Portada

Els llibres més venuts a l'inici de l'estiu

Les dues últimes publicacions d'Alfazeta Edicions es troben a la llista dels deu llibres més venuts en llengua catalana de no ficció. Així ho indica aquesta primera setmana de juliol, i coincidint amb l'inici de l'estiu, la llista que setmanalment publica la llibreria Caselles de Lleida i la del Punt del Llibre. Aquesta setmana, com a novetat, ha entrat a la llista dels més venuts el Diccionari biogràfic de les terres de Lleida, una semblança que amb més de 1.500 entrades, explica la història de la política, la societat, l’economia i la cultura de les comarques de Lleida al llarg del segle XX. El Diccionari biogràfic de les terres de Lleida, escrit sota la direcció de Conxita Mir, Antonieta Jarne, Enric Vicedo i Joan Sagués, entra a la llista com el desè llibre més venut.

D’altra banda, els lleidatans Robert Masip, David Prenafeta i Ferrran Montardit, autors de Lo Nou Diccionari Lleidatà- Català, encapçalen el top ten de vendes per segona setmana consecutiva, segons la llista que elabora la llibreria Caselles. Lo Diccionari, del qual ja se n’han fet tres edicions, segueix sent un dels llibres més demanats pels lectors, després de l’èxit de vendes aconseguit per la Diada de Sant Jordi, segons es demostra també en la llista dels llibres més venuts de la llibreria Punt del Llibre.

 

El Diccionari biogràfic, una obra divulgativa i oberta

_MG_9798"Una obra que ens ajuda a saber més de nosaltres, un llibre d’història que es considera obert". Així defineix Conxita Mir el Diccionari biogràfic de les terres de Lleida que abarca, en més de 1.500 entrades, la història del segle XX de la política, l’economia, la societat i la cultura de les comarques lleidatanes. Es tracta d’una obra instrumental, amb entrades llargues, amb un índex onomàstic profús, de referència històrica, divulgativa i de recerca fàcil.

_MG_9799A l’acte de presentació que s’ha fet a la Universitat de Lleida, al qual han assitit una vuitantena de persones de diversos àmbits de la societat civil i política lleidatana, l’historiador Joan B. Culla ha destacat que el Diccionari biogràfic és una iniciativa capdavantera a Catalunya que demostra "la gran contribució de les terres de Lleida en la formació d’un un país sòlid". Culla ha ressaltat la "lleidatanitat en sentit ample" que recull el Diccionari no només amb persones nascudes a les nostres comarques, sinó també amb aquelles que han desenvolupat les seves activitats a les terres de Lleida.

El Diccionari biogràfic de les terres de Lleida és un projecte de més de set anys de treball, en el qual hi han col·laborat un centenar de redactors sota la direcció de Conxita Mir, Antonieta Jarne, Enric Vicedo i Joan Sagués.

 

El segle XX de les terres de Lleida, amb Joan B. Culla


dicc_biograficAquest divendres 11 de juny es farà a la Universitat de Lleida la presentació del Diccionari biogràfic de les terres de Lleida, un extens treball que repassa la política, l'economia, la societat i la cultura del segle XX en la seva transcendència a totes les comarques de Lleida. Es tracta d'un recull de més de 1500 entrades que donen cabuda a professionals, polítics, empreses, emprenedors, col·lectius, institucions i creadors que d'una manera o una altra formen part de la història del territori. Un projecte de més de set anys, en el qual hi han col·laborat més d'un centenar de redactors, tots ells dirigits per Conxita Mir, Antonieta Jarne, Joan Sagués i Enric Vicedo.

La Universitat de Lleida, el punt en comú on es troben els directors del Diccionari biogràfic de les terres de Lleida, serà l'escenari aquest divendres de la presentació pública del Diccionari, que comptarà també amb la presència de l'historiador i escriptor Joan B. Culla. Doctorat en Història Contemporània el 1985, exerceix actualment de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit més d'una dotzena de llibres, col·labora en publicacions periòdiques d'àmbit català com l'Avui, L'Avenç, Sàpiens, Idees i Serra d'Or, i també d'àmbit espanyol com El País. A més, des de principis dels anys noranta, presenta i dirigeix el programa televisiu Segle XX, que s'emet al Canal 33 de Televisió de Catalunya.

Joan B. Culla, gran coneixedor de la història contemporània del nostre país, serà l'encarregat d'apropar la història de les comarques lleidatanes a través dels professionals, empreses, institucions i col·lectius que apareixen al Diccionari biogràfic de les terres de Lleida.