Compareixença el “Dia 1″ del nou mandat

INTERVENCIÓ DAVANT ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ SOBRE EL “DIA 1” DEL NOU MANDAT – 14 JUNY 2011

 Objectiu d’aquesta compareixença:

 1. Valoració de les intervencions del nou alcalde i del grup del PSC al ple del dissabte.

2. Definició de les línies mestres en aquests primers passos de la configuració del nou govern.

3. Descripció de la oposició que farem en aquest nou mandat.

1. VALORACIÓ DE LES INTERVENCIONS DEL NOU ALCALDE I DEL GRUP DEL PSC. 

 a). Nou alcalde:

 Reiterem la decepció pel discurs de l’alcalde Albiol.

  • Farcit de tòpics.
  • Paternalista.
  • Genèric i sense programa de govern
  • Preocupant en alguns aspectes, com ara, quan va afirmar:

 “Hem de parlar clar de la immigració. Hem de parlar clar de la priorització pel que fa als serveis socials. I els garanteixo que ho farem”.

  • Si això vol dir “primer els de casa”, si això vol dir que es denegaran serveis bàsics a les persones en funció del seu origen, el PP i el senyor Albiol no ens hi trobaran.
  • Ja li vàrem deixar molt clar dissabte que no acceptarem passos enrere en el model d’acollida i en els projectes impulsats en els darrers quatre anys conjuntament amb les entitats dels barris amb més problemes de convivència.
  • Aquest missatge li ha de quedar clar si vol bastir alguna mena de pont d’entesa puntual.

 b). Grup del PSC

 Assenyalem amb decepció l’actitud rancuniosa del senyor Serra. Fou un discurs:

  • Farcit de retreta
  • Mancat d’autocrítica
  • Allunyat de la realitat
  • Propi d’algú que creu que ha estat injustament desallotjat de casa seva
  • Prepotent i maleducat

El PSC s’equivoca si pensa que els propers quatre anys ha de dedicar-los a fer d’oposició del grup de Convergència, que és el que va semblar dissabte passat.

Amb aquest discurs, sembla obvi que difícilment farem oposició permanent i coordinada amb el PSC i ICV contra el senyor Albiol.

  • De la mateixa manera que no volíem un govern frontista, tampoc volem una oposició frontista per si sola.

 2. DIA 1. COMENCEM A TREBALLAR DES DE L’OPOSICIÓ. LÍNIES MESTRES EN AQUESTS PRIMERS PASSOS DEL NOU MANDAT

 La primera qüestió que tenim sobre la taula és la definició del nou cartipàs.

El nou alcalde ja ha donat alguna pinzellada sobre aquest assumpte, però creiem que de moment ha estat excessivament abstracte.

Per això, ja des d’ara li marquem unes línies mestres que ha de tenir molt en compte si pretén aprovar aquest primer i essencial punt del seu projecte de Govern:

Sobre el cartipàs, diverses consideracions:

 a). No hi ha pressa, i no hi haurà nou cartipàs si no es compleixen diverses condicions per a nosaltres irrenunciables:

  •  Menys tinences d’alcaldia.
  • Un 30% menys de càrrecs eventuals de confiança política
  • Rebaixa salarial al personal de confiança política amb funcions de coordinació.
  • Punt zero en la lliure designació de caps de servei.
  • Fusió d’empreses municipals en la línia explicitada a la nostra proposta electoral.
  • Molt important: delegacions de competències de la Junta de Govern Local al Ple, atès que ens trobem davant un govern en minoria. Entre altres, aquestes delegacions hauran de ser:
    • Els expedients de contractació de tota naturalesa, inclosos els relatius a l’atorgament de concessions plurianuals superiors a 4 anys i de quantia inferior a 6 MEUR.
    • L’adquisició de béns i drets quan el seu valor sigui superior al 10% dels recursos ordinaris del pressupost o superior als 3MEUR.
    • L’autorització als Organismes Autònoms i Societats Mercantils per a la concertació d’operacions de crèdit a llarg termini.
    • Manteniment de l’obligació de donar compte a la Corporació, en cada sessió ordinària, de les resolucions dictades per l’Alcaldia.

 

  • En el marc de l’anunciada disminució del número de Districtes, recuperar la configuració del Districte 1 de l’any 1995, quan incloïa el barri del Progrés. Amb aquesta ampliació, CiU continuaria essent la força més votada en aquest districte, amb quasi 1.000 vots més que el PSC i 1.500 sobre el PP. Sense aquesta ampliació, difícilment acceptarem la direcció del Districte 1.

 b). Sobre normativa municipal:

  •  Creació d’una comissió d’experts externs per a aconseguir rebaixar el cos normatiu municipal amb una mena d’ “Ordenança òmnibus”.

 3. QUINA OPOSICIÓ FAREM

 a). No farem una oposició de cara a la paret, però marcarem el full de ruta del nou govern en allò que considerem essencial.

b). Definirem línies a seguir i línies que no es podran superar per part del nou govern, que es trobarà en minoria.

c). No establirem una coordinació permanent i coordinada amb el PSC i ICV.

 EN RESUM:

 1. NO HI HAURÀ CARTIPÀS FINS QUE NO SE’NS GARANTEIXI:

  •  UN APRIMAMENT DE L’ADMINISTRACIÓ.
  • UN ENFORTIMENT DE LES ATRIBUCIONS DEL PLE QUE FINS ARA OSTENTAVA LA JUNTA DE GOVERN.
  • UN RETORN A LES FRONTERES DE 1995 AL DISTRICTE 1, INCLOENT-HI EL BARRI DEL PROGRÉS, ATESA LA FUSIÓ DE DISTRICTES ANUNCIADA.
  • UN APRIMAMENT DEL COS NORMATIU MUNICIPAL.
  • UN RESPECTE PER A LA FEINA FETA EN MATÈRIA D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL.

  “AVUI ÉS EL DIA 1 D’UN NOU MANDAT, EN QUÈ CIU JA MARCA LES LÍNIES MESTRES DEL CAMÍ INICIAL I POSA LES PRIMERES CONDICIONS PER A UN PRIMER ACORD SOBRE EL CARTIPÀS”.

 

Publicat en General | 1 Comentar

Ple de constitució

INTERVENCIÓ DE FERRAN FALCÓ AL PLE DE CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAMENT 2011-2015

Badalona, 11 de juny de 2011

 Bon dia. Benvolguts regidors i regidores, ciutadans, alcalde.

Aquesta intervenció no és fàcil de fer. No és fàcil perquè avui tinc alguns sentiments barrejats. Sentiments que miren enrere, i sentiments que miren endavant. Trobar el nexe entre els uns i els altres, per mi, per nosaltres, no és feina fàcil.

Primer perquè, si mirem enrere, no podem sinó sentir orgull de la feina feta pel govern municipal en els darrers quatre anys. Deixem una ciutat millor de la que vàrem trobar. Amb més i millors espais públics i amb més i millors serveis i equipaments.

Al mateix temps, però, quan mirem enrere, veiem com hem estat injustament fustigats des de l’oposició que avui és govern, i observo com posant més pa que formatge a la realitat s’ha bastit una alternativa que ha trobat altaveus mediàtics i finalment el suport majoritari dels ciutadans per una combinació de cansament, frustració i crisi econòmica, més que no pas per un sentiment il·lusionat i sincer de dur a terme un projecte millor de ciutat.

Però hem de mirar endavant. Hem de treure’ns els retrovisors i pensar que, mirant endavant, allò que ha estat nefast per a la ciutat, la crispació, l’exageració de la realitat, la utilització de l’anècdota per a fer-ne categoria…deixarà de fer-nos mal.

I en això hi té molt a veure que avui l’alcalde sigui qui fins ara ha estat cap de l’oposició. Acceptem una derrota electoral, moral, fins i tot ètica, aconseguida a través d’una determinada manera de fer política. Però tenim l’esperança, la convicció i la seguretat, que aquesta manera de fer política no podrà continuar fent-se des d’un govern que ho ha de ser de tots, que ha de ser també nostre, i que confiem que se centrarà en el discurs i en l’acció de govern per a treballar per a tots, i no només per a uns o els altres, o contra els uns o els altres.

Badalona ha viscut quatre anys durs, crispats, difícils. Només cal veure l’atenció mediàtica que rep aquest Ple per adonar-nos de fins a quin punt s’ha tret rèdit d’aquesta aquesta manera d’ensenyar la ciutat cap enfora. El seguiment que s’ha fet del procés electoral i del procés post-electoral a Badalona per part dels mitjans de comunicació, contrasta amb la indiferència amb què Badalona ha estat tractada massa vegades.

Ens trobem davant un canvi de cicle polític a la ciutat. Un canvi de cicle que obre interrogants, que desperta moltes incerteses. El país, Catalunya, ens observa, malauradament, com no ho havia fet mai abans.

Manifesto el meu respecte  pels 26.000 ciutadans que han votat el govern futur. Vostès han guanyat democràticament  les eleccions, i de manera clara.

I precisament pel respecte que tenim als seus votants, li demano que governi radicalment diferent a com ens ha fet oposició. Que oblidi l’amplificació mediàtica dels petits conflictes i l’enfrontament entre veïns i col·lectius (pel seu orígen o pel barri on viuen). I afegeixo que si vostè té la més mínima intenció de continuar en aquesta línia, li demano que ens ho digui avui.

Ha estat mai cohesionada Badalona? Potser no, potser ens hem enganyat tots plegats i ens hem fet trampes, no ho sé. Qui sap si això que ens està passant avui  és la mostra del fracàs polític (espero que no social) de Badalona. Qui sap si serà bo, a la fi, que ningú no pugui continuar fent soroll barroer aprofitant la feblesa d’una ciutat impactada enormement per la crisi econòmica.

Ja tindrem temps, plens i fòrums per discutir de tot plegat.

Però aquesta intervenció és, en teoria i segons l’ordre del dia, per explicar el sentit de vot de cada grup municipal.

Fem-ho. Nosaltres ens hem votat a nosaltres mateixos. Per què?

Perquè creiem en el nostre projecte per Badalona, en el nostre model de ciutat. Perquè creiem en la feina feta i perquè creiem en les actituds que representem.

També pensem que la nostra és una cursa de fons i per això ens hem votat a nosaltres i no a un altre candidat.

L’alcalde d’avui ha estat vint anys a l’oposició. Arribar-hi no és feina fàcil doncs.

Diuen que si jo hagués volgut, avui podria haver estat escollit alcalde. Per a mi i per a tots, una explicació d’això. Als qui fem curses de fons, ens agrada començar i acabar les curses sense fer marrades, ni dreceres, encara que hi hàgim de dedicar més temps. 

Però també ens hem votat a nosaltres perquè en la nostra relació amb altres forces polítiques no hi hem trobat un espai de debat sobre el model de ciutat o sobre la necessitat de canvi i autocrítica, sinó tacticisme frontista.

I perquè hem cregut que no podíem, que no podríem, com a ciutat, resistir governant en minoria i respiració assistida mentre els guanyadors bramaven més crispació sumada a l’enuig de veure com no se’ls deixava governar malgrat haver guanyat en 28 dels 34 barris de la ciutat.

Confio o almenys desitjo que el veïnatge dels qui som a l’oposició i el temps més pausat de què disposarem, ens doni la possibilitat de parlar a fons i amb la perspectiva a mig termini, i no a correcuita o contrarrellotge. Nosaltres hi estem disposats.

I confio en incorporar en aquest debat de fons (per la meva banda jo em comprometo a escoltar-los) a altres forces polítiques que sense ser al consistori han obtingut resultats prou significatius.

Ja parlarem del projecte de ciutat, el nostre està escrit i a l’abast de tothom i parla de prosperitat, seguretat, educació, cohesió social… De fer una sola Badalona.

 ——————-

 Però el nou mandat arrenca ja, avui, i al respecte els voldria dir dues coses.

La primera és que serem a l’oposició, i que l’exercirem tenint en compte les accions de govern concretes que vostè i el seu equip pensin desenvolupar o desenvolupin.

Els recomano, en aquest sentit, que repassin el nostre programa si en algun moment pensen comptar amb el nostre suport puntual, atès que estaran en minoria des d’avui i fins que s’acabi el seu mandat.

Ja saben quina és la prioritat que pensem que cal que el govern tingui en aquests moments: la recuperació econòmica i la creació de feina. I com pensàvem fer-ho si estàvem al govern.

Per tant, vostès saben quines són les línies mestres i les accions concretes que defensàvem i continuarem defensant en aquest mandat. Entenguin, doncs, que aquesta fidelitat al nostre projecte condicionarà de forma molt important la nostra posició sobre les accions que decideixin impulsar.

Dit això, si han repassat la nostra proposta, saben que no hi haurà ni un sol acord puntual si vostès no aprimen l’administració amb menys tinences d’alcaldia, amb menys càrrecs de confiança, i amb menys organismes públics. Tampoc hi haurà ni un sol acord puntual si vostès cauen en l’error d’actuar amb clientelisme, o si detectem que no tenen confiança en el personal que hi ha a la casa, la majoria del qual té un molt bon nivell professional. I l’acord serà difícil si les accions que plantegen només serveixen per a donar compliment a les seves propostes electorals sense calibrar els efectes que aquestes puguin tenir en les finances municipals.

Ara tocarà prioritzar. I vostès hauran de prioritzar seguint criteris racionals, objectius, de govern. No pas electorals o tàctics.

Els ho dic perquè no ens trobaran si la seva priorització implica desmuntar la feina feta pel govern sortint en matèria de convivència i cohesió. Ens en sentim orgullosos, i no acceptarem cap pas enrere en aquest àmbit. Els plans d’acollida s’han de mantenir, i si és possible ampliar.

La Unitat de Convivència i la Unitat de Civisme de la Guàrdia Urbana han de continuar fent la seva feina. L’aposta pel Consorci Badalona Sud ha de quedar fora de dubte. Els plans educatius d’entorn, el suport a les entitats socials que treballen amb els sectors amb més dificultats, o la lluita contra l’absentisme escolar. Tot això ha de formar part de la seva agenda política si aspiren a tenir algun suport puntual nostre.

I no cal dir que hi ha unes línies vermelles que no es podran superar.

La primera ja li he esmentat abans: la crispació i l’ús dels problemes per al desplegament d’una estratègia de notorietat electoral han de quedar enrere.

Altres línies vermelles són la defensa de la llengua catalana i la nostra cultura. No aspirem a transformar-los en un altre partit, amb unes altres idees sobre aquesta qüestió. Però sí que cal que els recordi que vostès estaran en minoria i que hi ha qüestions que per a nosaltres són essencials.

Queda clar, doncs, quin serà el nostre paper a partir d’ara.

Nosaltres serem a l’oposició, però no de cara a la paret.

 —————–

Finalment,  unes breus reflexions i dos missatges.

Les reflexions:

Com deia al principi, avui vivim un canvi de cicle polític. Rellevant. A partir d’avui, tots els partits que històricament han tingut representació al Ple municipal de Badalona hauran passat pel govern de la ciutat i tots els partits polítics, també, hauran passat per l’oposició.

Podem viure-ho amb rancúnia o fer-ne una oportunitat.

I els missatges:

1) A les forces polítiques de la ciutat:  

Hem de prendre nota de cara al futur. La campanya electoral d’aquest 2011 ha consistit més en demanar el vot per anar contra aquest o aquell altre, que no en proposar res. Amb humilitat, crec que nosaltres, hem intentat que no fos així, però no ens n’hem sortit.  Fóra bo que Badalona deixés de sortir als mitjans com a focus de discòrdia.

 2) A la ciutadania:

Badalona se’n sortirà. Badalona és molt més que aquest saló de plens: Badalona és emprenedors que obren el seu petit negoci, Badalona és un munt de gent que des de les associacions i la societat civil treballen per la inclusió i la cohesió social, Badalona són creadors que fan cultura, clubs esportius, joves educant en el lleure, Escoles, professionals de l’educació, la seguretat o els serveis socials…. 

Avui Catalunya mira Badalona, els mitjans de comunicació avui presents potser demà mateix deixaran de mirar-nos, deixarem de ser notícia. Però Badalona hauria de ser notícia cada dia pel munt de gent que creu en aquesta ciutat i se l’estima, que ha fet de la seva raó de ser el servei als altres.

I acabo.

Deia al principi que tenia sentiments barrejats, mirant enrere i mirant endavant, i que no sabia si podria trobar el nexe que els fusionés tots.

Ho faré recordant que durant la recent campanya electoral, ens presentàvem amb un fulletó en què demanàvem a la gent que no votés en contra de res, ni contra els socialistes ni contra el PP, sinó a favor de Badalona, a favor d’una actitud diferent.

 “L’actitud de ser com som. De governar sense mirar si sou dels nostres. Decidir pel bé comú. Ser humils. Somiar desperts, però tenir els peus a terra. L’actitud de jugar-nos-la i apostar per la societat civil. L’actitud de no treballar pels uns o els altres, i encara menys d’anar contra els uns o contra els altres”.

Aquesta és l’actitud amb què encarem aquest mandat.

Hi posarem tot el cor i tota la intel·ligència de què som capaços.

Moltes gràcies.

Intervenció al ple (format PDF)

Publicat en General | 2 Comentaris

Entrevista a El Món a RAC 1

Penjo en aquest espai web l’entrevista a El Món a RAC 1 d’avui, 7 de juny de 2011, on en Jordi Basté em pregunta sobre l’escenari que s’obre a partir d’ara.

Publicat en General | 1 Comentar

Resistir o convèncer

“A Badalona no li cal un govern per resistir, li cal una opció per convèncer, i tenim l’oportunitat de fer-ho des de l’oposició”

“Se’ns proposava un govern amb respiració assistida, des de fora per ICV, i això no és el que la ciutat necessitava”

“No hi ha cap pacte amb el PP. Passem a l’oposició, i l’exercirem amb fortalesa, combatent el discurs i els actes del PP que no compartim i creguem que van en contrta dels interessos de Badalona”

Intervenció davant els mitjans de comunicació sobre el sentit del vot dels regidors del grup de CiU al ple del proper 11 de juny:

Bona tarda,

Anunciem que en el ple de l’11 de juny els 4 regidors de CiU votaran el candidat que es va presentar sota les sigles de CiU.

Ho farem pels següents motius:

  • Primer: pel principi del respecte a la llista més votada
  • Segon: per la manca d’ambició i potencial transformador en les propostes presentades pel PSC
  • Tercer: per la voluntat d’Iniciativa de no participar d’un govern amb PSC i CiU, cosa que, en conseqüència, el deixaria en minoria
  • Quart: pel convenciment que també podem lluitar contra el discurs del PP, potser fins i tot amb més eficàcia, si se’l situa al govern

Anunciem que ens votarem a nosaltres mateixos perquè explorades les altres possibilitats, en comptes de convèncer-nos, ens fan creure encara més en el nostre projecte per Badalona.

Assumim el repte de construir una alternativa al PP de Badalona i liderar-la, amb humilitat però amb convicció, des de l’oposició.

El repte és ara sumar i sumar… sense populismes, sense demagògia, i comunicar bé. Nosaltres creiem en nosaltres mateixos i el repte és convèncer i que hi cregui una àmplia majoria.

Aquest és l’únic i veritable camí per “aturar” el PP.

Passo ara a desenvolupar amb més detall cadascuna d’aquestes raons que els esmentava:

Primer: Llista més votada

La lectura dels resultats de les eleccions del 22 de maig és clara: el PSC i CiU només hem guanyat a 6 dels 34 barris de la ciutat, que suposen, a més a més, un percentatge de la població de Badalona relativament petit. 26.000 ciutadans de Badalona van votar pel PP, que ha guanyat a 28 dels 34 barris, entre ells els més poblats, i aquest fet no es pot ignorar, encara que no ens agradi.

Badalona va optar per una opció que la gent de CiU no comparteix, però no podem ignorar o menystenir aquesta voluntat ciutadana.

Alhora diem, ja des d’ara, que treballarem amb força, amb intensitat, i amb ganes, per canviar d’aquí a quatre anys la percepció i el sentit del vot de molta d’aquesta gent.

Segon: Debilitat del projecte presentat pel PSC

El PSC va trigar 10 dies a presentar la primera oferta formal, de caràcter molt genèric, per mirar d’articular el govern alternatiu que proposava. Una oferta mancada d’ambició i de potencial transformador, atesa la naturalesa genèrica de les propostes que plantejava.

Tercer: L’opció presa per ICV reforça la inestabilitat d’un govern alternatiu al PP

ICV ha anunciat que no pensa participar en un govern integrat també pel PSC i CiU.

Respecte a la fórmula tripartida, vàrem dir inicialment que no entraríem en un govern a tres pistes només per anar contra el PP. Però això no vol dir que no penséssim que ICV tenia cabuda en un govern amb PSC i CiU que compartís un projecte de transformació de la ciutat que fos prou ambiciós.

Han quedat demostrats, doncs, els límits de la seva aposta per impedir que el PP governés. Aquests límits eren no participar d’un govern on hi hagués regidors de CiU. També cal, en aquest sentit, plantejar el grau de responsabilitat que aquesta formació té en la situació que es viurà el proper 11 de juny.

Quart: El PP al govern és una oportunitat per combatre el discurs que l’ha portat a governar

En aquest aspecte és on des del 22 de maig hi ha hagut un debat públic més intens. La por a que el PP obtingui la majoria absoluta d’aquí a quatre anys si governa des del proper 11 de juny ha planat tant com la por a que l’obtingui si no governa des del proper 11 de juny.

És un debat interessant, un debat que hem volgut seguir amb atenció, que ens ha fet escoltar tothom que ens ha volgut dir alguna cosa en els darrers dies. Però, davant el dubte i tenint en compte les tres anteriors raons, nosaltres volem ser optimistes.

Creiem que podrem combatre el discurs del senyor Albiol si es troba en la posició d’haver-lo de fer compatible amb l’exercici del govern.

Per exemple, quan el senyor Albiol i el PP hagin d’explicar el contrari del que han explicat durant els darrers anys als veïns que es queixaven si un paquistanès tenia la botiga oberta fins a altes hores de la matinada. El PP deia que era culpa de l’Ajuntament. Ara haurà de dir la veritat, que és que la llei d’horaris comercials ho permetia.

Deia, doncs, que volem ser optimistes i pensar que,

  • ja sigui per raons legals,
  • ja sigui per manca de recursos econòmics,
  • ja sigui per una disminució de l’atenció mediàtica fonamentada en l’espectacle, ja sigui per la impossibilitat de complir les promeses personals i col·lectives que l’han portat a ser la força més votada,

el PP patirà un desgast que l’allunyarà de la majoria absoluta que ara té a prop. És més, volem ser optimistes i pensar que la incompatibilitat dels plantejaments defensats pel senyor Albiol i el PP i l’exercici del govern el situarà en una posició més ajustada a la realitat social de Badalona.

Els 11 regidors del PP d’avui no responen a una realitat sociològica, però sí responen a una voluntat puntual manifestada per la ciutadania.

L’objectiu ha de ser, i així ho farà CiU des de l’oposició, situar el senyor Albiol i el PP allà on li pertocaria en unes circumstàncies normals.

Som conscients que correm un risc, però el risc és menor que el que correm si deixem que el senyor Albiol i el PP continuïn fent la campanya que han fet en els darrers anys, amb més recursos dels que ha tingut fins ara, i amb 26.000 votants al costat que no entendran que el seu vot majoritari no s’hagi respectat, i que en conseqüència combatran, una majoria d’ells, al costat del PP, en la tasca de desgast d’un govern alternatiu i en minoria com el que s’ha proposat.

 ——–

Voldria acabar, abans de les preguntes, traslladant algunes reflexions al conjunt de la ciutadania de Badalona, i a la del país que pugui tenir interès en allò que passa a la nostra ciutat:

Primer:

CiU exercirà una oposició responsable però valenta i forta alhora.

Volem construir una alternativa als models que ens plantegen el PSC i el PP.

Ho volem fer perquè creiem que després de tastar 32 anys de governs socialistes i un màxim de 4 anys de govern del PP, els badalonins podran veure en nosaltres una alternativa viable, potent, engrescadora, integradora i ferma.

Per tant, vull deixar clar que no ens rendim, i que combatrem, des de l’oposició, el discurs i els actes del PP que no compartim i creiem que vagin en contra dels interessos de Badalona.

Serà responsabilitat del PP mirar d’entendre’s amb totes les forces polítiques del ple per impulsar els grans projectes de ciutat que Badalona necessita per a recuperar la seva economia i enfortir la seva cohesió social.

No hi ha cap acord amagat amb el PP. No hi ha cap pacte amb el PP. El PP ha de saber que ens tindrà a l’oposició, i que per tant haurà de buscar els consensos necessaris amb totes les forces polítiques per a fer que la ciutat avanci.

En aquest sentit, tot allò que considerem que no va en la línia de recuperar l’economia i garantir la cohesió social, no rebrà el nostre suport.

Segon:

Som conscients que en els propers temps se’ns acusarà directament de ser responsables del fet que el senyor Albiol i el PP liderin el govern de la ciutat. Però també creiem que aquesta acusació serà falsa i interessada, estratègica i de curta volada.

Assumim aquest potencial desgast amb el convenciment que al final s’imposarà el sentit comú i un anàlisi acurat dels múltiples factors que ens han portat al mapa polític sorgit del 22 de maig.

  • Ens acusaran d’haver permès l’entrada a Badalona de la dreta més extrema.
  • Ens acusaran de l’inici del declivi de la nació catalana, si cal.
  • Ens acusaran de tot i més per a amagar els errors col·lectius, polítics i socials, que ens han portat on som ara. Errors de tots.

Però en primer lloc del partit que més responsabilitats polítiques, i més llargues en el temps, ha tingut en aquests anys, el PSC, a qui reclamem un exercici de responsabilitat i de reflexió profund, que no hem vist des del 22 de maig i que només veiem factible si les circumstàncies els porten a fer-lo.

Tercer:

La decisió que els anuncio és coherent amb la posició que hem anat reiterant des del dia següent a les eleccions del 22 de maig

Durant tot aquest temps hem dit, sempre que se’ns ha preguntat, que ens vèiem més a prop de l’oposició que del govern.

  • Ens hi vèiem perquè hem fet una lectura àmplia dels resultats del 22 de maig.
  • Ens hi vèiem perquè enteníem que la voluntat majoritària dels badalonins que vàren anar a votar era la d’un canvi profund en la governabilitat de la ciutat.
  • Ens hi vèiem perquè la construcció d’una alternativa frontista que se’ns demanava no era quelcom que ens permetés albirar una resposta adequada a aquesta voluntat de canvi manifestada per la ciutadania.
  • Ens hi vèiem perquè el PSC trigava molt a presentar una proposta sòlida per a la construcció d’un govern sòlid.
  • Ens hi vèiem perquè una vegada presentada aquesta proposta, els qui la vàrem analitzar vàrem constatar, com he dit anteriorment, que, a més d’arribar tard, ni era ambiciosa ni representava el model de govern que enteníem que s’havia de construir.

Se’ns proposava un govern amb respiració assistida, des de fora per part d’Iniciativa, i un govern per resistir, quan el que ens cal és una opció per convèncer.

Quart:

CiU construirà, des d’avui, una alternativa que s’erigeixi en portaveu d’aquest canvi.

Perquè no es torni a produir tot el que ens ha portat, com a ciutat, fins aquí.

Aquest és el nostre objectiu, que ens plantegem convençuts que seria el millor que li podria passar a la ciutat.

Moltes gràcies.

Publicat en General | 6 Comentaris

Resum televisiu de la campanya

Demà és el dia de reflexió. I diumenge un dia important per Badalona i per al nostre projecte.

Deixo en aquest espai web un vídeo on hi ha un resum dels dies de la campanya que s’ha acabat avui (on, lògicament, no hi ha inclosos els actes sectorials que vàrem fer en els dies previs). Aquest vídeo està fet a partir d’algunes de les notícies emeses per Televisió de Badalona, que duren entre 40 segons i 1 minut i mig.

Espero que us agradi!

Publicat en General | 7 Comentaris

“A favor?” o “En contra?”

En aquest mateix espai web trobareu, a la secció de notícies i clicant a l’enllaç inferior, informació del contingut del darrer producte de campanya que estem distribuint, i que avui hem lliurat per La Salut. Són 35.000 fulls en què plantegem als badalonins una reflexió sobre com orientar el seu vot, apostant per una visió positiva de la política i lamentant que alguns badalonins puguin votar sota criteris d’enfrontament o de rebuig.

http://www.ferranfalco.cat/noticies/ferran-falco-%e2%80%9cdiumenge-badalona-no-hauria-de-votar-en-contra-de-res-o-de-ningu-hauria-de-votar-a-favor-d%e2%80%99una-actitud-diferent-i-positiva-perque-ens-hi-juguem-el-futur%e2%80%9d/

Publicat en General | 1 Comentar

Noves idees. Millors maneres.

Aquests són els anuncis que hem publicat avui a diversos setmanaris de la ciutat, en què destaquem la nostra actitud diferent, les noves idees i les millors maneres que poden fer possible el canvi positiu que Badalona necessita. Fem-lo realitat el proper diumenge!

Publicat en General | 5 Comentaris