logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
El nostre món és el món.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

30 d'octubre de 2006
   
   

Massa important per oblidar-ho

28 d'octubre de 2006
Jordi Pujol (El Periódico)

Amb les possibilitats per estimular l’arrelament dels immigrants que ofereix el nou Estatut, Catalunya ha de ser més capaç que mai de mantenir la seva continuïtat històrica i integrar els nouvinguts amb la cultura de l’esforç i el treball que tant afavoreix l’ascensor social.

Descarregar en format PDF (285 KB)

 

La reforma al calaix

29 d'octubre de 2006
Francesco Giavazzi (Corriere della Sera)

Els joves italians prioritzen l’estabilitat laboral per damunt la meritocràcia, la retribució i les possibilitats de promoció. Davant la manca d’ambició social el 1997 es va crear una comissió experta per corregir-ho, però la reforma radical que proposava segueix al calaix.

Descarregar en format PDF (139 KB)

 

 
Alvarez_Coscubiela

Revista VIA nou exemplar

   
   

Actualitat

 
   
   

Llibertat d’expressió

29 d'octubre de 2006
Santi Nolla (Avui)

Reporters Sense Fronteres ha elaborat una classificació mundial de la llibertat de premsa. L’estat espanyol es troba a la posició 41 en, per darrera països com Bolívia i per davant dels Estats Units. El ranking el lideren els països escandinaus.

Descarregar en format PDF (252 KB)

 

El món entra a l’era perillosa de la impunitat americana

29 d'octubre de 2006
Renaud Girard (Le Figaro)

El nou “ordre internacional” anunciat per Bush el 1991, que preveia la mort del comunisme, la reforma de la ONU i l’organització de conferències internacionals per resoldre els problemes globals, ha desembocat en un desordre de rivalitats religioses, ètniques, econòmiques i polítiques.

Descarregar en format PDF (148 KB)

 

Capital social

29 d'octubre de 2006
Cristina Sánchez-Miret (La Vanguardia)

Construir societats fortes que tinguin capacitat per resoldre problemes col•lectius i generar riquesa requereix confiança, reciprocitat, solidaritat i honestedat ciutadana.

Descarregar en format PDF (149 KB)

 

 

O caixa o faixa

30 d'octubre de 2006
Agustí Colomines (Avui)

L’actitud dels polítics en aquesta campanya electoral ha fet palès que la gent és més sensata del que ells creuen. I ho és perquè, a diferència dels nuclis militants, la seva visió política no és conspirativa ni voten per obtenir un privilegi.

Descarregar en format PDF (268 KB)

 

Les mans brutes

28 d'octubre de 2006
Manuel Castells (La Vanguardia)

El fet que es ciutadans d’arreu del món cada dia siguin més escèptics amb la classe política és degut a que els fins justifiquen els mitjans. Per això, ara més que mai cal una profunda regeneració política en què els aliances antinaturals no embrutin l’ecosistema.

Descarregar en format PDF (154 KB)

 

Una proposició indecent

30 d'octubre de 2006
Ángel Castiñeira i Josep M. lozano (La Vanguardia)

Fa temps que a Catalunya s’exten el fantasma de la conveniència de separar les qüestions identitàries i socials de les socials. Però ni és possible una política social anacional ni una política nacional asocial.

Descarregar en format PDF (133 KB)

 

Portada d'un diari
 
Perfil de Jordi Pujol

Butlletí 44

23/10/2006

Editorial (Jordi Pujol): Unes altres infraestructures, encara

I també: articles, selecció de notícies, llibres i webs recomanats, agenda.

Col·laboradors: Lluís Jou, Jordi Cabré i Manel Prat.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins


E-mail:

Privacitat




   
   
 
 
   
   
 

Publicacions

Estudi del benestar als països escandinaus

Estudi: Estudi del benestar als països escandinaus

Europa té el model econòmic i social més equitatiu del món. Els països escandinaus van ser els pioners i els referents pel que fa a la implementació de l'Estat del Benestar, el model que ha combinat millor la capacitat de generar riquesa i de distribuir-la, o d'actuar en termes d'eficiència i alhora d'equitat. Aquests països però també han estat els primers en adoptar les reformes necessàries per tal de garantir la seva continuïtat. Aquest recull de textos permet aprofundir i conèixer una mica millor quines mesures s'han pres i com s'han pres, amb un gran consens social i polític.


De política i polítics

Seminari: De política i polítics

Què ha de fer un polític per ser un bon servidor del seu país i de la gent? Es pot ser només un professional de la política? És desitjable? Quines característiques hauria de tenir la formació d'un polític? En el món de la diversitat cultural, ha de tenir el polític una formació nova, diferent? Entre l'idealisme i el realisme: Coherència personal i fidelitat a un partic. Com ha de ser la seva relació amb el partit? Des del CEJP ens preguntem quin ha de ser el paper del polític i de la política en un país democràtic?




 
Edu21