$30 MILLION GOOGLE LUNAR X PRIZE COMPETITION

Un equip català liderat per Xavier Claramunt participarà en una competició consistent en construir una nau espacial amb finançament privat capaç de completar una sèrie de tasques d'exploració llunar, un dels objectius és comprovar si es pot obtenir aigua del mineral Ilmenita, i avançar en coneixements sobre la futura colonització,
L'equip Barcelona Moon Team està format per companyies i organitzacions privades de professionals i científics, The Galactic Suite Moonrace filial de Galactic Suite Design que va desenvolupar el primer hotel Suite Spaceresort, Juan de Dalmau i Centre for Aerospace Technology (CTAE), el científic Ignasi Casanova i l'UPC, Jordi Rigual que garanteix suport comercial i estratègic.
El robot "Rovert" haurà de completar 500 metres i transmetre imatges, vídeos i altres dades a la Terra abans del 31 de Desembre del 2012.

Mantingueu la temperatura de la GPU i CPU controlada.

Ha sortit la traducció al català del programa TThrottle gràcies a en Josep.
TThrottle regula l'"accelerador" de la CPU i la GPU, per que no passin d'una temperatura prèviament definida.
El programa s'executa en Windows 2003 / Windows XP / Vista / Windows 7. La instal·lació funciona en màquines de 32 i 64 bits, i amb Intel i AMD. Baixar Tthrotlle
Inclou automàticament tots els projectes de BOINC.

http://www.efmer.eu/boinc/

William E. Gordon, el dissenyador del radiotelescopi d'Arecibo, ha mort a l'edat de 92 anys

 

Noticia apareguda en el fòrum de SETI.

Per ell estem processant unitats de SETI@home i darrerament també de EINSTEIN@home.

 

El proper 22 de març s’inaugurarà el Sincrotró Alba

Sincrotró ALBA (Cerdanyola del Vallés)El sincrotró Alba junt amb (la UAB, Creapolis i Parc Tecnològic del Vallès) serà un referent científic internacional, les instal·lacions estan integrades en un edifici principal de formigó i vidre en forma de cargol de 140 metres de diàmetre.

Un canó d'electrons produirà un feix inicial que s'accelerarà fins a velocitats properes a la llum, un cop accelerats, els electrons s'injectaran en un anell d'emmagatzematge. Allí circularan durant hores amb una energia que es mantindrà constant mitjançant cavitats de radiofreqüència.

Quan els electrons que circulen per l'anell descriuen una corba, emeten llum de gran intensitat a longituds d'ona que van d'allò visible als raigs X. Aquesta llum és molt focalitzada, polaritzada i s'emet en forma de pulsacions. La radiació emesa, o llum de sincrotró, es direcciona cap a les estacions de treball on els usuaris la podran fer servir per a les seves investigacions, desde fabricar objectes molt petits, dissenyar fàrmacs, desenvolupar nous materials per a la indústria , la biologia o estudiar l'estructura i les propietats de la matèria.

El sincrotró de Cerdanyola del Vallès requereix una inversió de 200 milions d'euros i serà l'única instal·lació d'aquesta mena del sud d'Europa. Es calcula que hi treballaran més d'un miler d'investigadors i investigadores.

'Paisatges humans' de comradio dedica un ampli reportatge: 54:44 minuts 25.1 Mb en mp3 comradio 54:44 minuts

 

Syndicate content