zero a spaceadventures, i "Joves i Ciència de caixa catalunya" ja es prepara per marcar l'agenda de la propera primavera i estiu.

Syndicate content