logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
L'objectiu de la política és el màxim possible de felicitat i de plenitud per al més gran nombre possible de gent.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

14 d'octubre de 2006
   
   

Respecte i valentia

11 d'octubre de 2006
Albert Gimeno (La Vanguardia)

No es pot deixar que un grup de joves que amenaça amb actes vandàlics governi Barcelona fins al punt que aconsegueixin anular una cimera mundial. La ciutat ha de ser tractada amb més respecte per part de l’Administració i mereix polítics més valents.

Descarregar en format PDF (188 KB)

 

Premi català per a Preston

11 d'octubre de 2006
Gerard Puig (Avui)

L’hispanista guanya el Ramon Trias Fargas amb un assaig que recupera la memòria històrica. Parla de la visió dels corresponsals estrangers destinats a la Guerra Civil espanyola. El llibre sortirà publicat en català abans que en qualsevol altre llengua.

Descarregar en format PDF (234 KB)

 

 
Alvarez_Coscubiela

Revista VIA nou exemplar

   
   

Actualitat

 
   
   

Catalunya com a subjecte

11 d'octubre de 2006
Oriol Pi de Cabanyes (La Vanguardia)

Catalunya és més que la suma dels seus ciutadans i té prou empenta per projectarse al futur. En aquestes eleccions ens hi juguem la seva continuïtat com a subjecte polític, econòmic, cultural i social. Però per servir-la cal començar per reconèixer-la i no per negarla.

Descarregar en format PDF (135 KB)

 

Envellir a França

11 d'octubre de 2006
(Le Monde)

França ha d’encarar el greu problema social i econòmic que comporta l’envelliment de la població immigrant. Els jubilats sense recursos, cada cop més nombrosos, s’acaben quedant sols al país i per sobreviure requereixen dels ajuts socials bàsics –menjar i dormir- que els ofereix l’estat.

Descarregar en format PDF (299 KB)

 

Poden un muslumà palestí i un sionista jueu ser amics?

11 d'octubre de 2006
(Haaretz)

Recentment, s’ha publicat un nou llibre que relata l’amistat d’un jueu americà que es converteix al sionisme i emigra a Israel amb un palestí refugiat . La vida real és igual: només més enllà de l’Orient Mitjà podrien entendre’s un jueu i un palestí.

Descarregar en format PDF (68 KB)

 

 

Es busca: nou fre per un tirà que permet que les persones morin de fam

11 d'octubre de 2006
Bronwen Maddox (The Times)

Cap sanció internacional ha servit per aturar les proves nuclears de Corea del Nord. Mentre al país la gent es mora de fam, Pyongyang demostra el seu poder al món amb la bomba nuclear. Esperem que la Xina tingui més sort que els EEUU per frenar la seva ambició nuclear.

Descarregar en format PDF (159 KB)

 

L’adveniment de la “demo-economia”

11 d'octubre de 2006
Laurent Habib (Le Figaro)

Les opes entre empreses, les batalles mediàtiques i les inversions transfrontereres en infraestructures auguren l’arribada de l’era de la “demo-economia”. L’economia feta a mida de la democràcia i la política, incorporarà un major grau de moralitat.

Descarregar en format PDF (131 KB)

 

La jihad que talla la llengua

11 d'octubre de 2006
Magdi Allam (Corriere Della Sera)

Occident no pot permetre les reaccions fonamentalistes de l’islam davant les declaracions que no els satisfan. Si bé ells amenacen amb tallar la gola, haurien de reflexionar primer sobre si cal tallar-los la seva llengua per vetar la llibertat d’expressió.

Descarregar en format PDF (164 KB)

 

Portada d'un diari
 
Perfil de Jordi Pujol

Butlletí 42

09/10/2006

Editorial (Jordi Pujol): Les altres infraestructures

I també: articles, selecció de notícies, llibres i webs recomanats, agenda.

Col·laboradors: Mons. Jaume González-Agàpito, Agustí Pons i Vinyet Panyella.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins


E-mail:

Privacitat




   
   
 
 
   
   
 

Publicacions

Estudi del benestar als països escandinaus

Estudi: Estudi del benestar als països escandinaus

Europa té el model econòmic i social més equitatiu del món. Els països escandinaus van ser els pioners i els referents pel que fa a la implementació de l'Estat del Benestar, el model que ha combinat millor la capacitat de generar riquesa i de distribuir-la, o d'actuar en termes d'eficiència i alhora d'equitat. Aquests països però també han estat els primers en adoptar les reformes necessàries per tal de garantir la seva continuïtat. Aquest recull de textos permet aprofundir i conèixer una mica millor quines mesures s'han pres i com s'han pres, amb un gran consens social i polític.


De política i polítics

Seminari: De política i polítics

Què ha de fer un polític per ser un bon servidor del seu país i de la gent? Es pot ser només un professional de la política? És desitjable? Quines característiques hauria de tenir la formació d'un polític? En el món de la diversitat cultural, ha de tenir el polític una formació nova, diferent? Entre l'idealisme i el realisme: Coherència personal i fidelitat a un partic. Com ha de ser la seva relació amb el partit? Des del CEJP ens preguntem quin ha de ser el paper del polític i de la política en un país democràtic?




 
Edu21