logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
Encara que es faci política hi ha una cosa més important que la política, que és Catalunya.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

11 de novembre de 2006
   
   

Més partits, menys país

10 de novembre de 2006
Salvador Cardús (Avui)


El futur govern català és l’”entesa” entre dues covardies i el conservadorisme ideològic de l’esquerra benpensant, que han preferit fer president el candidat feble d’un partit derrotat a les urnes en lloc del guanyador. Els interessos partidistses han trepitjat el país.

Descarregar en format PDF (237 KB)

 

"Sinibaldo" i "Sinibaladín"

10 de novembre de 2006
Francesc-Marc Àlvaro (La Vanguardia)

Els principals culpables de la pèrdua d’autoritat dels professors a l’escola són les famílies. Els pares han dimitit de la seva responsabilitat, desprecien l’arrogància del saber i dels seus transmissors i concedeixen als fills tot el que volen. Anem cap a una societat decadent.

Descarregar en format PDF (129 KB)

 

 
Bigas Luna

Seminari Canvi demogràfic

   
   

Actualitat

 
   
   

La difícil integració

10 de novembre de 2006
Eulàlia Solé (La Vanguardia)

La integració social costarà de fer realitat, perquè mentre hi ha pares que aposten per escolaritzar els fills en un altre barri amb més recursoso, d’altres opten per la integració i barreja dels nens exclosos amb els benestants. Barcelona n’és un exemple: la diferència entre alguns barris és abismal.

Descarregar en format PDF (129 KB)

 

Prue Leith inicia una campanya per fomentar l’alimentació saludable a l’escola

10 de novembre de 2006
Alexandra Smith (The Guardian)

La cuinera d’un restaurant amb estrelles Michelin està coliderant amb el govern britànic una campanya per restablir els hàbits saludables als menús escolars. Segons Leith, la salut dels infants repercutirà en el benestar futur dels ciutadans, per això ho considera una tasca de responsabilitat màxima.

Descarregar en format DOC (39 KB)

 

Recuperar l’autoritat

09 de novembre de 2006
Carol Biosca (Avui)

Els mestres s’han manifestat per denunciar les agressions a què són sotmesos per part dels alumnes. El problema real ve de la manca d’autoritat que ha patit la figura del mestre i la solució passa per recuperar la dignitat de la professió i el respecte de l’alumne vers el professor.

Descarregar en format PDF (353 KB)

 

 

Escolarització: el futur dels infants abans dels 6 anys

10 de novembre de 2006
Christine Ducros (Le Figaro)

A partir dels 6 anys, les diferències en el nivell d’aprenentage entre els nens amb pares universitàris i el que no, i en l’ambient cultural d’un provenen s’accentuen. Per corregir-ho, hi ha scetors a França que reclamen que l’escolarització obligatoria comenci abans d’aquesta edat.

Descarregar en format DOC (25 KB)

 

La despedida de Rumsfeld

10 de novembre de 2006
(New York Times)

Els ciutadans americans han castigat a les urnes l’estratègia de Rumsfeld a l’Iraq. El successor, Robert Gates, haurà de convènçer Bush sobre la situació catastròfica de les tropes d’allà per demostrar que la conducta internacional la dicta la realitat, no la ideologia.

Descarregar en format DOC (25 KB)

 

Pujol i la crisi educativa

09 de novembre de 2006
Ramon Pedrós (Diari de Tarragona)

Durant la Tribuna EDU 21 celebrada a Tarragona, Jordi Pujol va insitir en la necessitat de construir una societat responsable en què cadascú assumeixi els seus drets i deures.

Descarregar en format PDF (355 KB)

 

Portada d'un diari
 
Perfil de Jordi Pujol

Butlletí 46

07/11/2006

Editorial (Jordi Pujol): Què passa?

I també: articles, selecció de notícies, llibres i webs recomanats, agenda.

Col·laboradors: Pere Torres, Joaquim Roglán i Vinyet Panyella.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins


E-mail:

Privacitat




   
   
 
 
   
   
 

Publicacions

Estudi del benestar als països escandinaus

Estudi: Estudi del benestar als països escandinaus

Europa té el model econòmic i social més equitatiu del món. Els països escandinaus van ser els pioners i els referents pel que fa a la implementació de l'Estat del Benestar, el model que ha combinat millor la capacitat de generar riquesa i de distribuir-la, o d'actuar en termes d'eficiència i alhora d'equitat. Aquests països però també han estat els primers en adoptar les reformes necessàries per tal de garantir la seva continuïtat. Aquest recull de textos permet aprofundir i conèixer una mica millor quines mesures s'han pres i com s'han pres, amb un gran consens social i polític.


De política i polítics

Seminari: De política i polítics

Què ha de fer un polític per ser un bon servidor del seu país i de la gent? Es pot ser només un professional de la política? És desitjable? Quines característiques hauria de tenir la formació d'un polític? En el món de la diversitat cultural, ha de tenir el polític una formació nova, diferent? Entre l'idealisme i el realisme: Coherència personal i fidelitat a un partic. Com ha de ser la seva relació amb el partit? Des del CEJP ens preguntem quin ha de ser el paper del polític i de la política en un país democràtic?




 
Revista VIA nou exemplar

Edu21