logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
Mida del text: A+  A-    
Encara que es faci política hi ha una cosa més important que la política, que és Catalunya.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

14 de febrer de 2010
   
   

Dues reflexions a fer

09 de febrer de 2010
Jordi Pujol
Dues reflexions a fer

Dues reflexions a fons, molt necessàries i urgents. Una sobre Espanya. L’altra sobre Catalunya. Avui farem només la d’Espanya.

A Espanya hi ha una crisi greu. Econòmica i política. Podria arribar a ser social. Una crisi seriosa. De tota manera, i abans d’entrar-hi a fons, cal dir que Espanya és un país important. I que, per exemple, les comparacions amb Grècia no són vàlides. I que se n’hauria de poder sortir. Però dit això per posar les coses al seu lloc, no és menys cert que la crisi que hi ha a Espanya és greu econòmicament, preocupant políticament i inquietant socialment. I li afegeix gravetat la forma com s’ha produït perquè ha posat al descobert unes conductes polítiques de poca qualitat.

Llegir més

 

Entre la fallida i la poma

12 de febrer de 2010
Antoni Puigverd (La Vanguardia)

En l’actual moment de màxima emergència, es requereixen també respostes excepcionals, com la que ha proposat Duran i Lleida de fer un gran pacte d’Estat. Perquè si els polítics no fan els deures tampoc els faran les empreses, institucions i administracions.

Descarregar en format PDF (46 KB)

 



Europa, una gran oportunitat

   
   

Actualitat

 
   
   

L’extranya lucidesa d’Ernest

12 de febrer de 2010
Pilar Rahola (La Vanguardia)

Que Ernest Maragall hagi reconegut públicament que els catalans estan cansats del tripartit és un gest inusual en política, diu molt de la seva honradesa i valentia i a més fa un favor als socialistes, perquè el seu electorat es pot mantenir fidel al PSC, però no al tripartit.

Descarregar en format PDF (43 KB)

 

Joventut i oració

12 de febrer de 2010
Lisa Miller (Newsweek)

Una jove professora i poeta catòlica de Texas publica unes sorprenents memòries espirituals que per la seva profunditat captiven lectors d’arreu del món.

Descarregar en format PDF (147 KB)

 

Emergència i normes

12 de febrer de 2010
Sergio Romano (Corriere della Sera)

Per la seva burocràcia, Itàlia ha esdevingut un un país on totes les grans reformes de l’Estat s’estanquen i on tota acció política està convertint-se en motiu de sospita.

Descarregar en format PDF (88 KB)

 

 

Com es pot creure encara amb la pau?

11 de febrer de 2010
(Le Nouvel Observateur)

L’escriptor israelià Amos Oz reflexiona sobre les relacions entre Israel i Palestina i es mostra esperançador amb un futur procés de pau.

Descarregar en format PDF (395 KB)

 

Euroblues

12 de febrer de 2010
Xavier Vives (La Vanguardia)

Espanya s’ha fet molt vulnerable per falta d’una política econòmica coherent per encarar la crisi. Tot i sabent que el problema s’arrossega des que es va preferir apostar pel totxo en lloc de l’economia productiva, l’Estat encara és incapaç d’esmenar l’error.

Descarregar en format PDF (38 KB)

 

La tragèdia grega no acabarà amb la mort de l’euro

11 de febrer de 2010
Anatole Kaletsky (The Times)

El fet que la Unió estgui disposada a rescatar l’economia grega suposa un nou pas vers l'Europa federal, si bé això no serà suficient perquè els estats del sud puguin recuperar la seva economia en pocs anys.

Descarregar en format PDF (175 KB)

 

Portada d'un diari
 

Monogràfic 1

gener 2010

Editorial (Jordi Pujol): Europa, una gran oportunitat

Col·laboradors: Pat Cox, Joaquim Muns i Francesc Torralba.

Llegir el darrer monogràfic
Tots els monogràfics



Butlletí 196

09/02/2010

Editorial (Jordi Pujol): Dues reflexions a fer

Col·laboradors: Bru Rovira, Salvador Estapé i Maria González Davies.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins



   
   
 
 
   
   
 

Darreres publicacions

Interior

Publicació: Interior

L’autogovern de Catalunya en seguretat pública constitueix un espai privilegiat per estudiar les relacions entre la Generalitat i els poders centrals de l’Estat en els darrers vint-i-cinc anys. En aquesta matèria conflueixen conceptes tant nuclears com la sobirania, la garantia dels drets i llibertats o el model polític i territorial d’Estat. L’obra de Govern de la Generalitat, d’ençà l’any 1980, l’ha configurat com una de les manifestacions més emblemàtiques de la posició institucional singular de la Generalitat, i en bona mesura ha estat el resultat dels pactes polítics de la legislatura amb els diferents Governs de l’estat en la dècada dels anys noranta. El balanç és una obra de Govern i unes competències remarcables en un àmbit bàsic pel benestar i protecció de les persones i els béns del nostre país.


Religions i espiritualitat en un món en crisi

Publicació: Religions i espiritualitat en un món en crisi

La qüestió religiosa, en totes les seves expressions, segueix suscitant un gran interès mediàtic i ciutadà en les nostres societats secularitzades hereves de la Il•lustració. També és cert que fins avui no s’ha abordat amb prou rigor i amplitud l’impacte que el fet religiós pot tenir en la globalització. La fe religiosa és, encara avui, el rerafons que motiva milers de milions de creients a pensar, actuar o expressar determinats valors i determinades idees i actituds en relació a un “altre” cada vegada més proper, o sobre les profundes transformacions socials, polítiques i tecnològiques a què estan sotmeses les societats occidentals avançades de fa uns decennis.




 




Logotip del projecte edu21


Segueix la nostra actualitat també a Facebook